Tutkinto-opiskelija

Uusi toisen asteen väylän opiskelija

Tervetuloa aloittamaan opinnot AMK-tutkinnossa! Tällä sivulla ovat ohjeet opiskelupaikan vastaanottoon ja ilmoittautumiseen. Etene ohjeiden mukaan. Kiinnitäthän huomiota annettuihin määräpäiviin, niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi.

1. Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan Opintopolku.fi -palvelussa 2.12.2022 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua.

Opintopolku. fi toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä opiskelijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 2.12.2022 klo 15.00 mennessä. Jos sinulla on ongelmia Opintopolkuun kirjautumisessa, otathan heti yhteyttä!

Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan säännös estää sinua ottamasta useita opiskelupaikkoja vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. Jos siis olet hakenut myös yhteishaussa ja haluat ottaa mahdollisesti yhteishaun kautta tarjottavan paikan vastaan, sinun kannattaa odottaa paikan vastaanottamisen kanssa, kunnes kaikkien hakujen tulokset ovat selvillä ja voit valita minkä paikan otat vastaan. Muistathan kuitenkin paikan vastaanottamisen määräajan.

2. Läsnä- ja poissaoloilmoittautuminen

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään 2.12.2022 klo 15.00.

Voit myös ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi perustellusta syystä. Mahdollinen poissaolodokumentti on toimitettava 2.12.2022 klo 15.00 mennessä. 

3. Hakutietojen tarkistaminen

Toimita ammatillisen perustutkinnon tutkintotodistus Opintopolun hakemuksellesi tai hakijapalveluihin 2.12.2022 mennessä.

Tarkistamme lopullisen Jamkin avoimen ammattikorkeakoulun opintosuoritusotteen suoraan opintosuoritusrekisteristä 20.12.2022 jälkeen. 

Huomaathan, että valinta on tehty ehdollisena. Mikäli kaikki toisen asteen väylän valintakriteerit eivät täyty 20.12.2022 mennessä, ehdollinen opiskelupaikka perutaan. 

4. Käyttäjätunnus, ilmoittautuminen opintojaksoille ja suoritettujen opintojen siirtäminen

Tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeutesi alkaa lukukauden alussa. 

Mikäli sinulla on aktiivisena oleva opiskeluoikeus, Jamkin käyttäjätunnuksesi ei vaihdu. Uusi käyttäjätunnus muodostuu, mikäli käyttäjätunnuksesi on ehtinyt sulkeutua. Lisätietoa useamman opiskeluoikeuden näkymisestä Pepissä löydät Pepin ohjeista.

Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa Jamkin käyttäjätunnusta, lue Jamkin verkon käyttösäännöt ja katso käyttäjätunnuksen ohje. Salasanan vaihtopalvelu toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteys opiskelijapalveluihin. Voit katsoa uuden käyttäjätunnuksesi sekä asettaa uuden salasanan, kun olet saanut sähköpostiisi viestin, jossa kerrotaan, että opiskelupaikkasi on rekisteröity tai että tunnus on haettavissa Salasanan vaihtopalvelusta.

Käyttäjätunnuksen tarvitset päästäksesi Elmo-intraan. Siellä on uuden opiskelijan sivusto, josta löydät tarkempaa tietoa opintojen aloittamisesta.  Lisätietoa opintojaksoilmoittautumisista saat omalta opettajatutoriltasi.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut tutkintoon soveltuvat opinnot siirretään opiskelijapalveluiden toimesta uuteen opintorekisteriin alkavan lukukauden aikana.