uutinen 1.9.2020

JAMK suosittelee Koronavilkun käyttöönottoa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu suosittelee Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa sekä opiskelijoille että henkilökunnalle. Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla käyttäjä saa tiedon, mikäli on altistunut koronavirukselle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaisema Koronavilkku-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android- ja iOS-laitteisiin. JAMK suosittelee opiskelijoille ja henkilökunnalle, että sovellus asennetaan sellaiseen puhelimeen, joka kulkee käyttäjänsä mukana.

Sovelluksen tavoitteena on auttaa katkaisemaan koronaviruksen tartuntaketjuja. Sovelluksen avulla ihmiset voivat itse osallistua ja vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä, kerrotaan THL:n verkkosivuilla.

Sovelluksessa yksityisyys on vahvasti suojattu. Sovellus arpoo jokaiselle puhelimelle tunnuskoodin, joka ei sisällä tietoja käyttäjästä tai puhelimestasi. Sovelluksen käyttäjä voi anonyymisti ilmoittaa omasta tartunnastaan muille ja siten auttaa tartuntaketjujen katkaisemisessa. Kohdatessaan sovellukset jakavat tunnuskoodinsa toisilleen Bluetooth-tekniikkaa hyödyntäen. Käyttäjien henkilöllisyyttä tai sijaintia ei tallenneta. Sovellus säilyttää tunnuskoodit 21 vuorokauden ajan. Sovelluksen käyttäjä, joka on saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, voi pyytää yhteydenottoa terveydenhuollolta tai ottaa itse yhteyttä terveydenhuoltoon.

Myös ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK suosittelevat, että ammattikorkeakoulujen henkilöstö ja opiskelijat ottaisivat Koronavilkku -sovelluksen käyttöön.

– Sovellus tukee osaltaan turvallista opiskelu- ja työympäristöä, kunhan se otetaan laajalti käyttöön, tähdentää OAO:n puheenjohtaja Helena Kahl Arenen julkaisemassa tiedotteessa.

Sovelluksen lisäksi on kampuksilla liikkuessa edelleen syytä huomioida hyvä käsihygienia ja riittävät turvavälit. JAMKin koronaohjeistuksen löydät osoitteesta jamk.fi/koronavirus.

Lisätietoja Koronavilkku-sovelluksesta www.koronavilkku.fi

Lisätietoja:
Mikko R. Salminen, hallintojohtaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 407 9507
Jyväskylän ammattikorkeakoulu