Tapahtuma

10.11.

Hakijan päivä @Jamk

Millaista ammattikorkeakouluopiskelu on? Miten Jamkiin haetaan ja milloin? Hakijan päivä @Jamk antaa vastaukset! Tule mukaan tutustumaan Jamkin opintoihin! 

Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti lukiolaisille tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville sekä heidän opoilleen ja opettajilleen.

Huom! tapahtumassa kuvataan videota ja valokuvia Jamkin käyttöön.

Hakijan päivän kuva
Ajankohta
10.11.2023 09:00 - 14:00
Tapahtuman tyyppi
Messut
Tapahtuman kieli

Suomi

Hinta

Maksuton tapahtuma

Osoite

Rajakatu 35
Pääkampus
40200 Jyväskylä
Suomi

Tervetuloa Jamkiin!
Meillä luovuudelle ei laiteta rajoja, vaan ne rikotaan.

Löydä oma polkusi

Haluatko seurata muiden jälkiä vai luoda oman polkusi? Ole oman elämäsi suunnannäyttäjä ja hae Jamkiin, uuden sukupolven korkeakouluun.

Mutta mistä tietää, mikä voisi olla se oma juttu?

Jamk tarjoaa opintoja kahdeksalla eri alalla. Hakijan päivän koulutusalainfoissa pääset kuulemaan, mitä kaikkea Jamkissa voi opiskella. Jamkin koulutusaloista kuusi tarjoaa opintoja myös englannin kielellä.

Millaista ammattikorkeakouluopiskelu on? 

Eri alojen opiskelijat  ja alumnit (jo valmistuneet opiskelijamme) ovat mukana kertomassa omia kokemuksiaan ja opiskelijatarinoitaan. Opiskelutavassa on valinnan varaa: haluatko opiskella täysipäiväisesti päiväopetuksessa vai harkitsetko opintoja työn ohessa? Tutkintoja on tarjolla joko päivä- tai monimuotototeutuksena. Meillä on myös kokonaan verkossa suoritettavia opintoja. 

Tapahtumassa saat tietoa myös avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnoista, verkko-opintomahdollisuuksista ja Jyväskylän EduFutura-oppilaitosyhteistyöstä.

Kiinnostaako vaihto ulkomailla tai kansainvälinen kaksoistutkinto? 

Jamk on aidosti kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Opiskelijoita on yli 80 eri maasta ja vaihto-opiskelumahdollisuuksia valtavasti. Näistä lisää kertomassa Jamkin kansainvälisyyspalvelut.

Pääset myös tutustumaan Humanistisen ammattikorkeakoulun eli Humakin tarjontaan meillä. Mukana menossa myös Jyväskylän kaupunkiOpiskelijakunta Jamko ja GamePit Pro.

Ohjelmalava Tulikari

Tulikari-auditoriossa pääset päivän aikana sukeltamaan syvemmälle eri aloihin ja korkeakouluopiskeluun.

Ohjelmalavan esitykset striimataan myös verkossa katsottavaksi. Ohjelma alkaa klo 9.00.

Seuraa lähetystä

9.00-9.30 Kaikki muut tietää, mitä ne haluaa opiskella – ja muita myyttejä ammattikorkeakouluopiskelusta

Jamkin myytinmurtajina opintopsykologi, opinto-ohjaajat sekä avoimen ammattikorkeakoulun ja opiskelijakunta JAMKOn edustajat. Luvassa tiukkoja kysymyksiä ja suoria vastauksia.

9.30-10.00 Kansainvälinen bisnes, yrittäjyys, urheiluliiketoiminta, johtajuus, markkinointi – millä kulmalla sinä haluat sukeltaa liiketalouden maailmaan?

Opiskele monien mahdollisuuksien tradenomiksi Jamkissa! Suomenkielinen liiketalouden ohjelmamme tarjoaa seitsemän eri suuntautumisvaihtoehtoa opinnoillesi, kun taas Tiimiakatemian opinnoissa pääset opiskelemaan bisnestä ja yrittäjyyttä tekemällä bisnestä! Englanninkielinen Interational Business -ohjelmamme antaa sinulle pohjat kansainväliselle uralle. Ohjelmamme EFMD Bachelor -akkreditointi kertoo opintojen laadusta ja arvostuksesta ympäri maailman.

10.00-10.30 Opiskelemaan ICT-alalle! ICT-alan koulutusten esittely

Jamkin kattavasta ICT-alan tarjonnasta löytyy opintoja kyberturvallisuudesta web-ohjelmointiin ja pelikehittämiseen. Mutta kuinka AMK-tutkinnot sitten eroavat toisistaan ja millaisia ovat ICT-alan ammattilaisen tulevaisuudennäkymät?

10.30-11.00 Kuntoutusinstituutista valmistuu kuntoutuksen suunnannäyttäjiä

Kuntoutusinstituutissa voit opiskella aidosti monialaisessa ympäristössä! Tule kuuntelemaan ja kyselemään opiskelijoidemme kokemuksista, eri alojemme ydinosaamisesta, sekä siitä kenelle kuntoutusalan ammatti on oikea valinta.

11.30-12.00 Onko sinusta palveluiden asiantuntijaksi? Matkailu- ja ravitsemisalalla on suuri kysyntä uusille osaajille!

Restonomiopinnoissamme kehityt asiantuntijaksi matkailu- ja ravitsemispalvelujen kehittämisessä ja johtamisessa - alan vastuulliset ja kestävät käytännöt huomioiden. Halusitpa sitten painottaa osaamistasi matkailuun, palvelujen kehittämiseen, tai vaikkapa kestävään gastronomiaan, löydät meiltä opinnot tueksi asiantuntijuutesi kasvattamiseen. Ala on erittäin kansainvälinen ja mm. matkailun tutkinto-ohjelma opiskellaan täysin englanniksi.

12.00-12.30 Kestävästi kehittyvä luonnonvara-ala

Siirtymä fossiilitaloudesta biotalouteen tarvitsee luonnonvarojen kestävän ja kannattavan hyödyntämisen osaajia, agrologeja! Opi käyttämään uusiutuvia luonnonvaroja vastuullisesti ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen, uusia teknologioita hyödyntäen, sekä kehittämään yritystoimintaa.

12.30-13.00 Luovuutta. Hyvinvointia. Digiterveyttä.

Meistä tulee sairaanhoitajia ja kätilöitä, hoitotyön huippuosaajia!  Tule ja tapaa huippujoukkomme  Myös kansainväliset sairaanhoitajaopiskelijamme kertovat, millaista on opiskella ryhmässä, jossa mukana on  opiskelijoita 28 maasta.

13.00-13.30 Sinusta insinööri! Tule kuulemaan, millaista opiskelu on tekniikan alalla ja miltä tulevaisuus näyttää valmistumisen jälkeen.

Insinöörit rakentavat tulevaisuutta! Tule kuulemaan, millaista on opiskella insinööriksi, ja ottamaan selvää, missä kaikkialla insinöörit työskentelevät. Lavalla insinöörien maailmaa sinulle avaavat logistiikan lehtori ja  sähkö- ja automaatiotekniikan lehtori sekä Jamkin insinööriopiskelijat. 

13.30-14.00 Tee haaveistasi totta – opiskele musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa!

Kiinnostaako soiton- tai laulunopetus, kuoronjohto tai kenties varhaisiän musiikinopettajuus ja kulttuurihyvinvointi? Entä yhtyeiden tai musiikin hahmotusaineiden ryhmien ohjaus? Tai käytännön muusikkous?Musiikkipedagogi on musiikin moniosaaja, ja opinnot tähtäävät osaamiseen, jolla on kysyntää työelämässä. Meillä pääset huippuosaajien oppiin ja saat laajat tiedot ja taidot soveltaa osaamistasi eri toimintaympäristöissä. Suomalaisen musiikkikampuksen opiskelijana pääset myös osallistumaan oppilaitosrajat ylittävään ristiinopiskeluun sekä kampuksen yhteisiin produktioihin ja tapahtumiin. Tule kuulemaan musiikin opiskelusta Jamkilla sekä Musiikkikampuksen opiskelijoille tuomista moninaisista mahdollisuuksista. 

Tule, näe ja koe!

Tervetuloa Jamkiin tutustumaan unelma-alasi eri mahdollisuuksiin. Kiertele messuosastoilla ja käy kuuntelemassa koulutusalojen tietoiskuja.
Kohtaa opiskelijat, alumnit ja asiantuntijat.

Tässä muutamia mahtavia juttuja joihin törmäät koulutusalojen standeilla.

  • Hoitotyön simulaatiot: Astu hoitotyön maailmaan, missä simulaationuket tuntuvat lähes aidoilta ihmisiltä! Näet, miten hoitotyötä opetetaan ja opitaan käytännössä.
  • Cobotit ja mobiilirobotit: Kohtaa tulevaisuuden työntekijät, cobotit ja mobiilirobotit, ja näe, miten ne voivat tehostaa eri alojen toimintaa.
  • Elvytyskoulutus: Älä jää avuttomaksi hätätilanteessa! Elvytys on taito, joka voi pelastaa henkiä. 
  • Algoritmien maailma: Sukella syvälle algoritmien koodauksen maailmaan ja tutustu siihen, miten ne ohjaavat teknologiamme toimintaa.
  • Kuntoutus 2.0: Nykyaikainen kuntoutus on monialaista ja digitaalista, mutta joskus tarvitaan myös taikamattoa! Mikä ihme on tämä taikatemppu? Mene ja testaa itse!
  • XR-lasit ja 3D-mallinnus: Koe virtuaalitodellisuuden ja laajennetun todellisuuden maailma XR-lasien avulla ja tutustu 3D-mallinnuksen lumoavaan voimaan.
  • Puristusvoiman mittaus: Ota haaste vastaan ja testaa omat voimasi! Saatko yllättävää tietoa terveydentilastasi?
  • Sekoita uusi trendijuoma: Käy luomassa tekoälyn reseptistä juoma tai osallistu "erotatko tekoälyn luomat kuvat aidoista" -kilpailuun ja voita pieniä palkintoja!
  • Höyrylabra: Sukella höyrylabran maailmaan
  • Älymaatalous: Tutustu älymaatalouden ihmeisiin

Osallistu tähän innostavaan tapahtumaan, jossa teknologia, terveys ja innovaatio kohtaavat luoden ikimuistoisia hetkiä ja tarjoten mahdollisuuden oppia uutta!

Hakijan päivän kampuskartta
Älä seuraa jälkiä, tee niitä.Opo Lounge

Opo!
Tervetuloa opinto-ohjaajien omaan Opo-loungeen, keitaaseen, jossa pääset verkostoitumaan ja kohtaamaan kollegoja sekä nauttimaan virvokkeista!

Loungessa tapaat Jamkin opoja, joiden kanssa voit keskustella esim. opiskelusta ammattikorkeakoulussa, vaadittavista opiskelutaidoista sekä mahdollisuuksista saada tukea ja yksilöllisiä järjestelyjä opintoihin.

Lisäksi pääset kuulemaan ajankohtaisista hakuasioista yhteishakuihin liittyen Jamkin hakijapalveluiden edustajilta, sekä muista opiskelumahdollisuuksista toisen asteen opiskelijalle.Infoesitykset kestävät noin tunnin. Esitykset sisältävät tietoa hakuasioista, avoimen polkuopinnoista sekä opintomahdollisuuksista toisen asteen tutkinnon aikana.

Klo 9:30 ->

Klo 12:30 ->

Kummankin infon jälkeen luvassa opastettu kierros Teknologian labroissa

ICT-ala

ICT-alalla on töitä osaajille! Tutustu Jamkin insinööri- ja tradenomitutkintoihin johtavaan AMK-koulutukseen sekä YAMK-tutkinto-ohjelmiin.

Hyvinvointia. Luovuutta. Vetovoimaa.

Kulttuuriala vie mennessään.

Liiketalouden ala

Liiketalouden alalla voit opiskella tradenomiksi tai jatkaa tradenomi (YAMK) -tutkintoon. Tarjoamme koulutuksia sekä suomen- että englanninkielisinä. Tutkintokoulutuksen lisäksi tarjoamme täydennyskoulutusta sekä tutkimus- ja kehittämispalveluja.

Luonnonvara-ala

Tuota puhdasta ruokaa ja energiaa, kasvata moniarvoista metsää, huolehdi puhtaasta vedestä ja ympäristöstä, ja kehitä kannattavaa liiketoimintaa - opiskele agrologiksi (AMK tai YAMK)!

Matkailu- ja ravitsemisala

Matkailu- ja ravitsemisalalla voit opiskella restonomiksi tai suorittaa restonomin YAMK-tutkinnon. Koulutuksissamme voit suunnata opintosi matkailun, palveluliiketoiminnan tai kestävän gastronomian opintoihin.

Sosiaali- ja terveysala. Luovuutta. Hyvinvointia.

Haluatko työskennellä ihmisläheisellä alalla ja vaikuttaa yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointiin? Tarjoamme AMK- ja YAMK-tutkintoihin johtavaa koulutusta. Jamk master schoolissa koulutetaan osaajia vaativiin asiantuntijatehtäviin.

Tekniikan ala

Opiskele YAMK- tai AMK-insinööriksi tai valitse jokin muu tekniikan alan koulutus Jamkin avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnasta! Opit suunnitelemaan, johtamaan ja kehittämään ympäristöä luovasti uusia ratkaisuja etsien.

Kansainvälisyys opinnoissa

Jamk on aidosti kansainvälinen korkeakoulu, jossa jokainen tutkinto-opiskelija voi kehittää kansainvälisyysosaamista opintojensa aikana.

Hakeminen Jamkiin

Tutustu hakuohjeisiin, aikatauluihin ja valintaperusteisiin. Sivuilta löydät kaikki tärkeät hakemiseen liittyvät tiedot.

Bussikuljetus Jamk - Ruusupuisto - Jamk

Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti Jyväskylän yliopiston Hakijan päivän kanssa. Tapahtumapaikkojen välillä on osallistujille ilmainen Non stop –bussikuljetus klo 9-14.

Aikataulu
Ruusupuisto  Jamk      
9.00 9.15
9.30 9.45 
10.00 10.15
10.30 10.45
10.45 11.00
11.00 11.15
11.15 11.30
11.30 11.45
11.45 12.00
12.00 12.15
12.15 12.30
12.30 12.45
12.45 13.00
13.00 13.15
13.30 13.45
14.00 14.15