Oikeissa olosuhteissa kasvaessaan levät tuottavat arvoaineita, kuten ihmisille ja eläimelle hyödyllisiä antioksidantteja ja proteiinia. Mikrolevistä saadaan myös rasvoja biopolttoaineiden valmistukseen sekä vetyä. Ne myös sitovat hiilidioksidia ja puhdistavat vettä, mahdollistaen suljetun ravinnekierron.
Kun tietyille levälajeille synnytetään stressireaktio altistamalla kasvusto voimakkaalle valolle, muodostuu sen seurauksena vetyä. Stressaantuneet levät tuottavat myös antioksidantteja, kuten astaksantiinia, joka kiinnostaa lääketeollisuutta. Esimerkiksi lohen punainen väri muodostuu stressaantuneena punaiseksi muuttuvan levän astaksantiinista.
Jamkissa levien optimaalisia kasvuolosuhteita mitataan anturein. Datan pohjalta rakennetaan digitaalinen kaksonen, joka mallintaa kasvuolosuhteisiin vaikuttavia vaihtoehtoja ja saa aikaan parhaat kasvuolosuhteet kullekin käyttötarkoitukselle.