Omatoimikirjasto

Jamkin, Jyväskylän yliopiston, Gradian sekä POKEn opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää omatoimisesti Jamkin kirjaston tiloja ja aineistoja kirjaston palveluaikojen ulkopuolella. Palvelu- ja omatoimiajat löytyvät kirjaston verkkosivuilta sekä kirjastojen sisäänkäynneiltä.

Kirjaston omatoimiaikana pääset käyttämään kirjastoa kirjastokortillasi

Kirjaudu kirjastoon omalla kortillasi. Ongelmatapauksissa ota yhteyttä kirjaston neuvontaan tai lähetä sähköpostia. Kirjautumisyksiköt löydät kirjastojen ovilta. Noudata niiden antamia ohjeita.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Huolehdi, että vain sinä astut oven avauksella sisään. Jos päästät muita sisään, vastaat heidän toimistaan kirjastossa. Kirjaston käytössä noudatetaan kirjaston ja Jamkin käyttösääntöjä sekä muita ohjeita.

Tila ja kirjastonkäyttö valvottua

Tilassa on valvontakamerat, ja tunnistetietosi tallentuvat käyttäessäsi omatoimikirjastoa. Kerättyjä tietoja käytetään vain väärinkäytösten ehkäisyyn ja niiden selvittämiseen.

Kirjaston käyttäjät ovat velvollisia ottamaan huomioon toiset asiakkaat ja noudattamaan työrauhaa. Älä jätä ovea auki missään olosuhteissa.

Asioi automaateilla

Omatoimiaikana asioit automaateilla, henkilökohtaista palvelua saat kirjaston palveluaikoina. Omatoimiaikana voit lainata ja palauttaa aineistoja automaatilla, noutaa varaamasi aineistoa ja käyttää kirjaston tiloja ja laitteita.

Olet vastuussa hallussasi olevasta aineistosta. Muista aina palauttaa aineisto automaateilla ja seuraa niiden antamia ohjeita. Älä vie palautettua aineistoa itse hyllyyn, vaan jätä ne automaattien yhteydessä oleviin hyllyihin tai kärryihin.

Kun lainaat tai palautat aineistoa, seuraa aina automaatin ohjeita.

Kirjastosta poistuminen

Poistu kirjastosta painamalla kirjaston oven sähkölukon avauspainiketta.

Jos poistuessasi hälytysportit hälyttävät, palaa välittömästi kirjastoon ja lainaa aineisto automaateilla uudestaan.

Jos lainaus ei onnistu, älä vie aineistoa kirjaston ulkopuolelle vaan jätä ne palautuskärryihin.  Käyttösääntöjen mukaisesti asiakas on velvollinen korvaamaan kadonneen tai vahingoittuneen aineiston. Älä vie tiloista luvatta pois mitään tavaroita tai laitteita. Tunnistetietoja ja valvontakameroiden kuvia voidaan luovuttaa poliisille esitutkintamateriaaliksi.

Käyttösäännöt

Rekisteriselosteet