artikkeli

Yöpuu Yhtiö mahdollistaa urapolun restonomiopiskelijalle

Kuva
Mikko Vähäniitty

"Yöpuu Yhtiöllä työskentely mahdollistaa kehittymisen hotelli- ja ravintola-alan huippuosaajaksi ja tarjoaa loistavat etenemismahdollisuudet."

-

Laadukkaasta palvelusta ja herkullisesta paikallisesta ruuasta tunnettu Yöpuu Yhtiö koostuu Jyväskylän keskustassa toimivasta Boutique Hotelli Yöpuusta, Ravintola Pöllöwaarista, Hotelli Versosta ja sen yhteydessä toimivasta Verso Baari & Keittiöstä, sekä syksyllä 2021 avatusta Bistro Kirkkopuistosta. Yrittäjien Katriina Pilppulan ja Ari Pärnäsen lisäksi henkilöstöä Yöpuu Yhtiöltä löytyy noin 80.

Monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja työuralle

"Restonomeille tarjotaan työtehtäviä useimmiten hotellin vastaanotossa, myynnissä sekä esimiestehtävissä", yrittäjä Katriina Pilppula kertoo. Restonomeja työskentelee kuitenkin kaikilla osastoilla. mutta eniten heitä näkyy kuitenkin vastaanoton puolella.Yöpuu yhtiön erilaisiin työtehtäviin ja virkoihin kuuluvat muun muassa:

  • kerroshoitaja,
  • vastaanottovirkailija,
  • kokki,
  • tarjoilija,
  • ravintolapäällikkö,
  • myyntiosaaja sekä
  • vuoropäälliköt eri osastoilla.

Yhtiö tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja työuralla kiinnostuksesta ja osaamisesta riippuen.

Opiskelijoiden kannattaa kysyä rohkeasti eri työmahdollisuuksista

Opiskelijoiden on mahdollista löytää tietoa Yöpuu yhtiöllä avoinna olevista työllistymismahdollisuuksista niin Jamkin omien kanavien kautta kuin sosiaalisesta mediasta ja Yöpuu yhtiön omilta kotisivuilta. "Meiltä kannattaa kysyä suoraan esimerkiksi harjoittelupaikoista ottamalla yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse", Pilppula rohkaisee opiskelijoita.

"Olemme tarjonneet myös urapolkumahdollisuutta restonomiopiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että harjoittelun lisäksi tarjoamme kesätyön opiskelun ajaksi ja mahdollisesti myös työpaikan. Meiltä löytyy työpaikkoja normaalisti kaikenlaisiin työsuhteisiin", Pilppula jatkaa.

Millaista osaamista ja kokemusta Yöpuu Yhtiöllä työskentely vaatii?

"Meille tärkeää on opiskelijoiden kohdalla aito innostus ja kiinnostus matkailu- ja ravitsemisalaa kohtaan. Lisäksi hyvät sosiaaliset taidot ja siisti olemus ovat harjoittelujaksolla tärkeitä. Myös kielitaidosta on hyötyä, mutta pääsääntöisesti englannilla pärjää", Pilppula kuvailee heidän etsimiään ominaisuuksia työntekijöissä.

Joillakin restonomiopiskelijoilla saattaa herätä kysymys, onko heidän mahdollista päästä Yöpuu Yhtiölle töihin, mikäli aiempaa kokemusta hotellissa tai ravintolassa työskentelystä ei ole vielä kerennyt kertyä. Ei tarvitse kuitenkaan huolestua - harjoitteluun on mahdollista päästä ilman aiempaa kokemusta, mutta muihin tehtäviin pääsy on vaikeampaa. Pilppula kuitenkin muistuttaa, että Yöpuulle on rekrytoitu useita työntekijöitä harjoittelujen kautta, vaikka muuta työkokemusta alalta ei vielä olisikaan: "Harjoitteluun pääsyn edellytyksenä on kuitenkin, että hygieniapassi löytyy, sekä työtehtävistä riippuen anniskelupassi. Hyvällä ja mieleenpainuvalla hakemuksella voi päästä haastattelun kautta harjoitteluun."

Työskentely Yöpuu Yhtiöllä mahdollistaa kehittymisen alan huippuammattilaiseksi

Työuran mielekkyyden kannalta merkittävää ja virkistävää vaihtelua edesauttavat kehitysmahdollisuudet, joita Yöpuulla toteutetaan tarjoamalla koulutuksia ja tarjoamalla mahdollisuus tehdä laadukasta työtä. Eteneminen työuralla on myös mahdollista. "Monesti ura alkaa harjoittelusta, jonka jälkeen siirrytään suorittaviin työtehtäviin ja lopuksi mahdollisesti esimiestehtäviin", Pilppula kertoo.

Entinen restonomiopiskelija ja nykyinen Yöpuu Yhtiöllä palvelupäällikkönä työskentelevä Riikka Vehkaoja aloitti matkansa opiskelijasta esihenkilöksi juuri harjoittelun kautta: "Aloitin työurani Yöpuu Yhtiöllä vuonna 2005 tekemällä opintojeni toisen harjoittelun Ravintola Pöllöwaarissa. Työskentelin ravintolasalin puolella, jonka jälkeen jäin Yöpuulle töihin. Aikaisempaa kokemusta minulla oli lounasravintoloista, tarjoilukeikoista ja hotellin kerroshoidosta."

Aloitettuaan Ravintola Pöllöwaarissa salin puolella, Vehkaoja työskenteli samoissa tehtävissä hieman yli vuoden, jonka jälkeen hän siirtyi Yöpuun vastaanottoon vastaanottovirkailijaksi ja myöhemmin vastaanottopäälliköksi. "Tein myös myyntipalvelua ja hotellin hinnoittelua muun työn ohessa. Olen siis päässyt tekemään monipuolisesti eri tehtäviä työurani aikana!"

Tällä hetkellä Vehkaoja vastaa sekä Hotelli Yöpuun, että Verso Urban Hotel -yksikön siivouksesta toimimalla siivoojien esimiehenä. Nykyisissä tehtävissä hän on aloittanut vuoden 2018 syksyllä. Keväällä 2019 molempien talojen siivous alkoi omalla henkilöstöllä, kun aiemmin siivous oli tehty ostopalveluna. "Työssä on hyötyä erityisesti monipuolisesta alan tuntemuksesta, sekä erilaisten ihmisten kanssa toimeen tulemisesta", Vehkaoja kertoo.

Mitä työviihtyvyyteen tulee, Vehkaoja kertoo viihtyneensä hyvin. Yksi syy viihtyvyyteen on mm. työn monipuolisuus: "Aina on löytynyt uutta mielenkiintoista tekemistä ja haasteita."

Vehkaojan terveiset restonomiopiskelijoille

"Voin lämpimästi suositella Yöpuu Yhtiötä harjoittelu- ja työpaikaksi. Yritys ottaa mielellään harjoittelijoita ja harjoittelun jälkeen on hyvät mahdollisuudet saada työpaikka. Ilmapiiri yrityksessämme on hyvä ja yrittäjät tosi mukavia ja kannustavia."

Miksi restonomiopiskelijan kannattaa hakea juuri Yöpuulle Yhtiölle töihin?

Yrittäjä Pilppula perustelee asiaa seuraavasti: "Yöpuu Yhtiö on kasvava ja kehittyvä yritys, joka on alalla tunnettu ja luotettu toimija, sekä hyvä työnantaja." Yöpuu Yhtiö onkin saanut lukuisia kunniamainintoja toiminnastaan, muun muassa vuoden 2019 matkailun tunnustuspalkinnon.

Kirjoittaja:

Valmistuva restonomiopiskelija Mandi Nassir selvitti Yöpuu Yhtiön tarjoamia urapolkuja restonomeille haastattelemalla Yöpuu Yhtiön yrittäjää Katriina Pilppulaa ja palvelupäällikköä Riikka Vehkaojaa. Haastatteluiden avulla selvitettiin muun muassa, miten on mahdollista päästä töihin Yöpuu Yhtiölle, millaista työskentely Yöpuulla on, sekä millaisia kehittymis- ja etenemismahdollisuuksia heillä on tarjota työuralla.

Lähteet:
Pilppula, K. 2020. Yrittäjä. Yöpuu Yhtiö. Sähköpostihaastattelu 21.5.2020.
Vehkaoja, R. 2020. Palvelupäällikkö. Yöpuu Yhtiö. Sähköpostihaastattelu 17.5.2020.

Jamkilla ja Yöpuu-yhtiöllä on kumppanuussopimus, johon kuuluvat mm. asiantuntijapalvelut, luennoitsijavierailut sekä aktiivinen opiskelijayhteistyö.

Lisätietoja

AMK-tutkinto

Restonomi (AMK), palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Hakuaika: 13.3.2024 - 27.3.2024

Koulutustyyppi:

Päiväopiskelu

Koulutus alkaa: 19.8.2024

AMK-tutkinto

Restonomi (AMK), Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus

Hakuaika: 28.8.2024 - 11.9.2024

Koulutustyyppi:

Monimuoto-opiskelu

Koulutus alkaa: 7.1.2025

Matkailu- ja ravitsemisala

Matkailu- ja ravitsemisalalla voit opiskella restonomiksi tai suorittaa restonomin YAMK-tutkinnon. Koulutuksissamme voit suunnata opintosi matkailun, palveluliiketoiminnan tai kestävän gastronomian opintoihin.