uutinen 13.5.2020

JAMK jatkaa etäopetusta syyslukukauden alkuun saakka – avajaiset järjestetään etänä

JAMK jatkaa etäopetusta syyslukukauden alkuun saakka. Valtioneuvoston ja aluehallintoviraston suositusten puitteissa JAMKin kampuksia avataan kuitenkin rajoitetusti, myös opetus- ja tenttitarkoituksiin. Samalla ylläpidetään valmiutta käynnistää syyslukukausi tarvittaessa etäopetuksella.

JAMK avaa 14.5.2020 alkaen Rajakadun ja Lutakon kampusten pääovet jälleen arkipäiviksi klo 8.00-16.00 väliseksi ajaksi. Parhaillaan laajennustyön kohteena oleva Suomalainen musiikkikampus sekä Biotalousinstituutti Saarijärven Tarvaalassa pitävät ovensa edelleen kiinni.

Meneillään oleva lukuvuosi viedään loppuun pääosin etäopetuksessa. Lähiopetusta voidaan järjestää 14.5. alkaen lähinnä pienryhmätoteutuksina esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, joissa vaaditaan tiettyjä opetus- tai laboratoriotiloja. Näissä noudatetaan kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta.

Myös tenttejä voidaan järjestää noudattaen kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta. Tenttien osalta maksimihenkilömäärää nostetaan 1.6.2020 alkaen 50 henkeen. Myös Exam -tenttistudioiden käyttöönottoa valmistellaan turvavälit ja riittävä hygienia huomioiden. Lisäksi JAMKissa valmistaudutaan valtakunnallisen AMK-valintakokeen toisen vaiheeseen, joka toteutetaan lähikokeena 23.-25.6.2020 ammattikorkeakoulujen kampuksilla eri puolilla maata.

Omatoimista opiskelua avoinna olevilla kampuksilla suositellaan vain silloin, kun se on välttämätöntä. JAMKin avoinna olevien kampusten ATK-luokat sekä tietokoneet ja monitoimilaitteet ovat käytössä opiskeluun tarvittaessa, jos kotona ei ole vastaavaa laitteistoa. Käyttö tapahtuu omalla vastuulla ja hygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.

JAMKin pääkampuksen kirjasto käynnistää lainaustoiminnan 14.5. alkaen. Rajakadun kampuksen kirjasto on avoinna arkisin klo 8.00-15.00 vain lainaustoimintaa varten, tiloihin ei voi jäädä työskentelemään. Sisäänkäynti rakennukseen on pääovesta D1. Muut kirjaston toimipisteet on suljettu.

Kampusten ravintolat ovat edelleen kiinni syyslukukauden alkuun saakka.

Mahdolliset rajoitukset syksyn osalta huomioidaan

Vaikka JAMKissa valmistaudutaan lähiopetuksen aloittamiseen syksyn osalta, voidaan etäopetusta jatkaa tarvittaessa myös syyslukukaudella, mikäli ulkomaalaisten opiskelijoiden maahantulo vaikeutuu tai viivästyy kansainväliseen liikkuvuuteen liittyvien koronarajoitusten vuoksi. Etäopetuksen avulla mahdollistetaan kaikkien opiskelijoiden samanaikainen lukukauden aloitus siinäkin tapauksessa, että syksyllä matkustusrajoitteet ovat edelleen voimassa.

JAMKin oma matkustuskielto ulkomaanmatkojen osalta on voimassa 1.9.2020 saakka. Myös kotimaan matkoista toteutetaan vain välttämättömimmät.

Tapahtumat JAMKissa on edelleen peruttu syyslukukauden alkuun saakka. Lukukauden avajaiset 25.8. järjestetään virtuaalisena tapahtumana. JAMK for Business -asiakastilaisuus siirretään joulukuulle ja tarkemmasta päivämäärästä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja:
Mikko R. Salminen, hallintojohtaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 4079 507
Jyväskylän ammattikorkeakoulu