Tapahtuma

11.11.

Hakijan päivä @Jamk

Millaista ammattikorkeakouluopiskelu on? Miten Jamkiin haetaan ja milloin? Hakijan päivä @Jamk antaa vastaukset! Tule mukaan tutustumaan Jamkin opintoihin! 

Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti lukiolaisille tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville sekä heidän opoilleen ja opettajilleen.

Tapahtumassa kuvataan videota ja valokuvia Jamkin käyttöön.

Kaksi hymyilevää opiskelijaa
Ajankohta
11.11.2022 09:00 - 14:00
Tapahtuman tyyppi
Messut
Tapahtuman kieli

Suomi ja englanti

Hinta

Maksuton tapahtuma

Osoite

Rajakatu 35
Pääkampus
40200 Jyväskylä
Suomi

Tervetuloa Jamkiin!
Meillä luovuudelle ei laiteta rajoja, vaan ne rikotaan.

Löydä oma polkusi

Haluatko seurata muiden jälkiä vai luoda oman polkusi? Ole oman elämäsi suunnannäyttäjä ja hae Jamkiin, uuden sukupolven korkeakouluun.

Mutta mistä tietää, mikä voisi olla se oma juttu?

Jamk tarjoaa opintoja kahdeksalla eri alalla. Hakijan päivän koulutusalainfoissa pääset kuulemaan, mitä kaikkea Jamkissa voi opiskella. Jamkin koulutusaloista kuusi tarjoaa opintoja myös englannin kielellä.

Millaista ammattikorkeakouluopiskelu on? 

Eri alojen opiskelijat  ja alumnit (jo valmistuneet opiskelijamme) ovat mukana kertomassa omia kokemuksiaan ja opiskelijatarinoitaan. Opiskelutavassa on valinnan varaa: haluatko opiskella täysipäiväisesti päiväopetuksessa vai harkitsetko opintoja työn ohessa? Tutkintoja on tarjolla joko päivä- tai monimuotototeutuksena. Meillä on myös kokonaan verkossa suoritettavia opintoja. 

Tapahtumassa saat tietoa myös avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnoista, verkko-opintomahdollisuuksista ja Jyväskylän EduFutura-oppilaitosyhteistyöstä.

Kiinnostaako vaihto ulkomailla tai kansainvälinen kaksoistutkinto? 

Jamk on aidosti kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Opiskelijoita on yli 80 eri maasta ja vaihto-opiskelumahdollisuuksia valtavasti. Näistä lisää kertomassa Jamkin kansainvälisyyspalvelut.

Bongaa  päivän aikana pinkki-huppariset Hakijapalveluiden edustajat. He ovat paikalla vastaamassa hakemiseen liittyviin kysymyksiin.

Pääset myös tutustumaan Humanistisen ammattikorkeakoulun eli Humakin tarjontaan meillä. Mukana menossa myös Jyväskylän kaupunkiOpiskelijakunta Jamko ja GamePit Pro.

ICT-ala

ICT-alalla on töitä osaajille! Tutustu Jamkin insinööri- ja tradenomitutkintoihin johtavaan AMK-koulutukseen sekä YAMK-tutkinto-ohjelmiin.

Hyvinvointia. Luovuutta. Vetovoimaa.

Kulttuuriala vie mennessään.

Liiketalouden ala

Liiketalouden alalla voit opiskella tradenomiksi tai jatkaa tradenomi (YAMK) -tutkintoon. Tarjoamme koulutuksia sekä suomen- että englanninkielisinä. Tutkintokoulutuksen lisäksi tarjoamme täydennyskoulutusta sekä tutkimus- ja kehittämispalveluja.

Luonnonvara-ala

Tuota puhdasta ruokaa ja energiaa, kasvata moniarvoista metsää, huolehdi puhtaasta vedestä ja ympäristöstä, ja kehitä kannattavaa liiketoimintaa - opiskele agrologiksi (AMK tai YAMK)!

Matkailu- ja ravitsemisala

Matkailu- ja ravitsemisalalla voit opiskella restonomiksi tai suorittaa restonomin YAMK-tutkinnon. Koulutuksissamme voit suunnata opintosi matkailun, palveluliiketoiminnan tai kestävän gastronomian opintoihin.

Sosiaali- ja terveysala. Luovuutta. Hyvinvointia.

Haluatko työskennellä ihmisläheisellä alalla ja vaikuttaa yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointiin? Tarjoamme AMK- ja YAMK-tutkintoihin johtavaa koulutusta. Jamk master schoolissa koulutetaan osaajia vaativiin asiantuntijatehtäviin.

Tekniikan ala

Opiskele YAMK- tai AMK-insinööriksi tai valitse jokin muu tekniikan alan koulutus Jamkin avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnasta! Opit suunnitelemaan, johtamaan ja kehittämään ympäristöä luovasti uusia ratkaisuja etsien.

Kansainvälisyys opinnoissa

Jamk on aidosti kansainvälinen korkeakoulu, jossa jokainen tutkinto-opiskelija voi kehittää kansainvälisyysosaamista opintojensa aikana.

Hakeminen Jamkiin

Tutustu hakuohjeisiin, aikatauluihin ja valintaperusteisiin. Sivuilta löydät kaikki tärkeät hakemiseen liittyvät tiedot.

Ohjelmalava Tulikari

Tulikari-auditoriossa pääset päivän aikana sukeltamaan syvemmälle eri aloihin ja korkeakouluopiskeluun.

Ohjelmalavan esitykset striimataan myös verkossa katsottavaksi. Ohjelma alkaa klo 9.00.

Seuraa lähetystä

9.00-9.30: "Kaikki muut tietää mitä ne haluu opiskella" – ja muita myyttejä ammattikorkeakouluopiskelusta

Aamu aloitetaan murtamalla yleisimpiä ammattikorkeakouluopiskeluun liittyviä myyttejä. Myytinmurtajina opintopsykologi Antti Järvinen, opinto-ohjaajat Teija Palonen ja Vesa Kuhanen, Avoimen ammattikorkeakoulun suunnittelija Maarit Korva sekä opiskelijakunta JAMKOn edustaja. Tiukkoja kysymyksiä asiantuntijoille esittämässä opintopsykologi Joonas Puhto.

9.30-10.00: Kansainvälinen bisnes, yrittäjyys, urheiluliiketoiminta, johtajuus, markkinointi - millä kulmalla sinä haluat sukeltaa liiketalouden maailmaan?

Opiskele monien mahdollisuuksien tradenomiksi Jamkissa! Suomenkielinen liiketalouden ohjelmamme tarjoaa seitsemän eri suuntautumisvaihtoehtoa opinnoillesi, kun taas Tiimiakatemian opinnoissa pääset opiskelemaan bisnestä ja yrittäjyyttä tekemällä bisnestä!

Lisäksi voit erikoistua kansainväliseen liiketoimintaan englanninkielisessä International Business -ohjelmassamme, joka kantaa kansainvälisesti arvostettua EFMD Bachelor -tunnusta merkkinä opintojen laadusta ja arvostuksesta ympäri maailman.

Tutkinto-ohjelmista kertomassa Matti Hirsilä, Anu Manner ja Teija Koskinen. 

10.00-10.30: Opiskelemaan ICT-alalle! ICT-alan koulutusten esittely

Jamkin kattavasta ICT-alan tarjonnasta löytyy opintoja kyberturvallisuudesta web-ohjelmointiin ja pelikehittämiseen. Mutta kuinka AMK-tutkinnot sitten eroavat toisistaan ja millaisia ovat ICT-alan ammattilaisen tulevaisuudennäkymät? Tutkinto-ohjelmia esittelemässä Kari Niemi, Jarkko Immonen ja Mika Karhulahti.

10.30-11.00 Luovuutta. Hyvinvointia. Digiterveyttä. Alati muuttuva terveysala

Sosiaali- ja terveysala on muutoksessa. Miten esimerkiksi digitaalisuus muuttaa terveysalaa? Tästä puhumassa ovat terveysalan lehtorit Tiia Luotojoki ja Christina Mantsinen sekä Jamkin terveysalan opiskelijat.

11.30-12.00 Onko sinusta palveluiden asiantuntijaksi? Matkailu- ja ravitsemisalalla on suuri kysyntä uusille osaajille!

Restonomiopinnoissamme kehityt asiantuntijaksi matkailu- ja ravitsemispalvelujen kehittämisessä ja johtamisessa - alan vastuulliset ja kestävät käytännöt huomioiden. Halusitpa sitten painottaa osaamistasi matkailuun, palvelujen kehittämiseen, tai vaikkapa kestävään gastronomiaan, löydät meiltä opinnot tueksi asiantuntijuutesi kasvattamiseen. Ala on erittäin kansainvälinen ja mm. matkailun tutkinto-ohjelma opiskellaan täysin englanniksi.

Tutkinto-ohjelmia esittelemässä Karoliina Väisänen ja Susanna Nuijanmaa. 

12.00-12.30 Taivas rajana? Insinööriksi valmistuvan monipuoliset työllistymismahdollisuudet

Insinööriopinnot tarjoavat monipuoliset valmiudet työskennellä erilaisissa suunnitteluun, kehittämiseen ja johtamiseen liittyvissä tehtävissä –  luovasti ja kestävällä tavalla.

Insinöörien työllistymismahdollisuuksista keskustelemassa insinööriopiskelijat Veera ja Taneli sekä insinööriksi Jamkista valmistunut Lari Leppänen lehtori Ilkka Suur-Uskin johdolla.

12.30-13.00 Kuntoutusinstituutin monialaiset mahdollisuudet

Lehtori Sanna Paasu-Hynynen ja eri alojen opiskelijat mukana monialaisessa paneelikeskustelussa.

13.00-13.30 Kestävästi kehittyvä luonnonvara-ala

Siirtymä fossiilitaloudesta biotalouteen tarvitsee luonnonvarojen kestävän ja kannattavan hyödyntämisen osaajia, agrologeja! Opi käyttämään uusiutuvia luonnonvaroja vastuullisesti ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen sekä kehittämään yritystoimintaa.

Agrologiopintoja esittelemässä kasvituotannon lehtori Ulla Heinonen, opiskelija Milla Pohjola ja alumni Petra Korhonen. 

13.30-14.00 Haaveena musiikinopettajuus? Opiskele musiikkipedagogiksi!

Opintoasiainkoordinaattori Tiina Kangaspunta kertoo musiikin opiskelusta Jamkilla. Lisäksi pääset tutustumaan tarkemmin, millainen paikka musiikkikampus on opiskella. 

Musiikkikampuksella järjestetään vuosittain yli 300 tapahtumaa kolmen oppilaitoksen voimin. Tapahtumakirjo vaihtelee konserteista ja tutkijaseminaareista aina suuriin ooppera- ja musikaalituotantoihin. Haluatko mukaan kehittämään osaamistasi tähän monialaiseen yhteisöön?

Musiikkikampuksen tuottaja Mikael Minkkinen kertoo kampuksen toiminnasta. 

Tule, näe ja koe!

Tervetuloa Jamkiin tutustumaan unelma-alasi eri mahdollisuuksiin. Kiertele messuosastoilla ja käy seuraamaamassa koulutusalojen tietoiskuja.

Kokeile spikeball peliä, kykyviisaria tai elvyttämistä. Löydä piilotetut raaka-aineet ja nimeä juomia, sekoita oma mocktailisi ja tutustu kestävään kuluttamiseen. Ihmettele osaako Einstein todella surffata tai kokeile mobiilirobottia. Innostu exoskeletonista, muovin ja metallin tulostimista, 3D-mallintamisesta tai Valtra-polusta. Näe mustasotilaskärpäset ja huipputason e-urheilutila, jonne voit piipahtaa tutustumaan ja pelailemaan PC:llä sekä VR-laseilla.

Kohtaa opiskelijat, alumnit ja asiantuntijat.

Kampuskierros striimataan myös verkkolähetyksenä tapahtumapäivänä 11.11. klo 9 alkaen.

Seuraa kampuskierrosta

Älä seuraa jälkiä, tee niitä.Hakijan päivän kartta

Opo Lounge

Oma tila opoille, B117
Tervetuloa opinto-ohjaajien omaan Opo-loungeen, jossa verkostoidut ja kohtaat kollegoja, nautit virvokkeista sekä tapaat Jamkin Hakijapalveluiden edustajia ja opoja.

Opo-infot:

Klo 9.30 ja 12.30
Ajankohtaista yhteishausta ja hakeutumisesta AMK-opintoihin: Tule kuuntelemaan ajankohtaisia asioita mm. eri hakeutumismahdollisuuksista, valintaperusteista ja valintatavoista.

Klo 10.00 ja 13.00
Muut reitit ammattikorkeakouluopintoihin ja vinkit ohjaukseen: Tule kuuntelemaan muista hakuvaihtoehdoista, avoimen ammattikorkeakoulun mahdollisuuksista, yhteistyöstä toisen asteen oppilaitosten kanssa. Lisäksi vinkkejä ja tukea ohjaustyöhön!

Puhujina hakukoordinaattorit Raisa Sarén ja Marjo Tynell, avoimen amkin suunnittelija Maarit Korva ja Edufuturan suunnittelija Katja Räsänen.

Bussikuljetus Jamk - Agora - Jamk

Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti Jyväskylän yliopiston Hakijan päivän kanssa. Tapahtumapaikkojen välillä on osallistujille ilmainen Non stop –bussikuljetus klo 9-14.

Aikataulu
Agora Jamk
9.00 9.15
9.30 9.45 
10.00 10.15
10.30 10.45
10.45 11.00
11.00 11.15
11.15 11.30
11.30 11.45
11.45. 12.00
12.00 12.15
12.15 12.30
12.30 12.45
12.45. 13.00
13.00 13.15
13.30 13.45
14.00 14.15