Tapahtuma

8.11.

ADDVA - Uudistuvasta teollisuudesta lisäarvoa yrityksille

Teollisuuden yrityksillä on tarve lisätä kansainvälistä materiaali- ja automaatiotekniikan osaamista. Korkeakouluilla on puolestaan halu kehittää materiaaliteknologian tutkimus ja kehitys -infrastruktuuria kansainvälisesti vetovoimaiseksi kokonaisuudeksi. Tule kuulemaan ja tutustumaan millaisia mahdollisuuksista uudistuva teollisuus tarjoaa yrityksille, tutkimuslaitoksille ja korkeakouluille!

Tehtas ja erilaisia teknologiaan liittyviä ikoneita
Ajankohta
08.11.2022 08:30 - 16:00
Tapahtuman tyyppi
Seminaari
Osoite

Rajakatu 35
Auditorio Tulikari
40200 Jyväskylä
Suomi

Uusiutuva teollisuus keskittyy uusien, resursseja säästävien ja hiilineutraaleiden tuotanto- ja valmistusteknologioiden edistämiseen. Ratkaisuissa korostuvat digitaalisuuden lisäksi tekoäly-, energia-, materiaali- ja kiertotalousratkaisujen hyödyntämiseen sekä biopohjaisten materiaalien käytön edistämiseen. Uudistuvan teollisuuden tavoitteen on myös nopeuttaa älykkäitä valmistusteknologioita sekä vihreää digitaalista siirtymää. Ekosysteemi luo edellytyksiä Teollisuus X.0:n toteuttamiselle – kyberturvallisten digitaalisten ratkaisujen varmistamista unohtamatta.

Tarpeet konkretisoituvat Keski-Suomen alueen uudistuvan teollisuuden tarpeisiin rakennettavassa materiaaliteknologian ja valmistuksen tutkimus- ja tuotekehityskeskus ADDVA:ssa. Yhteiskäyttö ja erityisesti yritysten vaivaton telakoituminen tutkimusalustalle muodostavat ainutlaatuisen osaamiskeskittymän, joka houkuttelee osaamisellaan myös kansainvälisiä tutkimuksen ja kehityksen osaajia. Kansainvälistä ympäristöä rakennetaan ja kehitetään useista yhteistyöhankkeista koostuvassa hankekokonaisuudessa.

Tiivistä kehitystyötä tehdään yhdessä alueen valmistavan teollisuuden yritysten, Business Jyväskylän, Jamkin, Jyväskylän yliopiston sekä muiden tutkimus- ja oppilaitosten kanssa.

Kenelle?

Tilaisuus on tarkoitettu Keski-Suomen maakunnan valmistavan teollisuuden mahdollisuuksista kiinnostuneille yrityksille, tutkimus- ja koulutusorganisaatioille sekä päättäjille. 

Tule verkostoitumaan ja kuulemaan uudistuvan teollisuuden tarjoamista mahdollisuuksista!

Nostoja puhujista

Tilaisuus liittyy Jyväskylän kaupungin ja TEM:in väliseen ekosysteemisopimukseen, jossa tavoitteena on rakentaa alueelle ADDVA TKI-ympäristö uudistuvan teollisuuden tarpeisiin.

Mukana toiminnassa ovat seuraavat hankkeet:

iADDVA  aiADDVA   coADDVA

Hankkeitamme rahoittavat:

REACT-EU-hankkeet rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Lisätietoja

Matti Kurki

Johtava tutkija, Principal Researcher
Teollisuustekniikka, Industrial Engineering
Teknologia, School of Technology
+358405482230