uutinen 11.3.2019

Lasten ja nuorten pelikurssi tulee taas – uutuutena myös e-urheiluvalmennus-kurssi

Kesällä 2014 ensimmäisen kerran toteutettu lasten ja nuorten pelikurssi saa jatkoa kesällä 2019. Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) järjestämä pelinkehitykseen keskittyvä kurssi on ollut vuosi toisensa jälkeen menestys. Tänä kesänä pelikurssin lisäksi järjestetään uutuutena erillinen e-urheiluvalmennuskurssi, jonka avulla kehitetään mm. pelaajien kommunikointi- ja analysointitaitoja.

JAMKin suosittu pelikurssi järjestetään jälleen tulevana kesänä. Kesäkuun 11.-13. järjestettävä pelikurssi on suunnattu peruskoulun 3.–9.-luokkalaisille.

Kurssilla suunnitellaan yksi yhteinen ja yksi oma tasohyppely- tai seikkailupeli. Pelihahmo luodaan itse, mutta muuten pelinkehittelyssä hyödynnetään olemassa olevia graafisia elementtejä. Pelit tehdään valmiiksi, pelattaviksi peleiksi ja niitä voi pelata mobiililaitteilla.

Kursseista on tasot 1 ja 2 vaativuuden mukaan. Erityisesti Level 1 -kurssille voi tulla mukaan, vaikka ei olisi koskaan ennen tehnyt omaa peliä. Riittää, että on halukas oppimaan ja kiinnostunut peleistä.

Tänä vuonna pelikurssin lisäksi JAMK tarjoaa myös e-urheiluvalmennuksen kurssin, joka toteutetaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla (3.-7.6.2019). Viisipäiväisen kurssin aikana keskitytään mm. pelaajan analysointiin, mekaanisiin taitoihin, päätöksentekoon, kommunikaatioon ja pelaajien väliseen dynamiikkaan.

– Pelaaminen ei ole vain pelaamista, vaan se voi olla myös ammattimaista ja yhteisöllistä toimintaa. Lisäksi saadaan siihen kasvatuksellista näkökulmaa samalla, kertoo kurssista vastaava projektiasiantuntija Tuomas Rauhansalo.

E-urheiluvalmennuksessa käytetään osin samoja metodeja kuin perinteisessä urheiluvalmennuksessakin. Valmennuksessa harjoitetaan mm. paineensietokykyä ja opetellaan stressin käsittelyä.

– Tähdätään siihen, että kehitytään muussakin kuin siinä itse pelissä ja pelaamisessa. Kommunikaatio, koko joukkueen tukeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen on niitä teemoja, mihin keskitytään, Rauhansalo valottaa.

Valmennuksessa käytetään suosittuja Fortnite ja Overwatch -pelejä.

Molemmille kursseille ilmoittautuminen on jo käynnissä. Katso lisätiedot kursseista alta:

Lisätiedot pelikursseista:
Jarkko Immonen, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 585 3628
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot e-urheiluvalmennuksesta:
Tuomas Rauhansalo, projektiasiantuntija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 597 5473
Jyväskylän ammattikorkeakoulu