alumnitarina

Kaisa kannustaa maksimoinnista optimointiin

Teksti
Pauliina Hietalahti
Kuva
Mikko Vähäniitty
Kaisa Wallinheimo

Hyvinvointi on monelta osin oivaltamista ja uusien toimintatapojen opettelua, näin sanoo monipuolisen taustan omaava hyvinvointivalmentaja Kaisa Wallinheimo. Kaisa on myös Jamkin alumni. Fysioterapian koulutus toi lisää osaamista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ymmärtämiseen. Kaisa kuitenkin kokee, että tärkeimmät oppinsa hän on saanut yli 20 vuotta kestäneeltä opetus- ja valmennusuralta erilaisia asiakkaita kohdatessaan.

Meillä kaikilla on omat henkilökohtaiset tavoitteemme, ja kaikki ne ovat riittävän hyviä: kun yksi päättää juosta maratonin voi toiselle olla yhtä palkitsevaa se, että pystyy kävelemään omin jaloin viisi kilometriä puolen vuoden kuluttua. Tavoitteen ei aina tarvitse liittyä puntariin tai mittanauhaan.  

Nyt kun arki on ollut monella tavalla kuormittavaa niin töissä kuin arjessa, voi tuntua että energiaa ei riitä edes sen pienimmänkään tavoitteen asettamiseen. Kaisa innostuu puhumaan mikroliikkeestä. Jo se, että tekee muutaman mikrotreenin kerran tai pari päivässä, auttaa ehkäisemään istumisen ja liikkumattomuuden aiheuttamia haittoja. Voisiko siis mikroliikunnan lisääminen vaikkapa kokousten väliin olla se sinun juttusi? 

”Arjesta löytyy yllättävän paljon niitä paikkoja, joihin voisi lisätä liikuntaa. Kävelet portaat, kurottelet ja venyttelet. Liikutat rankaa joka suuntaan, tehostat perustoimintoja. Mikroliikkeeseen liittyy aina hengittäminen”, Kaisa muistuttaa.

”Mikroliikkeen lisääminen arkeen on helpoin tapa lähteä tuomaan rutiineja fyysiseen puoleen ja se taas vaikuttaa suoraan henkiseen puoleen ja hyvinvointiin.”   Aina ei tarvitse painaa sata lasissa. ”Pyrin asiakkaiden kanssa kehon toiminnan maksimoinnin sijaan optimointiin”, Kaisa toteaa. Se on hyvä neuvo meille kaikille.