uutinen 12.12.2023

Jyväskylän ammattikorkeakoulu kehittää monialaista XR-osaamista keskisuomalaisessa työelämässä

Laajennetulla todellisuudella (extended reality, XR) tarkoitetaan ympäristöjä, joissa kohtaavat todellisuus ja virtuaalitodellisuus. Laajennetun todellisuuden teknologiat tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia yrityksille ja koulutusorganisaatioille. 

Valoisa autohuolto, jossa henkilö seisaallaan virtuaalilasit päässään työskentelee auton moottoria esittävän kolmiulotteisen kuvion parissa.

Lisättyä todellisuutta (AR) ja virtuaaliympäristöjä (VR) voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi markkinoinnissa ja myynnissä, koulutuksessa ja perehdytyksessä tai tuotekehityksessä. Uuden teknologian käyttöönotto ei välttämättä ole vaikeaa, eikä kynnyksen tarvitse olla korkea, kun tukena on monialainen osaajaverkosto. 

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (Jamk) koordinoimassa XR-osaamisen monialainen hyödyntäminen keskisuomalaisessa työelämässä -hankkeessa tavoitteena on kehittää ja lisätä monialaista XR-osaamista keskisuomalaisissa yrityksissä, oppilaitoksissa ja kehittämisyhtiöissä. Monialaisessa yhteistyössä luodaan työkaluja, malleja ja resursseja jatkuvan osaamisen kehittämiseen ja tiedon levittämiseen. 

1.10.2023 - 31.03.2026 toteutettava hanke saa rahoitusta Euroopan unionilta. Sen toteuttajina Jamkin lisäksi ovat Jyväskylän yliopisto, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä POKE, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy. 

Haluatko tietää lisää hankkeesta tai olla mukana kehittämässä XR-osaamista? Ota yhteyttä hankkeen projektipäällikköön! 

Lisätietoja:

Ilona Laakkonen

Asiantuntija, Specialist
Jatkokoulutukset, Further Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358406207177

Kuva: Adobe Stock