AMK-tutkinto

Kätilö on seksuaali- ja lisääntymisterveyden osaaja

kätilön tutkinto-ohjelma, kätilö (AMK), päiväopiskelu

Kätilönä toimit seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntijana. Opastat odottavia perheitä, avustat synnytyksen aikana sekä hoidat äitiä ja lasta synnytyksen jälkeen. Suoritat tutkinnon päätoimisena päiväopiskeluna.

Hae opintopolku-palvelussa
Äiti ja pieni vauva leikkimässä
Laajuus
270 op
Aloituspaikat
20
Hakuaika
31.08.2022 - 14.09.2022
Tutkinto
Kätilö, AMK
Opiskelumuodot
Päiväopiskelu
Alkaa
16.01.2023
Kätilön tutkinto-ohjelmassa saat sairaanhoitajan ja kätilön EU-direktiivin mukaisen (2005/36/EY) ammattipätevyyden. Tämä antaa mahdollisuuden työskennellä sairaanhoitajana ja kätilönä sekä kotimaassa että EU:n alueella.

Kätilöopinnoissa harjoittelun rooli on suuri

Kätilön tutkinto-ohjelmasta valmistuu kätilö (AMK), jolla on pätevyys toimia myös sairaanhoitajana. Kätilö (AMK) profiloituu vahvaan seksuaaliterveyden edistämiseen. Tutkinnosta valmistuneella on laaja-alainen näyttöön perustuva hoitotyön ja kätilötyön osaaminen, jossa korostuu terveyden edistäminen ja kliininen osaaminen sekä kätilötyössä tarvittava digitaalinen osaaminen ja tietoturva.

Opiskelusta noin puolet toteutuu ammattitaitoa edistävänä harjoitteluna sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa julkisella ja/tai yksityisellä sektorilla, projekteissa sekä JAMKin simulaatio-oppimisympäristöissä.

Opiskelija voi myös kehittää osaamistaan suorittaen teoriaopintoja ja/tai ammattitaitoa edistävää harjoittelua ulkomailla joko englanninkielellä tai muilla hallitsemillaan kielillä. Tutkintoon sisältyvistä opinnoista osa suoritetaan kotimaassa englanninkielisinä.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Kysy lisää

Elina Tiainen

Lehtori, Senior Lecturer
HYVI Terveysala, Health Studies
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358400989451

Johanna on esimerkki elinikäisestä oppijasta