uutinen 15.8.2022

Tietoa ja työkaluja tekoälyn ja data-analytiikan hyödyntämiseen yrityksissä

Digitalisaation kasvun myötä dataa tallennetaan yrityksissä yhä enemmän ja enemmän. Datan hyödyntäminen mahdollistaa yrityksille uusia liiketoimintamalleja ja palveluita, mutta millaisia ja miten?

Kuvituskuva

Digitalisaation kasvun myötä dataa tallennetaan yrityksissä yhä enemmän ja enemmän. Datan hyödyntäminen mahdollistaa yrityksille uusia liiketoimintamalleja ja palveluita, mutta millaisia ja miten?

– Kerättävä data riippuu yrityksestä ja sen tarjoamista palveluista ja toimialasta. Tallennettu data voi olla esimerkiksi yrityksen myyntiin liittyvää tietoa, asiakastietoa, yrityksen palveluiden käyttöön liittyvää dataa, tuotantolinjan dataa ja niin edelleen, kertoo Tieto tuottamaan -hankkeen projektipäällikkö, yliopettaja Mika Rantonen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Datan avulla voidaan luoda yritykselle mm. uusia palveluita, optimoida tuotantolinjojen tehokkuutta, ennustaa laitteiden rikkoutumista eli mahdollistetaan ennakoiva huolto.

Syksyllä 2022 starttaa neliosainen Syty datasta -webinaarisarja, jossa sukelletaan tekoälyn ja data-analytiikan maailmaan.

– Webinaarisarja sopii kaikille data-analytiikasta ja sen ymmärtämisestä kiinnostuneille yrityksille toimialasta riippumatta. Sarja koostuu neljästä noin tunnin mittaisista osioista, joissa aiheesta kiinnostuneet saavat tietoa digitalisaatiosta, datan merkityksestä ja tekoälystä.

Syty datasta -webinaarisarja:

Pysyt kartalla digitalisaation ja datan tuomista mahdollisuuksista ja ilmoittaudu mukaan!

Webinaarisarjan järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tieto tuottamaan -hanke, jonka rahoittajana toimii Euroopan aluekehitysrahasto, Keski-Suomen liitto.

Jamkissa on tarjolla myös data-alan termeihin liittyvää koulutusta avoimessa AMK:ssa sekä tutkinto-opinnoissa AMK- ja YAMK-tasoilla. Yrityksille on tarjolla myös räätälöityjä koulutuksia ja valmennuksia heidän omat tarpeet huomioiden.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä:

Mika Rantonen

Yliopettaja, Principal Lecturer
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358407167269