uutinen 23.10.2020

AMK-valintakoe JAMKin pääkampuksella 27.-28.10.2020

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10. ammattikorkeakoulujen kampuksilla ympäri maata. Valintakokeeseen osallistuu yhteensä lähes 30 000 hakijaa. Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampukselle on kutsuttu n. 850 hakijaa valintakokeeseen 27. ja 28. lokakuuta. Koejärjestelyissä on huomioitu hakijoiden ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus.

AMK-valintakoe JAMKin pääkampuksella 27.-28.10.2020.png

Yli kahdeksansadan hakijan saapumiseen on JAMKissa varauduttu järjestelyin, jotka noudattavat THL:n ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n ohjeistuksia. Hakijat jaetaan pienempiin ryhmiin, jotta kokeet saadaan järjestettyä turvallisesti. Molempina valintakoepäivinä on kaksi koetilaisuutta, klo 9.00 aamulla ja klo 14.00 iltapäivällä.

Valintakoetiloja on JAMKin pääkampuksella käytössä yhteensä 25. Koetiloihin otetaan enintään 10 hakijaa ja niissä on huomioitu turvalliset etäisyydet hakijoiden välillä. Myös hakijoita pyydetään huolehtimaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Käsidesipisteet on sijoiteltu sisäänkäyntien ja koetilojen yhteyteen. Kaikki hakijat saavat kasvomaskin. Sairaana tai edes vähäoireisena ei valintakokeeseen pidä osallistua.

Hakijat saavat sähköpostilla ja tekstiviestillä yksilöllisen tunnisteen (QR-koodi), josta selviää koeaika ja –paikka. Linkki tunnisteeseen löytyy myös Oma Opintopolku -palvelusta. Hakijan henkilöllisyys sekä hakijalle lähetetty QR-koodi tarkistetaan koetilaan saapumisen yhteydessä.

Valintakoetiloihin kuljetaan erikseen määriteltyjen ulko-ovien kautta, jotta vältettäisiin jonojen muodostuminen ja tarpeeton kulkeminen kampuksen sisätiloissa. Ovet ovat auki rajoitetusti, vain tunnin ennen kunkin valintakoetilaisuuden alkua. D1-ovi on auki normaalisti.

Hakijoita pyydetään saapumaan kampukselle julkisilla liikennevälineillä tai jalan/pyörällä, sillä pysäköintipaikkoja on hyvin rajallisesti.

Kaikki valintakokeeseen liittyvät ohjeet löytyvät JAMKin nettisivuilta osoitteesta jamk.fi/valintakoe. Henkilökunta opastaa hakijoita kampuksella tarvittaessa.

Valtakunnallisesti kaikkia hakijoita ohjeistetaan opiskelijavalintaan liittyen osoitteessa:
www.ammattikorkeakouluun.fi

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.11. Opinnot alkavat tammikuussa 2021.

Lisätietoja JAMKin valintakoejärjestelyihin liittyen:
Timo Hiltunen, turvallisuuskoordinaattori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0400 808 945
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Hakijapalvelut
hakijapalvelut(a)jamk.fi
p. 040 556 0409
Jyväskylän ammattikorkeakoulu