Lainaa, uusi, varaa

Kirjastokortti

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja maksuton. Luovuttamalla tietosi kirjaston asiakasrekisteriin sitoudut noudattamaan Jamkin kirjaston käyttösääntöjä.

 

Jamkin opiskelijat

 • Kirjastokortti on useimmiten aktivoitava henkilökohtaisesti kirjastossa. Mukaasi tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
 • Tuudo-sovelluksella voit aktivoida kirjastokortin heti käyttöösi, käymättä kirjastossa. Tutustu ohjeeseen.
 • Tietosi siirtyvät ja päivittyvät asiakasrekisteriimme automaattisesti Peppi-järjestelmästä.
 • Liitä kirjastokorttisi Janet Finnaan, niin voit uusia lainojasi ja varata aineistoa

Muut asiakkaat

 • Kirjastokortti on aina aktivoitava henkilökohtaisesti kirjastossa. Mukaasi tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
 • Ilmoita yhteystietojesi muutoksista tai kortin katoamisesta kirjastoon.
 • Liitä kirjastokorttisi Janet Finnaan, niin voit uusia lainojasi ja varata aineistoa.

Lainaa

Lainaa kirjat ensisijaisesti automaatilla. Lainakatto Jamk, JYU, Gradia -jäsenille (opiskelijat ja henkilökunta) on 40 kpl. Lainakatto muille asiakkaille on 20 kpl.

Saat ennakkoilmoituksen lainojesi erääntymisestä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos käytät Tuudoa, voit saada ennakkoilmoitukset myös sen kautta. Muista seurata lainojesi erääntymistä, sillä ilmoituksen poisjääminen ei poista vastuutasi myöhästymismaksuista.

Lähetämme palautuskehotuksen myöhässä olevista lainoista sähköpostitse. Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta perimme hinnaston mukaisen myöhästymismaksun

 

Uusi

Voit uusia lainasi, kun olet liittänyt kirjastokorttisi Janet Finnaan. Kätevimmin uusit lainasi joko Janet Finnassa tai Tuudossa. Kurssikirjoja ja lehtiä voit uusia puolen vuoden ajan, muita aineistoja vuoden.

Käsikirjoja ja varattua aineistoa et voi uusia.

Varaa

Voit varata aineistoa, kun olet liittänyt kirjastokorttisi Janet Finnaan. Voit varata sekä hyllyssä että lainassa olevaa aineistoa. Noutopaikaksi voit valita minkä tahansa Jamkin toimipisteen. Varaaminen on maksutonta. Myös Tuudossa voit seurata varauksiasi sekä peruuttaa varauksen.

Saapumisilmoitus
Saapuneesta varauksesta saat ilmoituksen sähköpostiisi. Nouda varaamasi kurssikirjat kolmen päivän ja muut varaukset viikon kuluessa ilmoituksen saapumisesta itsepalveluhyllystä. Jos et nouda varattua aineistoa ajoissa, varauksesi raukeaa.

Varausten nouto
Löydät varaamasi kirjan sukunimesi kohdalta itsepalveluhyllystä. Nimet ovat aakkosjärjestyksessä. Jos et halua varaustasi itsepalveluhyllyyn, ota yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun. Voit noutaa varauksen myös asiakaspalvelustamme, mutta vain kirjastomme palveluaikoina. Lisätietoa tietosuojasta rekisteriselosteessa. Lainaa varaamasi aineisto lainausautomaatilla.

 

Palauta

Voit palauttaa lainaamasi aineiston mihin tahansa Jamkin kirjaston toimipisteeseen lukuun ottamatta Musiikkikampuksen käsikirjoja, jotka on palautettava Musiikkikampuksen kirjastoon.

Kirjaston ollessa kiinni voit palauttaa lainasi

 • Pääkampuksen kirjaston palautuslaatikkoon F-oven vieressä, tai
 • Musiikkikampuksen kirjaston palautuslaatikkoon pääoven vieressä.

 

Laina-ajat

Laina-ajat näkyvät Janet Finnassa.

Kirjat 28 vrk

Kurssikirjat 14 vrk

Lehdet 14 vrk

Opinnäytetyöt 28 vrk

Elokuvat, opetusvideot, CD- ja DVD-ROMit, AV-aineistot 28 vrk

CD-äänilevyt 28 vrk

Nuotit 60 vrk

Partituurit 28 vrk

Myöhästymismaksut

Lähetämme palautuskehotuksen myöhässä olevista lainoista sähköpostitse. Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta perimme hinnaston mukaisen myöhästymismaksun.

 • Vuorokausimaksu 0,20 € / arkipäivä / kpl (max 10 € / kpl)
 • Kurssikirjat ja lehdet 1 € / arkipäivä / kpl (max 10 € / kpl)
 • Käsikirjat 2 € / arkipäivä / kpl (max 10 € / kpl)

Joudut lainakieltoon, kun sinulle on kertynyt maksuja vähintään 10 €.
Jos myöhästymismaksusi ovat yli 50€, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Mikäli sinulla on maksettavaa 10 euroa tai enemmän, maksut on suoritettava kertamaksuna. Lainakiellon saat purettua palauttamalla myöhästyneet lainat takaisin kirjastoon ja maksamalla myöhästymismaksut.

Jos et palauta lainoja, lähtee niistä lasku noin kuukauden kuluttua lainakieltoon joutumisesta. Laskutus ja perintäasioissa ota yhteyttä sähköpostitse kirjasto(a)jamk.fi.

KorvaushinnatAsiakas on velvollinen korvaamaan kadonneen tai vahingoittuneen aineiston. Aineisto korvataan tuomalla vastaava tilalle tai maksamalla korvaus. Videotallennetta ei voi korvata vastaavalla uudella teoskappaleella. Korvaushinta määräytyy materiaalin ostohinnan mukaisesti ja määrätään tapauskohtaisesti.Korvausmaksua ei palauteta, vaikka löytäisitkin aineiston myöhemmin.

Muut maksut

 • Aineiston vahingoittumismaksu 5 €
 • Uusi kirjastokortti kadonneen tilalle 3 €
 • Osoitteen kysyminen silloin,  kun lasku palautuu postista viestillä ”Tuntematon” 2 €

Laskutuksen toimenpidemaksut

 • 20 €, kun laskutettavia kirjoja on 1 - 3 kpl
 • 40 €, kun laskutettavia kirjoja on 4 - 10 kpl
 • 50 €, kun laskutettavia kirjoja on yli 10 kpl

Kopiointi

 • 4 mustavalkoinen     0,10 € / valotus
 • A4 värillinen                 0,50 € / valotus
 • A3 mustavalkoinen     0,20 € / valotus
 • A3 värillinen                      1 € / valotus

Tiedonhaut, hinnasto

Kotimaiset tietokannat

Jamkin henkilökunta 10 € / tunti

Muut asiakkaat 20 € / tunti

Ulkomaiset tietokannat

Jamkin henkilökunta 30 € / tunti

Muut asiakkaat 50 € / tunti

Avoin tietokantaopetus on maksutonta.

 

Celia

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjastolla on yhteistyösopimus Celia-kirjaston kanssa.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntija, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa.

Celian palvelut

Celia tuottaa kirjoja saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Lisätietoja löydät Celian sivuilta.

Jamkin kirjastossa Celia-asioita hoitaa Sirpa Warteva.

Kaukolainaus

Kaukopalvelu on kiinni 17.6. – 4.8.2024

Tilaamme kaukolainaan aineistoa vain Jamkin opiskelijoille.
Lähetämme kaukolainaan aineistoa vain toisille kirjastoille.

Kaukopalvelu Jamkin opiskelijoille

Tarvitsetko aineistoa kokoelmistamme, mutta asut toisella puolella maata? Ota yhteyttä lähimpään kirjastoosi. He tekevät kaukolainapyynnön meille Jamkiin, ja me toimitamme aineiston heille.

Lähikirjastosi lainaa aineiston sinulle, ja sinä palautat sen eräpäiväksi takaisin heille. Lähikirjastosi voi myös uusia aineistoa tarvittaessa, jos siihen ei ole varauksia. Eräpäivään mennessä palautat aineiston lähikirjastoosi, ja he postittavat sen takaisin meille Jamkin kirjastoon.

Muista mainita, että olet Jamkin opiskelija. Kaukolainaus Jamkin opiskelijoille maksaa 5 euroa/nide.

Voit myös käyttää tilaavaa kaukopalvelua, jos et löydä haluamaasi kirjaa tai muuta julkaisua Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjastosta tai lähialueen kirjastoista, kuten Jyväskylän yliopiston kirjastosta tai Keski-Kirjastoista.

Kaukolainaus toisista kirjastoista on yleensä maksullista. Kaukolainan lähettänyt kirjasto määrää maksun suuruuden, julkaisun laina-ajan sekä muut ehdot. Asiakkaana sitoudut noudattamaan näitä ehtoja sekä tarvittaessa korvaamaan laiminlyönneistä aiheutuvat kulut.

Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun kaukolaina on noudettavissa kirjastosta.


Yhteystiedot
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Pääkampuksen kirjasto
Kaukopalvelu
kirjasto.kaukopalvelu(a)jamk.fi

 

Kaukopalvelu muille kirjastoille

Kirjaston kaukopalvelu lähettää kokoelmansa aineistoja lainaan muille kirjastoille ja tietopalveluille. Tilauksen voit tehdä joko Kaukopalvelupyyntö-lomakkeella tai laittamalla sähköpostia suoraan kirjasto.kaukopalvelu(a)jamk.fi.

Käsikirjastoaineistoa, videoita, elokuvia, pelejä ja lehtiä ei kaukolainata. Kurssikirjoja kaukolainataan ainoastaan Jamkin opiskelijoille. Kirjastot voivat uusia kaukolainojaan Varastokirjaston tunnuksilla.

Perimme kotimaan kaukolainoista palvelumaksua 9 euroa/nide ja ulkomaan kaukolainoista 25 euroa/nide. Paperikopiot maksavat 6 euroa/artikkeli. Kaukolainaus Jamkin opiskelijoille 5 euroa/nide.

Kaukolainan palautusosoite kirjastoille
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Pääkampuksen kirjasto
Kaukopalvelu
PL 207
40101 Jyväskylä