uutinen 17.2.2023

Ruokaketjun datasta uutta liiketoimintaa - DataSpaceHackathonissa mukana seitsemän kovaa tiimiä

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavon yhdessä Kasvu Openin kanssa toteuttama DataSpaceHackathon eteni tänään kickoff-vaiheeseen. Kisassa on mukana seitsemän tiimiä: Biocode, Team Citikellari.fi, Lumi Proline Oy, Optea, Lammasketju, Loihde Advance, sekä Airaimpact. DataSpace Europe Oy:n toimeksianto tiimeille on kehittää uusia liiketoimintamalleja, sovelluksia ja hyödyntämistapoja DataSpace Europe Oy:n kehittämän, maatalouden ja elintarvikealan datanvälityspalvelu Tritomin tarjoaman yhteisöllisen datan hyödyntämiseksi reilun datatalouden periaatteita noudattaen.

DataSpaceHackathon kuvituskuva

”Tiimien ideat avaavat todella monenlaisia näkökulmia yhteisöllisen datan hyödyntämiseen. Ehdotuksista löytyy niin hiilijalanjäljen laskentaa, logistiikkaa, ilmanlaatua kuin markkinointiakin, sekä tuotantoketjujen vastuullisuuteen ja tuotteiden jäljitettävyyteen liittyviä ideoita. Kaikki kuitenkin kulminoituu siihen, miten viljelijä tai tuottaja voi tästä kaikesta osaltaan hyötyä”, sanoo Chief Product Officer Jyrki Hyyrönmäki DataSpace Europe Oy:stä. ”Odotukset ovatkin todella korkealla! Hackathon on jo nyt tuottanut loistavia, jopa globaalisti skaalattavissa olevia ideoita, ja kun niitä tässä prosessissa vielä jalostetaan, tulokset voivat olla huikeita.”

DataSpaceHackathonin tavoitteena on saada paremmin käyttöön data, joka on jo olemassa esimerkiksi maatilojen viljelysuunnitteluohjelmistoissa, työkoneissa, tilitoimistoissa, viranomaisilla, tutkimuslaitoksilla, karttatiedoissa, myllyissä, meijereissä, teurastamoissa, kaupoissa ja ravintoloissa. Tämän datan jakaminen mahdollistaa aivan uudenlaisten palvelujen ja liiketoimien kehittämisen.

DataSpaceHackathon ratkeaa 28.3.2023, ja tiimeillä on siihen saakka aikaa hioa ideaansa, saada toimeksiantajalta lisätietoa ja myös tehdä yhteistyötä muiden tiimien kanssa. Hackathon-päivänä tiimejä sparraavat eri alojen asiantuntijat, jolloin ideat saavat lopullisen muotonsa. Päivä huipentuu tiukkaan tuntiin, jolloin tiimit pitchaavat tuomaristolle ideansa, sekä tuomariston ratkaisuun voittajasta tai voittajista.

DataSpaceHackathon | Jamk 

Lisätietoja: 
www.biopaavo.fi  

Annimari Lehtomäki, Johtava asiantuntija 
[email protected] 
p. 050 464 2563 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu 

Jyrki Hyyrönmäki, Chief Product Officer 
[email protected] 
p. 040 590 2905
DataSpace Europe oy

DataSpace Europe oy rakentaa eurooppalaista reilun datatalouden vallankumousta inhimillisemmän, turvallisemman ja tasa-arvoisemman huomisen puolesta. DataSpace Europe Oy parantaa yritysten ja organisaatioiden mahdollisuutta hyödyntää maailman nopeimmin uusiutuvaa raaka-ainetta: dataa. DataSpace Europe Oy:n rahoittajia ovat MTK ry, Cinia Oy, JSK Kiinteistöt Oy, Tikura Ventures Oy ja Ilmastorahasto.