uutinen 10.9.2020

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa koronatartunta - karanteeniin n. 30 opiskelijaa

Jyväskylän kaupunki tiedottaa, että Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on ilmennyt yksittäinen koronavirustartuntatapaus, jonka myötä noin 30 opiskelijaa on määrätty karanteeniin. Altistuminen on tapahtunut 3.9. Rajakadun kampuksen tiloissa.

Terveydenhuolto soittaa henkilökohtaisesti jokaiselle altistuneelle ja ohjaa heitä näytteenottoon sekä karanteeniin. Samalla terveydenhuolto antaa ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi myöhemmin olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Jyväskylän kaupungin laatima koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni

Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.

Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

Lisätietoja:
tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä,
p. 050 522 0486
Jyväskylän kaupunki

Mikko R. Salminen, hallintojohtaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0504079507
Jyväskylän ammattikorkeakoulu