artikkeli

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemia muutti Kankaalle

"Tiimiakatemialle on tärkeä toimia siellä, missä sen lähiverkosto, asiakkaat ja kumppanit toimivat, ja että vieraat pääsevät helposti käymään myös paikan päällä."

-

Tiimiakatemian upeat tilaat Kankaalla

Vuosi 2021 alkoi tiimiyrittäjyyteen valmentavalle Tiimiakatemialla vauhdikkaasti, kun noin 140 henkeä kattava tiimi muutti Lutakon Turbiinitalolta Kankaan keskukseen. Uusiin tiloihin asettuminen on vielä kesken, mutta tilojen laajempaa käyttöönottoa odotetaan jo innolla.

Tiimiakatemia yhdistää yrittäjyys- ja tiimioppimisen pedagogiikalla tradenomin tutkinto-ohjelman tehokkaammin työelämään. Tämä on otettu huomioon myös sen sijainnissa – kun Tiimiakatemia aikanaan muutti Lutakkoon, oli se vasta ottamassa ensimmäisiä askeliaan yrittäjyyttä synnyttävänä oppimisympäristönä. Kangas on uusi luova keskus Jyväskylässä, jonne on muodostumassa keskittymä sekä oppilaitos- että yrityspuolen edustusta. Siksi Tiimiakatemian muutto Kankaalle oli omalla tavallaan luontainen kehityssuunta yhteisön toiminnalle.

Uudet tilat vastaavat muuttuneiden työskentelytapojen asettamiin tarpeisiin
Uudet tilat vastaavat Tiimiakatemian voimakkaaseen kasvuun, mutta myös muuttuneeseen työkulttuuriin. Kun Tiimiakatemia muutti vanhoihin toimitiloihinsa, työskentelykulttuuri suosi isoa avokonttoritilaa. Vuosien saatossa työkulttuuri ja työskentelytavat ovat kuitenkin muuttaneet tilatarpeita, ja tarve pienemmille ja rauhaisemmille työtiloille on kasvanut erityisesti etätyöskentelyn ja -tapaamisten lisäännyttyä.

Kankaan tiloista löytyy muunneltavia tiloja, kuten rauhalliseen projekti- ja tiimityöskentelyyn soveltuvia neuvotteluhuoneita sekä isompaan ryhmätyöskentelyyn sopivaa avotilaa.

Tiimiakatemian iso yhteistyötila

Kankaalle on helppo tulla – niin yritysvierailla kuin opiskelijoillakin
Yhteistyö yritysten kanssa on keskeisessä roolissa Tiimiakatemian opetusrakenteessa. Erilaisia asiakaslähtöisiä projekteja tehdään osuuskuntien kautta vuosittain lähes sata kappaletta. Siksi Tiimiakatemialle on tärkeä toimia siellä, missä sen lähiverkosto, asiakkaat ja kumppanit toimivat, ja että vieraat pääsevät helposti käymään myös paikan päällä.

Kankaan uudet upeat tilat vastaavat kaikkiin näihin tarpeisiin – asettaen Tiimiakatemian samalla näkyvälle paikalle verkoston silmissä. Löydettävyys ja vierailun helppous korostuvat erityisesti kansainvälisten vierailijoiden tapauksessa, jolloin vierailijat eivät voi samalla tapaa turvautua paikallistuntemukseensa. Ennen koronaa Tiimiakatemian tiloissa kävi viikoittain useampia yritysedustajia ja muita sidosryhmän vierailijoita. 

Tiimiakatemian viherseinä

Paluuta normaaliin odotetaan vielä, mutta muutto on tuonut jo nyt uutta energiaa koneeseen
Tiimiakatemia pääsi asettumaan uusiin tiloihin heti vuoden 2021 alussa ja tilat alkavat pikkuhiljaa näyttämään kaikin puolin Tiimiakatemian omilta. Uudet siistit työtilat ja niiden mahdollistamat uudet työmuodot ovat kuitenkin jo nyt tuoneet lisää energiaa tiimiläisten toimintaan. Luonnollisesti tilojen täydet hyödyt odottavat vielä tilanteen normalisoitumista sille tasolle, että paikalla voi turvallisesti työskennellä ja opiskella useampi tiimiyrittäjä yhtä aikaa. Normaaleissa olosuhteissa Tiimiakatemialla on tiloissa yhtä aikaa koko yhteisö, mutta tällä hetkellä osa tiimiläisistä nauttivat uusista tiloista vielä vain etäyhteyden välityksellä.

Kuvaaja: Henna Lehtonen
Artikkeli julkaistu: 29.3.2021

Lisätietoja

Anu Manner

Lehtori, Senior Lecturer
Yrittäjyys ja innovaatio, Entrepreneurship and Innovation
Liiketoiminta, School of Business

AMK-tutkinto

Tradenomi (AMK), Tiimiakatemia

Hakuaika: 15.3.2023 - 30.3.2023

Koulutustyyppi:

Päiväopiskelu

Koulutus alkaa: 21.8.2023

Muut toimipisteet ja toimistot

Jamkilla on muutama pieni toimipiste Jyväskylässä sekä toimistoja Helsingissä.

Liiketoimintayksikkö

Liiketoimintayksikkö tarjoaa kilpailukykyä parantavia ratkaisuja sekä pk-yrityksille että julkiselle sektorille. Rakennamme liiketoimintakonsepteja ja edistämme palveluiden uudistamista.