artikkeli

Kutsu: Tule mukaan tutkimukseen oppimaan luonnosta ja hyvinvoinnista

Haluatko pitää huolta itsestäsi ja ympäristöstäsi? Koetko ympäristöahdistusta? Jos olet kiinnostunut elämään ympäristöystävällisemmin, ja sinulle voisi olla hyötyä käsitellä ympäristötunteita psykologin ohjaamana, tämä mahdollisuus on sinulle!

metsämaisema

Aloitamme keväällä 2024 Tampereen yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteiset Luonnostaan toimiva (LuoVa) -tutkimusryhmät. Haemme nyt tutkimukseen vähintään 18-vuotiaita henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita lisäämään omaa hyvinvointiaan ja ympäristövastuullisuuttaan. 

Mitä on luvassa? 

LuoVa-ohjelman avulla ja yhdessä muiden osallistujien kanssa vahvistat omaa hyvinvointiasi luonnon tarjoamilla keinoilla. Lisäksi voit löytää juuri sinulle sopivia, konkreettisia keinoja arjen ympäristötekoihin. Arjen ympäristöteoilla kannamme vastuuta lastemme, tulevien sukupolvien ja planeettamme elinoloista! 

LuoVa-ohjelman osallistujat tapaavat: 

  • ohjatuissa luontoryhmissä, pääosin etänä (omassa lähiluonnossa). 
  • lähitapaamisissa ryhmän tarpeiden mukaan 1-3 kertaa. 

Tapaamisissa saat tukea, konkreettisia keinoja ja vinkkejä omaan hyvinvointiin ja ympäristötekoihin. Lisäksi saat käyttöösi LuoVa-verkkoalustan, josta löydät tietoa ympäristöteoista ja lisää luontoharjoituksia (audiotiedostoina joustavasti käyttöösi). 

Miten tutkimus toteutetaan? 

Koska kyseessä on tutkimus, jaamme osallistujat satunnaisesti koe- ja kontrolliryhmään. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että puolet osallistujista pääsee kokeilemaan LuoVa-ohjelmaa heti keväällä. Toinen puolikas odottaa osallistumisvuoroaan syksyyn 2024, eli jatkaa elämäänsä normaalisti, mutta vastaa muutamaan kyselyyn kevään mittaan. Ohjelma kestää kolme kuukautta (noin maalis-toukokuu tai elo-lokakuu). 

Mikäli kiinnostuit LuoVa-ohjelmasta, voit antaa meille yhteystietosi alla olevan linkin kautta 17.2.24 mennessä - olemme sinuun yhteydessä ja kerromme lisää. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja annamme lisätietoa sähköpostitse tai puhelimitse! 

Ilmoita kiinnostuksestasi tätä linkkiä klikkaamalla! 

Kysy lisää tutkimusryhmältä: 

  • Jane-Veera Paakkolanvaara, 050 3074869, [email protected], Jyväskylän ammattikorkeakoulu, projektitutkija 
  • Kirsi Salonen, 050 3250632, [email protected], Tampereen yliopisto, tutkijatohtori 
  • Katriina Hyvönen, 050 5170986, [email protected], Jyväskylän ammattikorkeakoulu, vanhempi tutkija 
  • Kalevi Korpela, 050 3186130, [email protected], Tampereen yliopisto, professori