uutinen 22.12.2023

Yhteishaku englanninkielisiin koulutuksiin alkaa keskiviikkona 3.1.

Korkeakoulujen ensimmäinen yhteishaku käynnistyy keskiviikkona 3. tammikuuta vieraskielisten koulutusten haulla. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on mahdollista hakea seitsemään Bachelor-tason (AMK) tutkinto-ohjelmaan ja kahdeksaan Master-tason (YAMK) tutkinto-ohjelmaan. Hakuaika päättyy 17.1.2024 klo 15. Englanninkielisiin koulutuksiin voi hakea ainoastaan 1. yhteishaussa tammikuussa. 

Poika ja tyttö avaruustaustaa vasten

Jyväskylän ammattikorkeakouluun voi hakea tammikuussa seitsemään englanninkieliseen AMK-tutkinto-ohjelmaan. Haussa ovat Automation and Robotics, Business Information TechnologyInformation and Communication Technology, International BusinessNursingPurchasing and Logistics Engineering sekä Tourism Management

Myös englanninkielisiin ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin (YAMK) haetaan tammikuussa. Jamk Master Schoolissa on tarjolla tänä vuonna kahdeksan ylempää, Master-tason tutkinto-ohjelmaa: Artificial Intelligence and Data AnalyticsCyber Security, Full Stack Software DevelopmentInternational Business ManagementProfessional Project ManagementSport Business Management, Sport and Exercise Physiotherapy sekä uutena tutkinto-ohjelmana Robotics.

Ensimmäistä kertaa englanninkielisenä tarjottava robotiikkaan painottuva Robotics on master-tason tutkinto-ohjelma, joka antaa yleiskuvan ja tietoa erilaisista fyysisistä roboteista ja potentiaalisista robotiikan sovelluksista. Turvallisuus automaatiossa ja robotiikassa on myös tärkeä osa opintoja. Lisäksi opinnot antavat myös perustiedot tekoälystä ja kyberturvallisuudesta, jotka liittyvät robotiikkaan.

”Robotiikka on nopeasti kasvava ala. Perinteistä teollisuusrobotiikkaa on käytetty pitkään teollisessa tuotannossa, mutta nyt robotiikan käyttö ja hyödyntäminen leviää kaikkiin yhteiskunnan osa-alueisiin. Robotiikka on osa jatkuvaa digitalisaatioprosessia, yhdessä esimerkiksi esineiden internetin kanssa. Autonomiset laitteet ja järjestelmät käyttävät tekoälyä suorittaakseen tehtäviä, jotka ovat perinteisesti olleet ihmisten vastuulla. Tämä mahdollistaa robotiikan hyödyntämisen ja laajentamisen täysin uusiin sovelluksiin ja uusille alueille”, kertoo yliopettaja Olli Väänänen Jamkista. 

Englanninkieliset koulutukset avaavat mahdollisuuksia myös kansainvälisiin tehtäviin, joten ne ovat kiinnostaneet myös suomalaisia hakijoita. Englanninkieliset koulutukset antavat saman pätevyyden kuin vastaavat suomenkieliset koulutukset. 

Suomen lukuvuosimaksuja koskeva lainsäädäntö velvoittaa korkeakouluja perimään lukuvuosimaksuja opiskelijoilta, joilla ei ole Euroopan Unioniin (EU) tai Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvan maan kansalaisuutta tai lukuvuosimaksusta vapauttavaa dokumenttia. Ammattikorkeakoulututkinnoissa maksu on Jamkissa 9000 € / lukuvuosi ja ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa 10 000 € / lukuvuosi.

Kaikki lukuvuosimaksuvelvolliset opiskelijat saavat ensimmäisenä lukuvuonna 40 %:n apurahan. Toisesta lukuvuodesta alkaen opiskelijat ovat edelleen oikeutettuja 40 %:n apurahaan, mikäli opinnot ovat edenneet tavoitteen mukaisesti. 

Ensimmäinen yhteishaku päättyy 17.1.2024 klo 15. Toisen yhteishaun hakuaika on 13.–27.3.2024 klo 15, jolloin haetaan vain suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi (eng. www.studyinfo.fi). Opinnot alkavat syksyllä 2024. 

Jamkin englanninkieliseen koulutustarjontaan voi tutustua osoitteessa: www.jamk.fi/apply 

Kevään yhteishaku 3.1.–17.1.2024 klo 15.00 saakka: 

Englanninkielinen koulutus, AMK (250 aloituspaikkaa) 

  • Automation and Robotics, 20 aloituspaikkaa 
  • Business Information Technology, 30 aloituspaikkaa 
  • Information and Communication Technology, 50 aloituspaikkaa
  • International Business, 50 aloituspaikkaa
  • Nursing, 40 aloituspaikkaa
  • Purchasing and Logistics Engineering, 20 aloituspaikkaa
  • Tourism Management, 40 aloituspaikkaa 

 Englanninkielinen koulutus, YAMK (170 aloituspaikkaa) 

  • Artificial Intelligence and Data Analytics, 20 aloituspaikkaa 
  • Cyber Security, 30 aloituspaikkaa 
  • Full Stack Software Development, 20 aloituspaikkaa
  • International Business Management, 20 aloituspaikkaa
  • Professional Project Management, 20 aloituspaikkaa
  • Robotics, 20 aloituspaikkaa
  • Sport Business Management, 20 aloituspaikkaa 
  • Sport and Exercise Physiotherapy, 20 aloituspaikkaa

Lisätietoja: 

Hakijapalvelut 
hakijapalvelut(at)jamk.fi 
p. 040 556 0409 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu