Jyväskylän ammattikorkeakoulu on kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä. Teemme aktiivista yhteistyötä työelämän kanssa ja toimimme laajassa kansainvälisessä verkostossa. Opiskelijoita meillä on 8 500 ja henkilöstöä noin 700. 

Ajankohtaista

Kaikki uutiset | Tapahtumat

28.1.2020

JAMKin avoimen AMK:n opinnot ilmaisia työttömille ja turvapaikanhakijoille vuonna 2020

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) avasi 1.1.2020 kaikki avoimen AMK:n opinnot maksuttomiksi työttömille työnhakijoille sekä turvapaikanhakijoille. Kokeilu kestää ainakin vuoden 2020 loppuun saakka. Uudistusta on valmisteltu yhdessä työvoimahallinnon ja Jyväskylän Salmirannan vastaanottokeskuksen kanssa.

27.1.2020

JAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun hakijoita viime vuotta runsaammin

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen haku päättyi 23. tammikuuta.

24.1.2020

Tammikuun yhteishaku on päättynyt – kovassa nosteessa oleva peliala näkyy myös JAMKissa suosituimpien joukossa

Ensimmäisessä yhteishaussa 8.-22.1.2020 oli haettavana vieraskieliset koulutukset. Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna AMK-tutkinnoissa liiketalous, sosiaali- ja terveysala sekä uutena myös peliala (Business Information Technology) kiinnostivat eniten. Ylemmissä AMK-tutkinnoissa kyberturvallisuus sekä uutena myös tekoäly näkyivät suosituimpina.

17.1.2020

Miljoonilta kehittyvien maiden nuorilta puuttuu ammatillinen koulutus – suomalaiset opettajakorkeakoulut ratkomaan ongelmaa

Suomen ammatilliset opettajakorkeakoulut ja Kirkon Ulkomaanapu (KUA) ovat aloittaneet yhteistyön suomalaisen koulutusosaamisen tarjoamiseksi kehittyviin maihin.

16.1.2020

JAMK nousi tieteen avoimuuden edistämisessä korkeakoulujen kärkikastiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö selvitytti vuonna 2019 eri tutkimusorganisaatioiden toimintakulttuurin avoimuuden kypsyystasoa. Jyväskylän ammattikorkeakoulu saavutti ylimmän tason 5 avoimen tieteen kypsyystasoselvityksessä ja samalla nousi edistyneimmäksi ammattikorkeakoululuksi. Kaikkien korkeakoulujen välisessä vertailussa JAMK nousi viidennelle sijalle.

14.1.2020

Kestävän matkailun kehitys vaatii luovia ratkaisuja – JAMK mukana Matkamessuilla Helsingissä

Matkailulla on yhä suurempi merkitys Suomen kansantaloudelle. Matkailuvienti eli Suomeen matkaavat turistit tuovat mukanaan verotuloja valtiolle ja luovat hyvinvointia koko maahan. Samalla matkailu kuitenkin aiheuttaa myös negatiivisia vaikutuksia kohteessa. Jyväskylän ammattikorkeakoulu kokoaa asiantuntijat yhteen Matkamessuille 16.1. Helsinkiin pohtimaan ratkaisuja matkailun negatiivisiin vaikutuksiin.

Näytä lisää

JAMK somessa

Facebook post by Ammatillinen opettajakorkeakoulu, JAMK
Baltic Seminar for Vocational Education Development järjestettiin viime viikon lopulla Riiassa Latviassa. Tapahtuma liittyy TTT4WBL-hankkeeseen, jossa ammatillinen opettajakorkeakoulu on vastannut tutkimuksesta. Does the way of training WBL tutors matter? -esityksessään Leena Kaikkonen käsitteli työpaikkaohjaajien koulutuksesta tehtyä tutkimusta. Toisessa kuvassa Sanna Brauer OAMK:sta ja Arja Pakkala JAMK:sta esittelevät TTT4WBL:n tuoretta julkaisua Riga Art and Media Schoolilla.
Facebook post by JAMK University of Applied SciencesMusiikin terapeuttinen käyttö - JAMKjamk.fiHae mukaan uuteen kokonaisuuteen, joka hyödyntää monipuolisesti Suomalaisen musiikkikampuksen asiantuntemusta.
Musiikissa on voimaa. Musiikin terapeuttinen käyttö-korkeakouludiplomi tarjoaa keinoja toimia erilaisissa opetus- ja ohjaustehtävissä sekä hoiva-, hoito- ja kuntoutustyössä, esimerkiksi kohdattaessa haastavissa elämäntilanteissa olevia ja sosiaaliseen kanssakäymiseen liittyviä ongelmia. Voisiko musiikki ja sen keinot olla sinun näkökulmasi hyvinvoinnin edistämiseen? Vielä ehdit hakea Musiikin terapeuttinen käyttö -korkeakouludiplomin opiskelijaksi.
.@JAMK_fi teknologiayksikkö hakee projektisihteeriä. Osallistut projektien hallinnointiin, taloushallinnon avustaviin tehtäviin. Tehtävässäsi pääset kyberturvallisuusvahvuusalan projektien pariin. Lue lisää https://t.co/eL0uUup7oF #rekry #rekrytointi #jamk #Jyväskylä #työpaikat
TESSU-projekti on jälleen tärkeän työn äärellä #Ohjaamo-verkoston tapaamisessa. #aokktki https://t.co/g46OzGT1h6
Välitän saamani viestin ----- Opintojaksolla on vielä tilaa. SZZZ1850 Työhyvinvointia opiskelijan uralle (5 op) - opintojaksoon mahtuu vielä opiskelijoita. Ilmoittautuminen (ASIO) on mennyt kiinni, mutta opintojaksolle mahtuu vielä ja ilmoittautua voi opintotoimiston kautta. Opintojaksolla opiskellaan asioita, joiden avulla voidaan kartoittaa ja edistää ja johtaa omaa työhyvinvointia opiskelun aikana kuin työelämässä. Opintojakso toteutuu ajalla 9.3-15.5 ja on verkkototeutus. Ystävällisin terveisin, opettaja Minna Seikkula Kuntoutus- ja sosiaaliala, Rehabilitation and Social Studies Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
Facebook post by JAMK Hyvinvointiyksikkö
Mielekkään tekemisen puutetta? Ja sosiaalista elämään ja kavereitakin olisi kiva saada? Tässä vaihtoehto, helmikuun #Steppi-kalenteri. Ottaannu mukaan! Kannusteen tuuttasi Vesa-opo
Instagram-kuva käyttäjältä jamk.fi
Petäjäveden lukiolta oli tänään myös vierailemassa opiskelijoita. Kävimme läpi IT-instituutin vaihtoehtoja ja tutustuimme Dynamon kampuksen IT:n sekä Sote:n tiloihin. #jamk #paraspaikkaopiskella #jamkdynamo #opiskelu #petäjävesi #visitjyväskylä
#JAMK:n avoimen AMK:n opinnot ovat tänä vuonna maksuttomia työttömille ja turvapaikanhakijoille! Tiesitkö, että päätoiminen opiskelu onnistuu työttömyysetuudellakin? https://t.co/35gs39yLKF @TEpalvelutKES #ylpeästiAMK
Facebook post by JAMK University of Applied SciencesJAMKin avoimen AMK:n opinnot ilmaisia työttömille ja turvapaikanhakijoille vuonna 2020jamk.fiJyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) avasi 1.1.2020 kaikki avoimen AMK:n opinnot maksuttomiksi työttömille työnhakijoille sekä turvapaikanhakijoille. Kokeilu kestää ainakin vuoden 2020 loppuun saakka. Uudistusta on valmisteltu yhdessä työvoimahallinnon ja Jyväskylän Salmirannan vastaanot...
Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK), avoin AMK:n kaikki opinnot ovat maksuttomia työttömille ja turvapaikanhakijoille tänä vuonna! 😍Tätä uudistusta on suunniteltu yhdessä Keski-Suomen TE-palvelut ja Salmirannan vastaanottokeskuksen kanssa. Hyvin usein mielletään, että päätoimisen opiskelun myötä menettää oikeuden työttömyysetuuteen. Näin ei suinkaan aina ole: esimerkiksi yli 25-vuotiaat voivat opiskella päätoimisesti työttömyysetuudella – ja hyvin usein niin tekevätkin. – Itse asiassa Suomessa opiskelua rahoitetaan euromääräisesti enemmän työttömyysetuudella kuin opintotuella. Opiskelu on kuitenkin lähes aina työllistymistä edistävä asia, joten luonnollisesti opintojen suorittamiseen halutaan kannustaa myös työttömyysetuudella. Pääpaino on lyhyissä työmarkkinoille suuntaavissa opinnoissa, kertoo Keski-Suomen TE-palveluiden asiantuntija Eero Janhonen.
Näytä lisää

Jussi Halttunen, rehtori

"Tavoitteenamme on olla kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä."

Lue lisää

Laatu

Meille tärkeää on toiminnan ja tulosten erinomainen laatu. Laadunhallinnalla pidämme huolta koulutuksen, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan sekä myytävien palveluiden korkeakoulutasoisesta laadusta. JAMK on saanut tunnustusta laadustaan sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Karvi auditoitu      Diploma Supplement Label 2013 - 2016