uutinen 12.10.2022

Vuonna 2017 Jamkista valmistunut, mitä sinulle kuuluu?

Selvitämme uraseurantakyselyllä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta valmistuneiden urapolkuja ja työelämässä tarvittavaa osaamista. Vastaa ja vaikuta!

Valmistuva opiskelija

Ammattikorkeakouluista valmistuneiden uraseurantakysely käynnistyy jälleen. Valtakunnallisella uraseurantakyselyllä kootaan tietoa alumnien työllistymisestä, työuran kokonaisuudesta sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Tiedot ovat tärkeitä koulutuksen kehittämisessä sekä opintojen ohjauksessa. 

Valtakunnallisen kyselyn yhtenä tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, ovatko ammattikorkeakoulusta valmistuneet tyytyväisiä saamansa koulutukseen. Uraseurantakyselyssä on myös rahoitusmalliin valikoituneita kysymyksiä, joilla pyritään arvioimaan koulutuksen laatua. Vastausten perusteella Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa ammattikorkeakouluille 3 % perusrahoituksesta.

Kohderyhmänä viisi vuotta sitten ammattikorkeakoulusta valmistuneet

Uraseurantakysely lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestillä 13.10.2022 kaikille vuonna 2017 AMK- ja YAMK-tutkinnoista valmistuneille. Yhteensä kyselyn saa siis lähes 27 000 henkilöä. Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely toteutetaan samaan aikaan yliopistojen uraseurantakyselyn kanssa. Kyselyn saa myös lähes 1300 Jamkin alumnia. 

”Vastausten perusteella kehitämme koulutustarjontaa vastaamaan yhä paremmin työelämän tarpeita. Tässä yhteydessä parhaita asiantuntijoita ovat ne, jotka ovat keränneet jo muutaman vuoden työkokemusta, mutta joilla opiskeluaika on vielä tuoreessa muistissa. On siis tärkeää, että mahdollisimman moni alumnimme vastaisi kyselyyn tänäkin vuonna”, kannustaa suunnittelija Elina Kirjalainen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Etkö saanut omaa Uraseuranta-viestiä?

Kaikkien vuonna 2017 AMK- tai YAMK-tutkinnosta valmistuneille on lähetetty linkki uraseurantakyselyyn 13.10.2022 sähköpostitse ja tekstiviestinä. Jos et kuitenkaan ole saanut omaa kyselylinkkiä, lähetäthän sähköpostia osoitteeseen elina.kirjalainen(at)jamk.fi. Kiitoksia avustasi!

Tuloksia ja lisätietoa uraseurannasta:
Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen, myös PowerBI-koosteet: https://vipunen.fi/fi-fi/amk/Sivut/Uraseuranta.aspx
Töissä.fi, tietoa työtehtävistä: www.töissä.fi
Lisätietoa kyselyn toteutuksesta sekä koosteita aiempien kyselyiden tuloksista: https://amk-uraseuranta.turkuamk.fi/

Lisätietoja valtakunnallisesta uraseurannasta:
projektipäällikkö Satu Helmi
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
Turun ammattikorkeakoulu

Lisätietoja uraseurantakyselystä Jamkissa:
laatupäällikkö Tero Janatuinen
etunimi.sukunimi@jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu