Osaamiskokonaisuus

Taloushallinnon perusteet

Avoimen ammattikorkeakoulun opintoja

Syksyllä 2023 alkava 13 opintopisteen laajuinen taloushallinnon perusteet tarjoaa kompaktin aloituspaketin taloushallinnon parissa toimiville tai sen pariin tähtääville!

Ilmoittautuminen aukeaa 29.5.
-
Laajuus
13 op
Aloituspaikat
40
Hakuaika
29.05.2023 - 20.08.2023
Opiskelumuodot
Verkko-opiskelu
Kesto
28.08.2023 - 20.05.2024
Hinta
130 € / 13 opintopistettä

Ota talousjohtamisen perusteet haltuun! Täysin verkossa toteutettava opintokokonaisuus tarjoaa opiskelijalle vahvat perusteet johdon laskentatoimen, taloushallinnon sekä budjetoinnin saralla. Tutustu opintojaksojen sisältöihin alta!

Taloushallinto, 5 opintopistettä (syksy 2023)

Opintojaksolla opit taloushallinnon perusteet ja prosessit, selviydyt prosessien keskeisimmistä työtehtävistä ottaen huomioon tilinpäätöksen laatimisen ja analysoimisen sekä verotuksen perusasiat.

Budjetointi, 3 opintopistettä (kevät 2024)

Tällä opintojaksolla perehdyt budjetoinnin merkitykseen, lainalaisuuksiin, periaatteisiin, prosesseihin ja menetelmiin. Osaat laatia osabudjetit ja pääbudjetit osana toiminnan ja talouden ohjausta. Osaat laatia budjettivertailun ja analysoida eroja budjettitarkkailun näkökulmasta. Kykenet tunnistamaan ja tarkastelemaan kehittämiskohteita budjetoinnin näkökulmasta. Osaat tarkastella ja analysoida budjetointiin liittyviä prosesseja ja esittää niihin kehitysehdotuksia.

Johdon laskentatoimi, 5 opintopistettä (kevät 2024)

Tällä opintojaksolla perehdyt johdon laskentatoimen perusteisiin, peruskäsitteisiin, periaatteisiin ja menetelmiin. Osaat laatia katetuottolaskelmia kannattavuuden selvittämiseksi. Kykenet tunnistamaan ja tarkastelemaan kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä johdon laskentatoimen näkökulmasta. Osaat tarkastella kustannuksia ja analysoida hinnoitteluun sekä alennuksiin liittyviä tekijöitä ja esittää niihin kehitysehdotuksia. Osaat laatia pääbudjetit annetusta aineistosta. Tunnet tasapainotetun tuloskortin käsitteen ja sen roolin johdon laskentatoimen näkökulmasta. Osaat laatia taulukkolaskentaohjelmalla graafisia esityksiä ja raportteja.

Lisätietoja koulutuksesta

Soile Korhonen

Koulutussuunnittelija, Education Planner
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358408403423