artikkeli

Tiimiakatemia – jo 30 vuotta yritysyhteistyötä ja rohkeita ideoita

Teksti
Heini Kaisto
Kuva
Juho Yläjärvi ja Henna Lehtonen
Ihmisiä lavalla Tiimiakatemian 30-vuotisjuhlissa

Tiimiakatemia on perustamisestaan saakka ollut yrittäjyyden muutoksen edelläkävijä. Johannes Partanen perusti Tiimiakatemian vuonna 1993, ja koulutus on kehittynyt käsi kädessä Jamkin kanssa. Tavoitteena oli tarjota opiskelijoille mahdollisuus opiskella aitoa työelämää mallintavassa paikassa, jonka vuoksi yrityskumppanit nousivat heti keskeiseksi osaksi tutkintoa.

Kumppanuus on osa opetuksen DNA:ta

Tiimiakatemian päävalmentaja Anu Manner korostaa kumppanuuden merkitystä osana koko ohjelman opetusta:
”Tiimiakatemian oppimismalli perustuu asiakkaiden auttamiseen ja yhteistyöhön, jolloin käytännönläheinen työskentely kumppaniyritysten kanssa on läsnä heti valmennuksen alusta saakka”, Manner kertoo. Tiimiakatemiaan hyväksytään vuosittain opiskelemaan 40–45 uutta opiskelijaa, jotka jaetaan kolmeen tiimiin oman yrityksen perustamista varten.  

”Opintojen loppuvaiheiden aikana tiimiyrittäjät alkavat usein rakentaa rohkeista kokeiluista yrityksiä, jotka jäävät elämään myös opintojen jälkeen. Meiltä ei kuitenkaan valmistu pelkkiä yrittäjiä, vaan myös yrittäjä- ja tiimihenkisiä asiantuntijoita, joilla on jo monen vuoden kokemus aidosta työstä yritysten kanssa”, Manner muistuttaa.

Tiimiakatemia kouluttaa kestävän liiketoiminnan asiantuntijoita

Tiimiakatemia tulevaisuuden suunta on selvä. Sen tavoitteena on kehittää ennakoivaa ja kestävää liiketoimintaa sekä liiketoimintaosaamista entistä vahvemmin yhdessä kumppaneiden kanssa – niin alueellisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.  

”Panostamme opinnoissamme jatkossa entistä enemmän kestävään tiimiyrittäjyyteen, jonka merkitys korostuu tässä nykyisessä maailman tilassa. Kun puhumme kestävästä, emme tarkoita vain taloudellisesti kannattavaa, vaan myös ekologisesti ja sosiaalisesti. Haluamme antaa opiskelijoillemme eväät tehdä kannattavaa liiketoimintaa kestävästi, hyvinvoivia ja viihtyisiä työyhteisöjä rakentaen”, Manner kuvailee uutta suuntaa. ”Synnytämme edelleen rohkeita tiimiyrittäjiä, mutta jatkossa he myös muuttavat maailmaa!” 

Tiimiakatemian valmentajat

Tiimiakatemian valmentajat