artikkeli

Ihmiskeskeinen työ ja osaamisen kehittäminen innostavat Soile Korhosta

Teksti
Tytti Pintilä
Kuva
Tytti Pintilä

Jamkin liiketoimintayksikön alumnivastaavana toimiva koulutussuunnittelija Soile Korhonen nauttii ihmisten kanssa tehtävästä työstä ja muiden ihmisten auttamisesta. Alumnityössä onkin kyse juuri tästä: Jamkista valmistuneiden tukemisesta heidän urapoluillaan.

Soile Korhonen istuu työpöytänsä ääressä ja hymyilee suoraan kameraan. Pöydällä on tietokone, kaksi näyttöä ja ja puhelin.

Soile Korhonen, koulutussuunnittelija, liiketoimintayksikkö

Koulutussuunnittelija ja liiketoimintayksikön alumnivastaava Soile Korhonen on itse sekä Jamkin että useiden muiden korkeakoulujen alumni. Häntä voisikin luonnehtia korkeakoulutuksen moniosaajaksi.

Ensimmäisen korkeakoulututkintonsa Korhonen suoritti nykyisessä XAMKissa, josta hän valmistui kulttuurituottajaksi. Onnekkaiden sattumusten kautta Korhonen päätyi töihin Jamkin silloiseen kulttuurialan yksikköön vuonna 2007 ja organisaatiouudistuksen myötä edelleen Jamkin liiketoimintayksikköön.

Jamkissa Korhonen on syventänyt omaa osaamistaan restonomin YAMK-tutkinnolla ja uraohjauksen erikoistumiskoulutuksella, joka toteutettiin yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa. HAMKista hän hankki ammatillisen opettajan pätevyyden. Lisäksi opinpolulle mahtuu muun muassa avoimen korkeakoulutuksen opintoja.

Alumnivastaavalle on hyötyä siitä, että tuntee itse monipuoliset mahdollisuudet osaamisen täydentämiseen korkeakoulutuksessa. ”Opinnot sekä omassa että muissakin oppilaitoksissa ovat tarjonneet verkostoja sekä uusia näkökulmia ja eväitä oman työn kehittämiseen”, Korhonen kiittelee.

Antoisa työ osaamisen kasvun mahdollistajana

Koulutussuunnittelijan työkenttä Jamkin liiketoimintayksikössä on hyvin monipuolinen. Yhdessä oman tiiminsä kanssa Korhonen suunnittelee ja hallinnoi ajankohtaisia jatkuvan oppimisen koulutuksia liiketalouden, tietojenkäsittelyn, tradenomi amk:n ja matkailu- ja ravitsemisalan tarpeisiin. Hän vastaa liiketoimintayksikön avoimen ammattikorkeakoulun ja ristiinopiskelun palveluista, joihin kuuluu muiden korkeakoulujen sekä toisen asteen kanssa tehtävä yhteistyö. Korhonen työskentelee erilaissa yhteistyöverkostoissa ammattikorkeakoulun sisällä ja valtakunnallisesti.

Soile Korhonen ohjaa Jamkiin hakeutuvia, hallinnoi valintakoeopintojaksoja ja järjestää valmistujaisia. Alumnivastaavalle luontevasti Korhonen on siis mukana opiskelijoiden palveluissa hakeutumisvaiheesta valmistumiseen asti ja saumattomasti tämän jälkeen jatkuvan oppimisen poluilla. ”Tykkään olla mahdollistamassa ihmisten osaamisen kasvua ja työelämän kehittämistä. On antoisaa saada olla osana jonkun ihmisen kehityskaarta”, Korhonen iloitsee.  

Korhosella on takanaan jo pitkä työura jamkilaisena. Hän pitää vahvaa sitoutumistaan samaan työnantajaan luonnollisena, sillä Jamkissa ovat kohdillaan sekä työskentelyolosuhteet että työnantajan tarjoamat edut. Jamk on arvostettu työnantaja ja yhteistyökumppani. Koulutussuunnittelijan työtä voi tehdä joustavasti etätöissä ja kampuksella, itseään johtaen. ”Työnteko on järkevää ja työt sujuvat hyvin”, Korhonen kiteyttää. ”Jamkissa on hyvät työkaverit, sopivasti haastava työkenttä ja ihminen aina keskiössä.”

Avaimet alumniuteen

Alumnityötä Korhonen pitää mielekkäänä osana omana työtään. ”Yhteydenpito meiltä valmistuneisiin ei saa katketa, kun tutkinto on valmis”, Korhonen painottaa. ”Jamkilla on paljon annettavaa kaikille alumneillemme ja olemme kiinnostuneita seuraamaan, missä meiltä valmistuneet työskentelevät.”

Korona-aika muutti merkittävästi nykyisten opiskelijoiden elämää ja opiskelutapoja. Pääasiassa etäopintoina tutkintonsa suorittaneet alumnit eivät välttämättä koe olevansa sitoutuneita Jamkiin.  Korhonen kehittäisikin korkeakouluopintoja entistä yhteisöllisemmiksi.

Hän painottaa, että alumniksi kasvetaan aivan hakeutumisvaiheesta asti. Alumnien tulee olla luonteva osa opintopolkua, eli opiskelijan tulee opintojensa aikana kohdata runsaasti Jamkista valmistuneita, päästä mukaan verkostoihin ja esimerkiksi nähdä alumnien onnistumisia omilla urillaan. Tämä auttaa opiskelijaa ymmärtämään omat mahdollisuutensa entistä laajemmin ja tuo varmuutta valmistumisen jälkeiseen elämään.

Myös alumnien omien ideoiden kuuleminen ja edistäminen on Korhoselle sydämen asia. Hän kannustaa alumneja olemaan yhteydessä missä tahansa palautteessa ja toiveessa. Alumneille Korhonen haluaa kertoa Jamkin ajankohtaisista tapahtumista, alumnieduista ja erilaisista yhteistyön mahdollisuuksista.

Soile Korhonen työskentelee myös alumnityön vahvistamiseksi koko Jamkissa yhdessä Jamkin alumnitiimin kanssa.  ”Kilpailu opiskelijoista kasvaa ja vahva ja sitoutunut alumniverkosto on osoitus korkeakoulumme laadukkuudesta ja vahvasta brändistä.

Miksi Jamkin alumniyhteisöön kannattaa kuulua?

”Voit olla mukana rakentamassa uutta osaamista tuottavaa ja osaavaa yhteisöä. Jamk mahdollistaa jatkuvan oppimisen turvallisessa yhteisössä, sekä kampuksella että verkossa. Voit olla antamassa syötteitä osaamisen tarpeista. Sinä olet juuri oikea ihminen kertomaan, mitä työelämässä tapahtuu. Tämä on ammattikorkeakoulun ydintarve, sillä olemme olemassa vastataksemme työelämän tarpeisiin ja kouluttamassa uusia ammattilaisia työelämään.” Soile Korhonen kiteyttää.  
 

Liiketoimintayksikkö

Liiketoimintayksikkö tarjoaa kilpailukykyä parantavia ratkaisuja sekä pk-yrityksille että julkiselle sektorille. Rakennamme liiketoimintakonsepteja ja edistämme palveluiden uudistamista. 

Tervetuloa Jamkin alumnisivuille

Nämä sivut ovat juuri sinulle, Jamkin alumni! Tutustu toimintaan ja päivitä tietosi alumnirekisteriin.