jamk.fi
Jenna Bågeberg: Kipinä esiintymiseen syntyi ala-asteella

"Musiikilla on aina ollut suuri rooli elämässäni. Kävin alle kouluikäisenä muskarin ja ala-asteella aloitin kuorot, pianonsoiton ja laulutunnit. Ensimmäiset konserttiesiintymiseni tein viidennellä luokalla ja siitä asti olen vuosien varrella esiintynyt enemmän tai vähemmän."

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Jenna Bågeberg ja opiskelen Jyväskylän ammattikorkeakoulussa nyt toista vuotta pop/jazz-instrumenttiopettajaksi. Sen lisäksi teen myös varhaisiän musiikkikasvatuksen opintoja.

Kerro vähän musiikkitaustastasi ja tulevaisuuden suunnitelmistasi

Musiikista tuli minulle ammatti vuonna 2007, jolloin voitin Tangomarkkinat-laulukilpailun. Sittemmin olen mm. levyttänyt kaksi levyä ja valmistelen paraikaa kolmatta, olen osallistunut kaksi kertaa Euroviisuihin ja saanut platinalevyn "Lupa elää" hyväntekeväisyyssinglestä. Se toteutettiin yhdessä SPR:n ja Veripalvelun kanssa v.2008. Mukana oli myös iso joukko muita artisteja Remu Aaltosesta ja Neumannista Eija Kantolaan asti. Nykyisin esiinnyn laajalla skaalalla mm. ravintoloissa, tanssilavoilla, laivoilla ja tv:ssä.

Olen asunut Jyväskylässä viimeiset viisi vuotta ja myös opiskellut täällä jo useita vuosia. Valmistuin muusikoksi Jyväskylän ammattiopistosta (ent. konservatorio) v.2011 ja pääsin opiskelemaan JAMKiin samaisena syksynä. Sillä tiellä olen edelleen.

Toivon valmistuvani ammattikorkeakoulusta suurin piirtein aikataulussa. Sen jälkeen haluaisin ehkä vielä täydentää opintojani maisterin tutkintoon saakka, jos vain aika antaa myöten. Toivoisin myös voivani opettaa joko jossain oppilaitoksessa tai yksityisesti lauluoppilaita ja muskarilaisia. Haaveeni työn saralla on luoda mahdollisimman pitkä ja monipuolinen ura. Toivottavasti esiintymisiä ja opetustyötä olisi molempia riittävästi.

Millainen on tyypillinen koulupäivä?

Sitä on melko hankala määritellä, sillä joskus päivät venyvät yli yhdeksäntuntisiksi, kun taas joskus saattaa olla alle kahden tunnin päivä tai ei koulua ollenkaan. Iso vastuu on sitten toki itsellä opiskella ja harjoitella vapaa-ajalla mahdollisuuksien mukaan.

Mikä houkutteli sinua opiskelemaan JAMKiin?

Päätin pyrkiä opiskelemaan JAMKiin, koska halusin itselleni lauluopettajan pätevyyden. Myös hyvät opettajat, mm. silloinen lauluopettajani, motivoivat hakemaan juuri kyseiseen kouluun.

Onko sinulla vinkkejä JAMKiin opiskelemaan haluaville?

Jos haluat opiskella hyvien opettajien ohjauksessa ja hyödyntää monipuolista kurssitarjontaa, valintasi on JAMK. Voin suositella Jyväskylää myös asuinkaupungiksi, paitsi hyvien opiskelumahdollisuuksien, myös kaupungin hyvän sijainnin ja vireän musiikkitoiminnan vuoksi - kauniita maisemia unohtamatta!

Musiikkipedagogiksi? Hae 15.3. - 5.4.2017 Lue lisää
Takaisin