asiakastarina

Tasoitetalo Oy – Jamkin valmennuksella helikopteriperspektiiviä kasvun toteuttamiseen

-

Tasoitus- ja maalausalalla toimiva nurmijärveläinen Tasoitetalo Oy on noussut palvelukonseptinsa ansiosta lyhyessä ajassa kipsilevypintaisten kohteiden ykköstoimittajaksi. Yhteistyö Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa on lähtenyt tarpeesta saada kokonaisvaltaista tukea kasvuyrityksen johtamiseen sekä eri osa-alueiden systemaattiseen kehittämiseen. Jamkin asiantuntijoiden kanssa käydyissä keskusteluissa kehittämisalueiksi nousivat strategian kirkastamisen, kannattavuuteen sekä henkilöstön hyvinvointiin liittyvät teemat.

Strateginen kehitys ja esihenkilötyö valmennuksen ytimessä

Kehittämistyön tavoitteena oli kasvustrategian laadinta ja sen operationalisointi. Jamkin asiantuntijat vetivät Tasoitetalolle strategiaprosessin, jossa yhdessä kirkastettiin yrityksen tavoitteita, menestystekijöitä, sekä keskeisiä priorisoitavia projekteja. Lisäksi valmennuksessa annettiin työkaluja esihenkilötyöhön, perehdyttämiseen, rekrytointiin, sisäiseen laskentaan sekä prosessikehitykseen.

Konkreettisia työkaluja yrityksen päivittäiseen toimintaan opiskelijatyön tuloksena

Tasoitetalon hallitun kasvun tueksi tuotettiin työkaluja sekä asiantuntija- että opiskelijavoimin. Johtamisen opiskelijat toteuttivat Tasoitetalolle henkilöstötutkimuksen sekä oppaat rekrytointiin ja perehdyttämiseen ja talousjohtamisen opiskelijat laativat työkaluja esihenkilöille tehokkaampaan talouden hallintaan ja seurantaan. Tasoitetalolaisten toimintaa asiakasrajapinnassa kehitettiin osallistavin menetelmin ja avattiin palvelupolkukuvauksin, jotka auttoivat ymmärtämään Tasoitetalon palveluihin liittyviä odotuksia ja tarpeita asiakkaiden näkökulmasta. Asiakaslähtöisyys ja vuorovaikutus asiakkaan kanssa nousi uudelle tasolle.

Yritykset tarvitsevat rohkaisua ja onnistumisen kokemuksia

Jamkin asiantuntijoiden vahva toimialaosaaminen ja halu oppia itsekin prosessista sinetöi yhteisen sparrausprojektin onnistumisen. Tasoitetalon johtohenkilöiden osaaminen kehittyi niin strategisessa johtamisessa ja päätöksenteossa kuin ihmisten johtamisessa. Ulkopuolinen näkemys ja pysähtyminen arjen kiireiden keskellä oli arvokas kokemus Tasoitetalolle.

”Ulkopuolinen näkemys ja pysähtyminen arjen kiireiden keskellä oli arvokas kokemus. Strategiaprosessin myötä menestystekijät kirkastuivat ja esimerkiksi asiakaslähtöisyys nousi uudelle tasolle.”
-Toimitusjohtaja Juhani Lehtola

Lisätietoja

Jaana Saarisilta

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358404872040

Johtaminen

Yhtenä Keski-Suomen suurimmista osaamiskeskittymistä Jamk tarjoaa kattavasti asiantuntemusta, palveluita ja konkreettista apua organisaatioiden johtamisen kehittämiseen.

Avainasiakkuudet

Avainasiakkuus lisää yritysten näkyvyyttä kampuksilla ja tukee työnantajamielikuvaa. Tavoitteena on syventää kokonaisvaltaista yhteistyötä, luoda ratkaisuja yrityksen tarpeisiin sekä rakentaa uusia yhteistyön muotoja.

Liiketoimintayksikkö

Liiketoimintayksikkö tarjoaa kilpailukykyä parantavia ratkaisuja sekä pk-yrityksille että julkiselle sektorille. Rakennamme liiketoimintakonsepteja ja edistämme palveluiden uudistamista.