uutinen 11.9.2023

Mitä on yksilöllinen tuki korkeakoulussa? Kuuntele Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -podcast

Opiskelijat voivat saada yksilöllistä tukea myös korkeakouluopinnoissa. Sen tarpeen on havaittu myös kasvaneen viime vuosina. Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -projektin podcastissa aiheesta keskustelevat Jamkin opintopsykologit, kielitutor sekä JAMKOn hankekoordinaattori. Millaista tukea ammattikorkeakoulu voi tarjota ja kuinka sitä voi saada? 

Yhteen liitettyjä käsiä kuvan keskellä. Joillakin on rannekoru, joillakin neulepaidan hiha näkyy.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelija voi saada oppimisen ja hyvinvoinnin tukea monestakin eri paikasta - apuna ovat ammattikorkeakoulun ohjauksen ja tuen ammattilaiset sekä yhteistyötahojen, kuten terveyspalvelujen, asiantuntemus.

Yksilöllisen tuen käytänteitä on kehitetty Jamkin ja Opiskelijakunta JAMKOn yhteisessä Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -projektissa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Aiheesta kerrotaan Yksilöllinen tuki korkeakoulussa -podcastissa, joka julkaistiin syksyllä 2023.

Podcastissa Kielikeskuksen Piia Anttonen avaa tukipalveluita, jotka ovat saatavilla kieliopintoja varten. Opintopsykologi Joonas Puhto ja opintopsykologi ja korkeakoulun erityisopettaja Heini-Maria Pietilä kertovat, miten yksilöllisen tuen hakemista ja saamista on kehitetty. JAMKOn hankekoordinaattori Stella Palassalo luotsaa keskustelua ja tuo opiskelijakunnan näkökulmaa yksilölliseen tukeen. Tiesitkö, että yksilöllisen tuen hakeminen onnistuu Jamkissa nyt sähköisesti? Podcastissa kuulet myös, miten opiskelija voi hakeutua yksilöllisen tuen pariin ja keneltä saa lisätietoja. 

Kuuntele podcast: 

Lisää Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -projektin podcasteja löydät verkkosivustolta: 

Julkaisut YYamk-projektissa

Tutustu Yhteisöllinen ja yhdenvertainen ammattikorkeakoulu -projektissa tuotettuihin julkaisuihin ja muihin materiaaleihin.

Lisätietoja:

Heini-Maria Pietilä

Opintopsykologi, Study Psychologist
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358405219415