AMK-tutkinto

Työllisty digitalisaation toteuttajaksi

Tietojenkäsittely, tradenomi (AMK)

Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta voit suunnata tradenomitutkintosi web-sovelluskehitykseen, dataan ja pilvipalveluihin perustuvaan sovelluskehitykseen tai digitaaliseen liiketoimintaan

Hae opintopolku.fi-palvelussa
-
Laajuus
210
Aloituspaikat
30
Hakuaika
15.03.2023 - 30.03.2023
Tutkinto
Tradenomi (AMK)
Opiskelumuodot
Päiväopiskelu
Alkaa
21.08.2023

Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely

Kaikki puhuvat digitalisaatiosta, datasta ja tekoälystä, mutta vain harvat osaavat oikeasti suunnitella ja toteuttaa digitaalisia palveluita. Tulevaisuuden työelämän kiehtovat haasteet odottavat Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta (tunnetaan lempinimillä tiko ja Web&Data) valmistuvia sovelluskehittäjiä. Oletko sinä käyttäjiä opastavien web-palveluiden kuten älykkäiden chatbottien tai datan perusteella päätöksiä tekevien järjestelmien tuleva kehittäjä?

Opintosuunnitelma

Tietojenkäsittelyn koulutuksen ensimmäinen opintovuosi vahvistaa tietojenkäsittelyn ja web-teknologioiden yleisosaamista sekä työelämävalmiuksia.  Opit ohjelmoimaan ja toteuttamaan yksinkertaisia web-sivustoja ja -sovelluksia sekä testaamaan tuotoksiasi. Opiskelet osan opinnoista yhdessä Game Production -opiskeljoiden kanssa englanniksi. Näillä opintojaksoilla opit esimerkiksi käyttämään erilaisia käyttöjärjestelmiä ja kehitysympäristöjä sekä luomaan sisältöä kuvankäsittely- ja videotuotantovälineiden avulla. 

Toisena opintovuonna perehdyt esimerkiksi systemaattiseen ohjelmistokehitykseen, tietokantoihin, pilvipalveluihin ja käytettävyyteen sekä laajennat ja syvennät teknistä osaamistasi web-sovelluskehityksen alueella. Voit valita opintoja oman mielenkiintosi mukaan eri suuntaumislinjojen välillä. Suuntautumislinjoja ovat full-stack -sovelluskehitys, data ja tekoäly, digitaalinen liiketoiminta sekä yrittäyyttä ja tuotekehitystä painottava suuntautuminen.  Kahden opintovuoden jälkeen sinulla on valmius työskennellä täysipainoisesti ohjelmistokehitysprojektissa osaamisesi mukaisessa roolissa.

Kolmantena opintovuonna työskentelet tuotekehitysprojektissa ja syvennyt johonkin alan erityiskysymykseen omassa opinnäytetyössäsi. Puolen vuoden mittainen harjoittelu päättää koulutuksen.

Työllisty Web-sovelluskehitykseen

Digitalisaation käytännön toteuttajista on kova pula työmarkkinoilla. Ohjelmistokehittäjiä, erityisesti web- ja pilvipalvelukehittäjiä sekä liiketoimintaprosessien digitalisoinnin asiantuntijoita, tarvitaan jatkuvasti lisää. Web-sovellusten kautta käytettävien tekoälypalveluiden ja esineiden internetiin liitettyjen älykkäiden web-sovellusten rakentaminen on vasta alkuvaiheessa, joten sovelluskehittäjille on työtä tarjolla jatkossakin. Osaavien web-sovelluskehittäjien työllisyysaste on erinomainen. Reilusti toistasataa alumniamme työskentelee sovelluskehittäjinä eri yrityksessä tai julkisen sektorin organisaatiossa ja onpa meiltä ponnistettu myös Piilaaksoon saakka!

Datan määrä ja sen kerääminen sekä hyödyntäminen kasvavat kiihtyvää tahtia. Yritykset muuttavat toimintaansa datalähtöiseksi ja etsivät keinoja parantaa liiketoimintaansa datan avulla. Erityisesti tietovarastoinnin ja data-analyysin osaaminen on kysyttyä. Data- ja pilvipalveluihin suuntautuneet opiskelijat ovat työllistyneet esimerkiksi business intelligence- ja pilvipalveluasiantuntijoiksi. 

Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta valmistuneita työskentelee lisäksi esimerkiksi käytettävyysasiantuntijoina, testaajina, tuotepäällikköinä, digitaalisen markkinoinnin tehtävissä ja teknisissä asiakaspalvelutehtävissä.

Tuotekehitystä Ticorporatessa

Jokaisen tietojenkäsittelyn opiskelijan koulutukseen kuuluu puolen vuoden mittainen Ticorporate Demolab. Demolabissa osallistut erilaisissa rooleissa (ohjelmointi, testaus, sisällöntuotanto, liiketoiminta) web-projektin toteuttamiseen ja opit samalla toimimaan systemaattisessa tuotekehitysprojektissa. Myöhemmin voit halutessasi viedä tuotekehitysosaamistasi askeleen pidemmälle julkaisuihin ja kaupalliseen liiketoimintaan tähtäävässä ProductLabissa.

Ticorporate-opinnot toteutetaan Jyväskylän Digi&Game Centerissä, jossa on ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua alan yritysten kanssa. 

Perusteiden kohdalla tuntui aluksi, etten pääse siihen koodaukseen millään kiinni. Pikkuhiljaa se ymmärrys ja kokemus kuitenkin kasvoi ja sitten siihen syttyikin sellainen palo.

Christian Kätkä

Lue lisää

Hakuohjeet kevään yhteishakuun

Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.

Kysy lisää

Jarkko Immonen

Lehtori, Senior Lecturer
Global Competence, Global Competence
Liiketoiminta, School of Business
+358405853628
Liiketalouden ala

Liiketalouden ala

Liiketalouden alalla voit opiskella tradenomiksi tai jatkaa tradenomi (YAMK) -tutkintoon. Tarjoamme koulutuksia sekä suomen- että englanninkielisinä. Tutkintokoulutuksen lisäksi tarjoamme täydennyskoulutusta sekä tutkimus- ja kehittämispalveluja.
ICT-ala

ICT-ala

ICT-alalla on töitä osaajille! Tutustu Jamkin insinööri- ja tradenomitutkintoihin johtavaan AMK-koulutukseen sekä YAMK-tutkinto-ohjelmiin.
Bachelor of Business Administration (BBA), Game Development, Business Information Technology

AMK-tutkinto

Bachelor of Business Administration (BBA), Game Development, Business Information Technology

Hakuaika: 4.1.2023 - 18.1.2023

Koulutustyyppi:

Full-time studies

Koulutus alkaa: 21.8.2023