Jyväskylän ammattikorkeakoulu on kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä. Teemme aktiivista yhteistyötä työelämän kanssa ja toimimme laajassa kansainvälisessä verkostossa. Opiskelijoita meillä on 8 500 ja henkilöstöä noin 700. 

Koronatiedotus Viimeisin päivitys: 31.3.2020 Siirry JAMKin koronaohjeeseen

Ajankohtaista

Kaikki uutiset | Tapahtumat

2.4.2020

JAMK Suomen kolmanneksi vetovoimaisin ammattikorkeakoulu - verkko-opintojen suosio kasvoi jälleen

Kevään 2020 yhteishaussa Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjosi yhteensä 1115 aloituspaikkaa suomenkielisissä tutkintokoulutuksissa seitsemällä eri alalla. Hakijoita JAMKiin oli ‭alustavien lukujen mukaan 11 665, joista ensisijaisia 4 491. Suhteessa aloituspaikkoihin ensisijaisia hakijoita oli noin nelinkertaisesti, mikä sijoitti JAMKin Suomen kolmanneksi vetovoimaisimmaksi ammattikorkeakouluksi.

27.3.2020

Ammattikorkeakoulut vetoavat maksuttomien verkkoaineistojen puolesta

Kirjastojen sulkeminen koko maassa koronaepidemian vuoksi on vaikeuttanut opiskelua korkeakouluissa. Suomen ammattikorkeakoulut vetoavat nyt kustantajiin, aineistovälittäjiin ja palveluntarjoajiin kotimaisen tietoaineiston saamiseksi opiskelukäyttöön joko maksutta tai nimellistä korvausta vastaan.

26.3.2020

CyberSec4Europe –projekti toteuttaisi Euroopan laajuisen kyberturvallisuuden osaamisverkoston yhteisölähtöisesti

JAMK on mukana 43 osallistujan Eurooppalaisessa CyberSec4Europe-konsortiossa, jonka tarkoituksena on laatia tiekartta ja suositukset eurooppalaisen kyberturvallisuuden osaamiskeskusten verkoston toteuttamiseksi. Konsortio rakentaisi verkoston yhteisöllisiin hubeihin perustuen.

26.3.2020

JAMKin avoin AMK jatkaa huimaa ennätysputkeaan: liki 50% kasvu vuodessa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) avoimessa AMK:ssa suoritettiin vuonna 2019 kaikkiaan 23 257 opintopistettä, mikä on jopa 47% enemmän kuin vuonna 2018. JAMK on nyt rikkonut oman ennätyksensä avoimen AMK:n suoritetuissa opintopisteissä jo seitsemänä vuonna peräkkäin. Vuoden 2019 luvuilla JAMK nousi suoraan viidenneltä sijalta toiselle ammattikorkeakoulujen keskinäisessä vertailussa. Opintojen maksuttomuus työttömille ja lomautetuille lisännee opintojen suosiota entisestään.

24.3.2020

Korona asetti opetuksen digiloikan riman korkealle – JAMKissa verkko-opetusta tuetaan monin tavoin

Jyväskylän ammattikorkeakoulu keskeytti lähiopetuksen 16.3.2020 alkaen toistaiseksi. Myös JAMKin tilojen käyttöä rajoitetaan valtioneuvoston ja aluehallintovirastojen ohjeistuksen mukaisesti. Poikkeustilanteessa opettajien digitaidot joutuvat pakon edessä testiin. JAMKissa verkko-opetusta on tuettu ja kehitetty johdonmukaisesti jo vuosia.

23.3.2020

Jyväskylän ammattikorkeakoulun terveyden edistämisen YAMK-koulutukselle kansainvälistä tunnustusta

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto-ohjelma on toistamiseen läpäissyt IUHPE (The International Union for Health Promotion and Education) -akkreditoinnin ainoana korkeakouluna Suomessa.

Näytä lisää

JAMK somessa

Facebook post by JAMK Hyvinvointiyksikkö Tänään on maailman terveyspäivä. Kiitos teille kaikille hoitoalan ammattilaisille, jotka teette korvaamattoman tärkeää työtä - joka ikinen päivä, myös näinä poikkeuksellisina aikoina. ❤️
Facebook post by JAMK University of Applied Sciences Mitä uusia biopohjaisia innovaatioita on jo markkinoilla? Mitä saamme pian odottaa näkevämme kauppojen hyllyillä? Mitä mahdollisuuksia ja haasteita niillä on globaalien ongelmien ratkaisemisessa? Lue Tarvaalan tarinoista projektiasiantuntija Aino Voutilaisen mietteet aiheesta! https://blogit.jamk.fi/tarvaalantarinoita/2020/04/07/biopohjaisten-materiaalien-mahdollisuuksista-ja-haasteista/
Facebook post by Ammatillinen opettajakorkeakoulu, JAMK Potentiaali-hankkeesta lähetettiin keväisiä terveisiä! He halusivat kertoa, että huhtikuussa on tulossa sukupuoli- ja kulttuuritietoiseen ohjaukseen liittyvä kysely opetus- ja ohjaustyötä tekeville. Potentiaalin kyselyssä selvitetään, mitä ohjaustyötä tekevät tietävät sukupuoli- ja kulttuuritietoisesta ohjauksesta, miten he sitä toteuttavat omassa työssään ja mihin he tarvitsisivat tukea. Monet opinto- ja uraohjausta tekevät kokevat hankalaksi puhua nuorten kanssa esimerkiksi sukupuolesta, yksilöiden välisistä eroista, syrjinnästä, tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Sukupuoli- ja kulttuuritietoisen ohjauksen työkalut voivat auttaa ohjattavaa käsittelemään näitä kysymyksiä sekä miettimään koulutus- ja uramahdollisuuksia uusista näkökulmista. Potentiaalissa on tehty taustakartoitusta aiemmista ohjauksen kehittämishankkeista ja kuinka niissä on käsitelty segregaatiota. Huomattiin, että koulutussiirtymiä on sujuvoitettu omissa hankkeissaan, ja tasa-arvoa kehitetty toisissa hankkeissa. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo haluttaisiin läpileikkaavaksi teemaksi koko hankekentälle. Lue tästä lisää Potentiaalin verkkosivulta. Seuraa Potentiaali-hanke myös somessa ja tilaa uutiskirje! Em. kyselyn linkki toimitetaan ensimmäisten joukossa kaikille uutiskirjeen tilaajille. Lisätietoja siitä ja hankkeesta löydät verkkosivulta https://www.potentiaalihanke.fi/
Facebook post by JAMK University of Applied Sciences Tänään on maailman terveyspäivä. Kiitos teille kaikille hoitoalan ammattilaisille, jotka teette korvaamattoman tärkeää työtä!
Facebook post by JAMK University of Applied Sciences Suomi ja #JAMK mainittu! Suomi on vahvasti esillä Channel News Asian Secret Wars-ohjelmassa kyberturvallisuuden mallimaana. Ohjelman toisessa osassa vieraillaan tietenkin Suomen kyberturvallisuuden kehdossa #Jyväskylä:ssä ja JAMKissa tutustumassa JYVSECTECin RGCE- kehitysympäristöön (Realistic Global Cyber Environment) 😎👍
Facebook post by JAMK University of Applied Sciences Kipinät-kuoro kipinöi etänäkin! On tämä vaan hieno veto 😊👍
Twiitti käyttäjältä @JAMK_fi Suomi, #JAMK ja@JYVSECTEC mainittu! Suomi mainitaan Channel News Asian Secret Wars-ohjelmassa #kyberturvallisuus mallimaana, ja ohjelman toisessa osassa vieraillaan #Jyväskylä:ssä ja JAMKissa. Mukana mm. asiantuntijamme@MVatanen. #ylpeästiAMK https://t.co/huDYLCOuWb
Facebook post by Ammatillinen opettajakorkeakoulu, JAMK Uusi OHO-opas tarjoaa korkeakouluille käytännön menetelmiä ja tutkittua tietoa, joiden avulla voi laaja-alaisesti edistää opiskeluhyvinvointia ja esteettömyyttä oppilaitoksissa. Oppaan teemana on opiskelijoiden hyvinvointi ja se syntyi osana Opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihanketta, Opiskelukyvyn, hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen korkeakouluissa (2017–2019), jossa 11 korkeakoulun voimin edistettiin niitä asioita, joiden avulla opiskelijat Suomessa voisivat paremmin opintojensa aikana nyt ja tulevaisuudessa. Opekorkean lehtorit ja saavutettavuusasiantuntijat Anneli Muuronen ja Seija Eskola olivat mukana kirjoittamassa tätä opasta. Hyvin toimivassa korkeakoulussa kukaan opiskelija ei jää yksin. Millaisia ajatuksia tämä OHO!-hankkeen ydinajatus herättää Sinussa?
Twiitti käyttäjältä @JYVSECTEC Suomessa kyberuhkiin varaudutaan kansallisella yhteistyöllä ja harjoittelemalla. Varautumisesta ja harjoitustoiminnastamme Channel News Asia Secret Wars ohjelman toisessa osassa (kohdasta 18:36): https://t.co/YqpZFLVjI2 @JAMK_fi #kyberturvallisuus #JYVSECTEC #varautuminen
Näytä lisää
Rehtori Jussi Halttunen

Jussi Halttunen, rehtori

"Tavoitteenamme on olla kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä."

Lue lisää

Laatu

Meille tärkeää on toiminnan ja tulosten erinomainen laatu. Laadunhallinnalla pidämme huolta koulutuksen, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan sekä myytävien palveluiden korkeakoulutasoisesta laadusta. JAMK on saanut tunnustusta laadustaan sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Karvi auditoitu      Diploma Supplement Label 2013 - 2016