uutinen 24.10.2019

Espanjalaisen jalkapalloliiga LaLigan liiketoiminnan huippunimet Jyväskylään

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Sport Business Schoolin ja maailman tunnetuimpiin lukeutuvan jalkapalloliigan, LaLigan asiantuntijat järjestävät seminaarin Jyväskylässä 14.-15. marraskuuta.

Tapahtuma kokoaa urheilun ystäviä kuulemaan sekä keskustelemaan liiketoiminnan ja markkinoinnin johtamisesta yhdessä maailman suosituimman urheilulajin huippujen kanssa. Mitä oppia suomalaiset urheiluseurat voivat Espanjasta poimia toiminnan johtamisen kehittämiseen?

LaLiga on Espanjan miesten jalkapallon korkein sarjataso ja yksi maailman tunnetuimmista urheilubrändeistä. LaLiga on voimakkaasti kehittyvä sarja, joka tavoittelee globaalia jalkapallon markkinajohtajan asemaa uudistamalla LaLiga brändiä sekä seurajoukkueiden markkinointia ja taloutta aktiivisesti. Sen tunnetuimmat seurat ovat FC Barcelona ja Real Madrid.

LaLiga on onnistunut siinä mistä harva maa uskaltaa edes unelmoida: kansallisen jalkapalloseurajoukkueiden pääsarjansa nostamisessa maailman arvokkaimpien ja seuratuimpien urheilusarjojen joukkoon. LaLiga on myös saavuttanut Espanjan huippubrändien TOP10 -listan.Tämä on vaatinut huipputason pelaamisen lisäksi innovatiivista ja pitkäjänteistä liiketoimintaosaamista, erinomaista kansainvälistä yhteistyökykyä ja strategista brändikehitystyötä maailman suosituimmassa urheilulajissa. Miten tämä on onnistunut ja miten LaLiga rakentaa tarinaansa; näistä tapahtumassa kertomassa LaLiga Business Schoolin johtaja José Moya Gómez ja Pohjoismaiden liiketoiminta- ja brändijohtaja Gorka Herrero.

LaLigan Business School on Espanjan jalkapalloliiton koulutusyksikkö, joka kehittää ja kouluttaa tulevaisuuden osaajia jalkapallon liiketoiminnan johtamiseen. LaLiga Business School toteuttaa koulutusta yhteistyössä muun muassa Centro de Estudios Garriguesin ja Francisco de Vitorian yliopistojen kanssa sekä tekee kansainvälisesti merkittävää koulutusyhteistyötä urheiluliiketoimintaan erikoistuneiden korkeakoulujen kanssa ympäri maailmaa.

– Meillä on paljon kansainvälisiä kontakteja ympäri maailman, ja tämän seminaarin idea lähti JAMKissa urheilutradenomeja opettavan Osmo Laitilan ja Gorka Herreron keskusteluista. JAMKissa urheiluliiketoimintaa voi opiskella aina YAMK-tutkintoon asti. Teemme aktiivisesti yhteistyötä alan kansainvälisten edelläkävijöiden kanssa, kertoo JAMKin Sport Business Master’s ohjelman vastaava lehtori Aila Ahonen.

Seminaariliput ovat myynnissä 11.11. saakka: www.jamk.fi/laligaseminar

Lisätietoa:
Aila Ahonen, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 592 1143
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Osmo Laitila, urheiluliiketoiminnan opettaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 826 8441
Jyväskylän ammattikorkeakoulu