AMK-tutkinto

Työllisty digitalisaation toteuttajaksi

Tietojenkäsittely, tradenomi (AMK)

Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta valmistuttuasi voit työllistyä web-sovelluskehityksen, pilvipalveluiden tai vaikkapa digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijatehtäviin.

Hae Opintopolussa 13.3. - 27.3.2024
-
Laajuus
210
Aloituspaikat
30
Hakuaika
13.03.2024 - 27.03.2024
Tutkinto
Tradenomi (AMK)
Opiskelumuodot
Päiväopiskelu
Alkaa
19.08.2024

Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely

Kaikki puhuvat digitalisaatiosta, datasta ja tekoälystä, mutta vain harvat osaavat oikeasti suunnitella ja toteuttaa digitaalisia palveluita. Tulevaisuuden työelämän kiehtovat haasteet odottavat Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta (tunnetaan lempinimillä tiko ja Web&Data) valmistuvia sovelluskehittäjiä. Oletko sinä käyttäjiä opastavien web-palveluiden kuten älykkäiden chatbottien tai datan perusteella päätöksiä tekevien järjestelmien tuleva kehittäjä?

Opintosuunnitelma

Tietojenkäsittelyn opiskelu on käytännönläheistä ja painottuu vahvasti ammattitaidon kehittämiseen. Perusopinnoissa kehität osaamistasi web-teknologioiden, ohjelmoinnin, tietokantojen, pilvipalveluiden ja digitaalisen median parissa. Opiskelet myös liiketoimintaa ja ohjelmistotuotantoa.

Perusopintojen jälkeen voit suunnata opintojasi itsellesi parhaiten sopivaan suuntaan. Voit keskittyä tutkinto-ohjelman suuntautumisen mukaisesti moderniin web-sovelluskehitykseen, jolloin opiskelet syvällisemmin esimerkiksi ohjelmointia, erilaisia web-teknologioita, pilvipalveluita, tekoälyä, datan käsittelyä ja ohjelmistotestausta. Jos kuitenkin huomaat, että kiinnostuksesi ja vahvuutesi ovat enemmän esimerkiksi digitaalisten palveluiden ja liiketoiminnan alueella, on sinulla mahdollisuus suorittaa näihin liittyviä opintojaksoja muiden tutkinto-ohjelmien ja oppilaitosten tarjonnasta.

Projektityöskentelyä opit osallistumalla ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden lopussa järjestettäviin ohjelmistoprojekteihin. Näissä projekteissa sovellat oppimaasi yhdessä tiimisi kanssa kehittämällä omaa ohjelmistotuotetta joko opiskelijoiden omien konseptien ja ideoiden tai yritysten toimeksiantojen pohjalta.

Kolmantena vuonna osallistut puolen vuoden mittaiseen Ticorporate-tuotekehitysprojektiin, jonka osana kirjoitat myös opinnäytetyötäsi.

Opintojen lopuksi teet viiden kuukauden mittaisen työharjoittelujakson ICT-alan yrityksissä, esimerkiksi tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelman kumppaniyrityksissä tai muissa organisaatioissa.

Työllisty ICT-alalle

Digitalisaation käytännön toteuttajista on kova pula työmarkkinoilla. Ohjelmistokehittäjiä, erityisesti web- ja pilvipalvelukehittäjiä sekä liiketoimintaprosessien digitalisoinnin asiantuntijoita, tarvitaan jatkuvasti lisää. Web-sovellusten kautta käytettävien tekoälypalveluiden ja esineiden internetiin liitettyjen älykkäiden web-sovellusten rakentaminen on vasta alkuvaiheessa, joten sovelluskehittäjille on työtä tarjolla jatkossakin. Osaavien web-sovelluskehittäjien työllisyysaste on erinomainen. Reilusti toistasataa alumniamme työskentelee sovelluskehittäjinä eri yrityksessä tai julkisen sektorin organisaatiossa ja onpa meiltä ponnistettu myös Piilaaksoon saakka!Datan määrä ja sen kerääminen sekä hyödyntäminen kasvavat kiihtyvää tahtia. Yritykset muuttavat toimintaansa datalähtöiseksi ja etsivät keinoja parantaa liiketoimintaansa datan avulla. Erityisesti tietovarastoinnin ja data-analyysin osaaminen on kysyttyä. Data- ja pilvipalveluihin suuntautuneet opiskelijat ovat työllistyneet esimerkiksi business intelligence- ja pilvipalveluasiantuntijoiksi.Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta valmistuneita työskentelee lisäksi esimerkiksi käytettävyysasiantuntijoina, testaajina, tuotepäällikköinä, digitaalisen markkinoinnin tehtävissä ja teknisissä asiakaspalvelutehtävissä.

Päätin palata kouluun, koska korona rajoituksineen antoi minulle loistavan mahdollisuuden istua alas ja miettiä uravalintojani uudelleen, jolloin kiinnostuin IT-alasta.

Eeva Takanen

Tutustu Eevan tarinaan verkkosivuillamme

Yritysyhteistyö tärkeässä roolissa

Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelma tekee tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa. Yhteistyön kautta opiskelijoillemme avautuu opinnäytetyö-, harjoittelu- ja työpaikkamahdollisuuksia. Yrityksille yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi tutkimus- ja kehityshankkeisiin, toiminnan esittelyyn ja työvoiman rekrytointiin.

Mikäli yrityksenne haluaa tehdä yhteistyötä tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelman kanssa, ota yhteyttä Juha-Tapio Tenoon ([email protected]).

Lue verkkosivuiltamme lisää opiskelijarekrytoinnista ja -yhteistyöstä Jamkissa.

Kumppanuusyhteistyössä mukana:

Perusteiden kohdalla tuntui aluksi, etten pääse siihen koodaukseen millään kiinni. Pikkuhiljaa se ymmärrys ja kokemus kuitenkin kasvoi ja sitten siihen syttyikin sellainen palo.

Christian Kätkä

Tutustu Christianiin tarinaan verkkosivuillamme

Tuotekehitystä Ticorporatessa

Jokaisen tietojenkäsittelyn opiskelijan koulutukseen kuuluu puolen vuoden mittainen Ticorporate-tuotekehitysprojekti. Ticorporatessa osallistut erilaisissa rooleissa (ohjelmointi, testaus, sisällöntuotanto, liiketoiminta) web-projektin toteuttamiseen ja opit samalla toimimaan systemaattisessa tuotekehitysprojektissa.

Ticorporate-projektin osana tutustut syvällisesti johonkin alan erityiskysymykseen, jonka pohjalta kirjoitat projektin yhteydessä myös opinnäytetyösi.

Ticorporate-opinnot toteutetaan Jyväskylän Digi&Game Centerissä, jossa on ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua alan yritysten kanssa. 

Hakuohjeet kevään yhteishakuun

Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.

Hae yhteishaussa 13. - 27.3.2024 klo 15 mennessä

Tähän AMK-tutkinto-ohjelmaan voit hakea, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Myös keväällä valmistuvat voivat hakea.

Hae kevään yhteishaussa 13. - 27.3.2024 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.

Vaadittavat liitteet tulee liittää hakemuksen ohjeiden mukaisesti opintopolun sähköiselle hakemukselle 3.4.2024 klo 15 mennessä. 

Valintatavat ja todistusvalinta

Opiskelijat valitaan Jamkin tietojenkäsittelyn päivätoteutukseen seuraavasti:

Valintatapa Opiskelupaikoista Ensikertalaisten osuus
Ylioppilastutkintotodistus

38%

80%
Ammatillinen perustutkinto (1.8.2015 tai sen jälkeen valmistuneet) 22% 80%
Valtakunnallinen AMK-valintakoe 40% 80%

Todistusvalinta

Todistusvalinnat julkaistaan aikaisintaan 16.5. ja viimeistään 27.5.2024. 

Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

AMK-valintakoe

Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 27.5. - 31.5.2024 välisenä aikana. Hakija osallistuu kokeeseen yhtenä päivänä joko aamu- tai iltapäivän kokeeseen.

Valintojen tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Tulokset julkaistaan viimeistään 4.7.2024 mennessä.

  • Ota opiskelupaikka vastaan ja tee läsnäoloilmoittautuminen opintopolussa 11.7.2024 klo 15 mennessä.
  • Varasijoilta hyväksyminen päättyy viimeistään 6.8.2024 klo 15.
  • Opinnot alkavat elokuun lopussa.

Tervetuloa Jamkiin!

Lisätietoja koulutuksesta

Jarkko Immonen

Lehtori, Senior Lecturer
Matkailu ja palvelut, Tourism and Service Business
Liiketoiminta, School of Business
+358405853628

Tila- ja ravintolapalvelut

GamePit Pro

GamePit Pro on huipputasokas e-urheilutila, joka on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin. Monipuolinen tila soveltuu esimerkiksi tiimien harjoittelukäyttöön, kokous- tai koulutustilaksi, yritysten ryhmäytymiseen tai kaveriporukan peli-iltaan.

ICT-ala

ICT-alalla on töitä osaajille! Tutustu Jamkin insinööri- ja tradenomitutkintoihin johtavaan AMK-koulutukseen sekä YAMK-tutkinto-ohjelmiin.

AMK-tutkinto

Bachelor of Business Administration (BBA), Game Production, Business Information Technology

Hakuaika: 3.1.2024 - 17.1.2024

Koulutustyyppi:

Full-time studies

Koulutus alkaa: 19.8.2024

Liiketalouden ala

Liiketalouden alalla voit opiskella tradenomiksi tai jatkaa tradenomi (YAMK) -tutkintoon. Tarjoamme koulutuksia sekä suomen- että englanninkielisinä. Tutkintokoulutuksen lisäksi tarjoamme täydennyskoulutusta sekä tutkimus- ja kehittämispalveluja.