uutinen 11.9.2020

Opetus JAMKissa jatkuu suunnitellusti etä- ja lähiopetuksena

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa torstaina 10.9. varmistuneen yksittäisen koronavirustartuntatapauksen myötä noin 30 opiskelijaa on määrätty karanteeniin. Altistuminen on tapahtunut 3.9. Rajakadun kampuksen tiloissa. Tapaus ei aiheuta muutoksia opetukseen, vaan toiminnot JAMKissa jatkuvat suunnitellusti.

JAMKin koronaryhmä kokoontui etänä välittömästi saatuaan tiedon varmistuneesta tartunnasta terveysviranomaisilta. Altistuneille opiskelijoille lähetettiin ilmoitus mahdollisesta altistumisesta sekä karanteeniin asettamisesta yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa.

JAMKissa toiminnot jatkuvat suunnitellusti. Opetusta järjestetään sekä etä- että kontaktiopetuksena tai hybridiopetuksena. Valmiutta siirtyä kokonaan etäopetukseen pidetään yllä. Kampuksille tullaan edelleen vain oireettomana ja huolehditaan riittävistä turvaväleistä ja käsihygieniasta. Opetustilanteissa ja muussa yhteistyössä käytetään tarvittaessa suojamaskeja ja/tai visiirejä, mikäli riittäviä turvavälejä ei voida varmistaa. Kampuksilla on lisäksi tehostettu siivousta. JAMKin koronaan liittyvä ohjeistus löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: jamk.fi/koronavirus.

JAMK on jo aiemmin päättänyt olla osallistumatta isoihin massatapahtumiin, joihin liittyy kohonnut altistumisen riski. Sen lisäksi JAMK on vedonnut yhdessä opiskelijakunta JAMKOn kanssa opiskelijoiden vastuulliseen toimintaan myös vapaa-ajalla.

– Nyt lähestyvän viikonlopun alla on edelleen syytä muistaa, että jokaisella on henkilökohtainen vastuu siitä, ettei omalla toiminnallaan aseta itseään tai muuta alttiiksi tartunnalle, muistuttaa rehtori Jussi Halttunen.

JAMK suosittelee edelleen vahvasti kaikille opiskelijoilleen ja henkilökunnan jäsenille Koronavilkun asentamista mukana kulkevaan älylaitteeseen. Altistumisten jäljittäminen tehostuu merkittävästi, mikäli mahdollisimman moni on asentanut sovelluksen. Sovelluksen voi ladata maksutta älypuhelimen omasta sovelluskaupasta.

Lisätietoja:
Jussi Halttunen, rehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0400644913
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Mikko R. Salminen, hallintojohtaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0504079507
Jyväskylän ammattikorkeakoulu