artikkeli

Näkökulmia ja inspiraatiota kansainvälisyyteen

Teksti
Mika Karjalainen
Kuva
Jaakko Matela
Mika Karjalainen

Tämän asiakaslehden sivuilla keskitymme erityisesti kansainvälisyyteen, ulkomaisten opiskelijoiden työllistymiseen ja suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumiseen. Nämä ovat ajassamme tärkeitä teemoja, sillä väestön ikääntyminen on yksi maamme suurimmista haasteista.

Julkisen talouden kestävyyshaasteet yhdistettynä työvoimapulaan erityisesti hyvinvointi-, terveys- ja ICT-alalla vaativat meiltä uudenlaista yhteiskunnallista ajattelua. Muualta Suomeen tulevien opiskelijoiden kotoutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan koetaan lisäarvoksi, johon halutaan panostaa.

Jamk on yksi Suomen kansainvälisimmistä ammattikorkeakouluista. Meillä opiskelee yli 900 opiskelijaa 80 eri maasta. Tarjoamamme koulutuksen avulla voimme osaltamme ratkaista edellä mainittuja haasteita. Lehdestä voit lukea, kuinka Jamk auttaa ulkomaisia opiskelijoita löytämään työpaikkoja Suomesta. Kerromme myös, millaisia haasteita voi kohdata työnhaussa. Toivomme, että tämä lehti antaa teille uusia näkökulmia ja inspiraatiota kansainvälisyyteen liittyvissä kysymyksissä. Pyrimme myös rohkaisemaan teitä kohtaamaan kansainvälisiä, niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin opiskelijoita ja pohtimaan, voisitteko te olla maaperä, josta he alkaisivat juurtumaan yhteiskuntaamme.

Mika Karjalainen
vararehtori
[email protected]

22.11.2023