jamk.fi

Nyt avoin korkeakouluopetus jalkautuu Äänekoskelle! Tällä sivulla esiteltyjen opintojen lähiopetus järjestetään Äänekoskella, joten mukaan on helppo tulla niin Ääneseudulta kuin muualtakin pohjoisesta Keski-Suomesta.  Suuri osa opinnoista on kuitenkin verkossa, eikä vaadi matkustamista mihinkään. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista, joten mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi. 

Avoin
Äänekoskella!

JAMK ja Jyväskylän yliopisto tuovat Äänekoskelle kolme laajaa liiketalouden opintokokonaisuutta: myynti ja markkinointi, henkilöstöjohtaminen ja taloushallinto. Lisäksi taulukkolaskennan opintojakso!

Myynti ja markkinointi 21 op

Starttipäivä la 30.9. klo 10-14

Toimitko jo myynnin ja markkinoinnin tehtävissä ja haluat päivittää tietojasi? Oletko suuntautumassa nykyisissä tehtävissäsi enemmän myyntiin ja markkinointiin ja tarvitset lisää osaamista? Harkitsetko hakeutuvasi tulevaisuudessa joko ammattikorkeakouluun tai yliopistoon liiketalousalan tutkinto-opiskelijaksi? Voit opiskella koko myynnin ja markkinoinnin kokonaisuuden (21 op) tai valita vain osan opintojaksoista.

Markkinointi, 5 op. 30.9.-2.12.2017 
Ilmoittautuminen elokuussa!

Myyntityön osaaminen, 5 op, kevät 2018 
Ajankohta: tammikuu – helmikuu 2018, ilmoittautuminen alkaa marraskuussa!

Asiakassuhde- ja palvelujohtaminen, 6 op (JY), kevät 2018
Opintojakso kuuluu Jyväskylän yliopiston markkinoinnin aineopintoihin.
Verkkokurssi alkaa ma 12.3. ja päättyy pe 27.4.2018.

Brändistrategiat, 5 op, syksy 2018
Sisältö: Brändin käsite, brändiarvo, brändianalyysit, brändin position rakentaminen, ominaisuuksien liittäminen brändimielikuvaan, brändilaajennukset. Opintojakso kuuluu JAMKin liiketalouden tutkinto-ohjelmaan.

Henkilöstöjohtaminen, 26 op

Starttipäivä la 4.11. klo 10-15

Oletko kiinnostunut ihmisten johtamisesta? Kuluuko tehtäviisi esimiestyötä tai HR-tehtäviä ja haluat syventää ymmärrystäsi henkilöstöjohtamisen teemoista. Oletko hakeutumassa henkilöstöjohtamisen tehtäviin ja tarvitset lisää osaamista? Onko suunnitelmissasi johtamisen tai henkilöstöjohtamisen opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa? Voit opiskella koko henkilöstöjohtamisen kokonaisuuden (26 op) tai valita vain osan opintojaksoista.

Johtamisen ja johtajuuden perusteet, 5 op, JY, syksy 2017
Ilmoittautuminen alkaa 1.8.

Henkilöstöjohtaminen, 6 op, JY, kevät 2018
I
lmoittautuminen alkaa 1.11.

Työsuojelu ja työhyvinvointi, 5 op, JAMK, kevät 2018
Kurssi alkaa 3.4.2018. 

Sisältö: Työsuojelun perusta ja vastuut. Työturvallisuus, työsuojelun yhteistoiminta ja työterveyshuolto. Turvallinen ja terveellinen työympäristö, työkuormituksen hallinta ja työkyvyn edistäminen. Työhyvinvoinnin ja työkyvyn johtamisen kokonaisuus ja merkitys tuottavuuteen.

Johdon ja henkilöstön kehittäminen, 5 op, JY, syksy 2018

Sisältö: Johdon ja henkilöstön kehittämisen johtamis- ja organisaatioteoreettinen ajankohtainen keskustelu, lähtökohdat ja historiallinen tausta. Lisäksi kehittämisen tehtäväkenttä, roolit ja vaikuttaminen sekä trendit (strategiat, prosessit, työkalut ja mallit).

Työoikeus, 5 op, JAMK, syksy 2018

Sisältö: Työ- ja virkasuhdetta sääntelevä normisto ja oikeuskäytäntö.

Taloushallinto, 25 op

Starttipäivä 13.1.2018 klo 10-14

Tarvitsetko työssäsi taloushallinnon osaamista? Kuuluuko tehtäviisi tuottaa talouteen liittyvää tietoa päätöksentekoa varten? Haluatko ymmärtää tarkemmin liiketoimintaan talouslukujen taustoja? Voit opiskella koko taloushallinnon kokonaisuuden (25 op) tai valita vain osan opintojaksoista.

Taloushallinto, 5 op, kevät 2018
Ilmoittautuminen alkaa marraskuussa 2017.

Kirjanpito 1, 5 op, kevät 2018
Ilmoittautuminen alkaa tammikuussa 2018.

Tilinpäätösanalyysi, 5 op, syksy 2018

Sisäisen laskennan menetelmät, 5 op, syksy 2018

Palkkahallinto, 5 op, kevät 2019

Matkalla uuteen ammattiin

"Olen Marko Bister, 32-vuotias fysioterapian opiskelija. Olen juuri aloittanut 3. vuoden opinnot, vaikka varsinaisesti tutkintokoulutuksessa olen ollut vasta vuoden. Tein kaikki ensimmäisen vuoden opinnot avoimen AMK:n polkuopinnoissa ja jatkoin suoraan kakkosvuoteen tutkintokoulutuksessa"

Lue lisää

Mirva Tynkkynen, liiketalous

"Minun tarinani on kulkenut parturi-kampaajasta merkonomiksi ja sitten myynnin ammattitutkintoon. Tulevana syksynä valmistun tradenomiksi JAMKin liiketalouden ohjelmasta. "

Lue lisää

Ulla Seppälä, 37, matkailu- ja palveluliiketoiminta

"Olen äiti sekä matkailu- ja palveluliiketoiminnan AMK-opiskelija. Työhistoriani on värikäs. Olen toiminut kanttorina ja yrittäjänä kolmella alalla: ensin maatalousyrittäjänä, sitten kaupan alalla ja lopulta rakennusalalla. Olen joutunut kokemaan myös yhden konkurssin. Matkailu on kuitenkin aina kiehtonut minua ja lopulta opiskelin matkailupalveluiden tuottajan perustutkinnon. Opinnoissa tuli selväksi, että haluan myös AMK-tutkinnon matkailupuolelta. Huomasin kuitenkin olevani myöhässä hausta ja edessä siinsi välivuosi, mitä en halunnut missään nimessä. Hoksasin mahdollisuuden opiskella samoja opintoja avoimessa AMK:ssa ja täytin heti ilmoittautumisen alettua ilmoittautumislomakkeen. Polkuopintoihin otettiin neljä opiskelijaa ja olin ilmoittautumisjärjestyksessä kolmas eli pääsin mukaan!"

Lue lisää

Niko Hiljanen, 21, liiketalous

"Olen toisen vuoden liiketalouden opiskelija JAMKissa. Peruskoulun jälkeen kävin lukion ja armeijan. Samalla pelasin jääkiekkoa, välillä JYPissä, välillä Diskoksessa. Tiesin, että jääkiekosta ei kuitenkaan tulisi minulle ammattia, joten halusin ammattikorkeakouluun opiskelemaan. Hain ensisijaisesti JAMKiin, mutta en tullut valituksi. Sen sijaan kakkosvaihtoehtooni, Mikkeliin olisin päässyt. Halusin kuitenkin mieluummin jäädä Jyväskylään. Kun huomasin lehti-ilmoituksen avoimen AMKin polkuopinnoista, päätin hylätä kakkosvaihtoehtoni ja yrittää päästä JAMKin avoimeen. "

Lue lisää

Kimmo Salo, 49, kuntoutuksen ohjaus

"Olen Kimmo Salo, iältäni 49-vuotias. Asun Vesannolla, pienessä pitäjässä Viitasaaren kupeessa. Polku on kulkenut monen paikkakunnan kautta, mutta Pohjois-Savoon eksyimme aikanaan vaimoni myötä. Asumme omakotitalossa järven rannalla, koira seuranamme. Arkeni muodostuu tällä hetkellä pitkälti opiskelusta. Aloitin kuntoutuksen ohjaajan opinnot JAMKissa 2014 ensin avoimessa AMK:ssa, ja sitten 2015 tutkintopuolella. Alkuun tavoitteeni oli saada tutkintopaperit valmiiksi ennen kuin täytän 50 vuotta, mutta nyt näyttää siltä, että myöhästyn tavoitteesta pari kuukautta. Kuntoutuksen ohjaajaksi on tarkoitus valmistua jouluna 2017. "

Lue lisää

Emilia Grandell, 30, logistiikka, YAMK

"Olen Turussa asustava äitiyslomalla olevan logistiikan opettaja. Teen tällä hetkellä ylempää ammattikorkeakoulututkintoa logistiikassa. Polkuni on kulkenut YAMK-opintoihin avoimen kautta, nyt olen ensimmäistä vuotta varsinaisena tutkinto-opiskelijana. Jyväskylä on ainut paikka Suomessa, jossa voi keskittyä logistiikkaan YAMK-tasolla, joten suositteluiden jälkeen päädyin JAMKiin. "

Lue lisää

Annika Lohva-Laitinen, 34, matkailu- ja palveluliiketoiminta, YAMK

"Olen opintovapaalla ja teen ylempää AMK-tutkintoa matkailu- ja palveluliiketoiminnasta. Jouduin vuosi sitten kahdeksan viikon sairauslomalle jalkaleikkauksen takia, ja koska olen tekeväistä sorttia, mietin, miten kestän tuon ajan. Mieleeni tuli avoin AMK, ja sitä kautta opintoni aloitin. "

Lue lisää

Nina Kaari, liiketalous

"Opiskelin vuoden verran avoimessa työttömyysetuudella tuettuna. Lukuvuodessa sain kasaan noin 100 opintopistettä. Sain aiemman kokemukseni perusteella hyväksilukuja, mutta opintopolun lisäksi napsin myös lisäopintoja. Päiväopiskelu sopi minulle loistavasti, sillä minulla on kolme lasta ja mies teki osittain iltatöitä. Opintojeni kautta pääsin jo keväällä töihin ja hain varsinaiseen tutkintokoulutukseen JAMKiin. Tulin valituksi sekä päivä- että iltaopiskeluryhmiin."

Lue lisää

Jani Saajanlehto, 24, logistiikka

" Kun olin armeijassa, tyttöystäväni haki opiskelupaikkaa ympäri Suomea. Kun hän pääsi Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan, ajattelin, että voin myös yhtä hyvin lähteä Jyväskylään. En itse tuolloin ehtinyt tekemään hakuja, mutta löysin JAMKin sivuilta avoimen ammattikorkeakoulun. Hain tuolloin jotain, missä viettää aikaa, ja päädyin avoimeen. Avoimessa tein noin 40 opintopistettä ja nyt olen siinä tilanteessa, että valmistumiseni logistiikan koulutusohjelmasta insinööriksi on vain muutamaa kurssia vajaa."

Lue lisää

Heini Hämäläinen ja Tuire Riekkinen, sairaanhoitajakoulutus

"Opiskelimme avoimen AMK:n hoitotyön opintopolulla ja päätimme syksyn yhteishaussa laittaa paperit sairaanhoitajakoulutuksen aikuiskoulutukseen. Haussa tärppäsi ja jatkoimme tammikuussa opintoja tutkinto-opiskelijan statuksella. "

Lue lisää

Lisätietoja

Hyvönen Mari

Koulutussihteeri, Education Secretary
Matkailu ja palvelut sekä YAMK, Tourism and Service Business and Master´s Degrees
Liiketoiminta, School of Business
+358504311533
Näytä lisää