uutinen 3.4.2023

Vinkki Opettajalle: Kopiointilupa

Tiedätkö mitä Kopiointilupa tarkoittaa ja miten voit luvan kanssa havainnollistaa opetustasi?

Jamk on hankkinut Kopioston kopiointiluvan opetus-, tutkimus- ja hallintotoimintaansa. Tämä lupa kattaa korkeakoulun järjestämän maksuttoman koulutuksen, tutkimustoiminnan, sisäisen hallintokäytön sekä yliopistojen ja korkeakoulujen avoimen yliopisto- ja korkeakouluopetuksen ja korkeakoulujen järjestämän erikoistumis- ja täydennyskoulutuksen. Lupa mahdollistaa täydentävän materiaalin kopioimisen opetukseen, tutkimukseen ja hallintotoimintaan ja tähän asiaa pääse perehtymään Kopioston sivujen avulla: Korkeakoulut - Kopiosto

Kopiointiluvan tunteminen auttaa opettajaa valmistamaan oppimateriaaleja johonkin saakka, mutta jos et saanut edellisestä selvää, niin ota käyttöösi Kirsi Salmelan teos Opettajan tekijänoikeuskäsikirja: selviytymisopas tekijänoikeuksien viidakkoon. Teos avaa asiaa konkreettisten esimerkkien avulla. Saat teoksesta vastauksen kysymykseen, miten minä opettajana saan käyttää erilaisia aineistoja opetuksessa. Teos avaa käytännönläheisesti musiikin, kuvien, elokuvien ja esimerkiksi suoratoistopalveluiden käydään opetuksessa. Samalla saat selvyyden siitä, millaiset ovat sinun omat tekijänoikeutesi omaan tuottamaasi aineistoon.

Hae Janet Finnasta Kirsi Salmela: Opettajan tekijänoikeuskäsikirja. Selviytymisopas tekijäinoikeuksien viidakkoon. Edita 2023.

Lisää tekijänoikeuskirjallisuutta Janet Finnasta.