artikkeli

Miten vastata opiskelijoiden ongelmiin, joita pitkittynyt koronatilanne on aiheuttanut?

Teksti
Pia-Mari Riihilahti

Opinnot ojennukseen -klinikka on toiminut Seinäjoen ammattikorkeakoulussa koko syksyn ajan kerran viikossa perjantaisin kello 10 - 14. Klinikalle on voinut tulla kaikkien opiskeluun liittyvien kysymysten kanssa, tarkoitus on toimia matalan kynnyksen periaatteella. Opiskelijat ovat viikoittain saaneet muistutussähköpostin asiasta ja linkin, jonka kautta on voinut varata ajan klinikalle.

opiskelija kirjoittaa kynällä paperille

Klinikalla apua saa kahdelta opoerkalta, opintopsykologilta ja korkeakoulupastorilta. Klinikka toimii yleensä Framin Kampuksen F-talon alakerrassa, mutta muutaman kerran klinikka on ollut myös Kampustalolla. Klinikalla opastetaan opinnoissa eteenpäin, käydään läpi viikko-ohjelmia ja ohjataan tarvittaessa terveydenhuollon piiriin. Klinikalle voi osallistua myös tiettyinä aikoina etänä Teamsin kautta.

Toiminta on osoittautunut erittäin hyödylliseksi, koska opiskelijat ovat innokkaasti varanneet aikoja. Klinikan periaatteena on moniammatillinen lähestyminen opiskelijan ongelmiin ja kysymyksiin. Korona näkyy opiskelijoiden tilanteessa. Monella on opintoja jäänyt rästiin, etäopetuksessa neuvojen kysyminen on osoittautunut vaikeaksi. Opinnäytetyön kanssa voi olla ongelmia, oman jaksamisen kanssa myös kamppaillaan. Tällöin moniammatillinen lähestymistapa on osoittautunut hyvin hedelmälliseksi.

 

OHKE-hanke:

Opinnot ojennukseen -klinikan toimintaa on kehitetty osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Opiskelijahyvinvoinnin yhteiskehittäminen -hanketta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. 

Mikä OHKE-hanke?

Lue tarkemmin Opiskelijahyvinvoinnin yhteiskehittäminen -hankkeen kehittämistyöstä ja tutkimuksesta!