asiakastarina

Elisa: Opiskelijayhteistyö synnyttää aidosti uutta ajattelua

Teksti
Anna Järvinen
Kuva
DEED Creative

Opiskelijoiden kanssa tehtävät yhteistyöprojektit ovat Elisalle tärkeä ja antoisa asia. Projektit tuottavat yritykselle arvokkaita, kaavoihin kangistumattomia ideoita.

Jussi Hacklin

Luotettava, turvallinen, edelläkävijä. Näillä sanoilla Elisan Digital Services -yksikön vetäjä Jussi Hacklin kuvailee työnantajaansa Elisaa. Kotimaiselle tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden markkinajohtajalle opiskelijoiden kanssa tehtävät yhteistyöprojektit ovat tärkeässä roolissa entistä vahvempaa, luotettavampaa ja turvallisempaa edelläkävijyyttä tavoiteltaessa.  

Arvokasta opiskelijapanosta  

”Meillä on jatkuvasti käynnissä yhteistöitä oppilaitosten kanssa”, Hacklin kertoo. Esimerkeiksi hän mainitsee erilaiset kehitysprojektit, hankkeet, vierailevat luennoitsijat ja tapahtumat, kuten Elisa Design Summitin ja Elisa Masters -e-urheilutapahtuman.

Yhdeksi ikimuistoisimmaksi yhteistyöprojektiksi Hacklin nostaa maaliskuussa 2023 järjestetyn Elisa Camp Hack -hackathonin. ”Kyseessä oli kahden päivän hackathon, jonka aikana ideoitiin uusia liiketoimintoja. Hackathonin aikana nousi esiin mielenkiintoisia muun muassa mobiliteettiin ja vanhuspalveluihin liittyviä asioita ja niihin liittyviä pitkälle vietyjä prototyyppejä.”

Elisalla oppilaitos- ja opiskelijayhteistyö koetaan hyvin tärkeäksi ja antoisaksi. ”Opiskelijoiden päässä syntyy aidosti uutta, kaavoihin kangistumatonta ajattelua”, Hacklin toteaa. ”Ja kun suunnitellaan nuoriin käyttäjiin kohdistuvia palveluita, niin saman ikäryhmän rakentajista koostuva porukka tuo projektiin luontaisesti hyvää tarttumapintaa.”  

Arvot yhdistävät  

Opiskelijayhteistyötä Jamkin kanssa Elisalla aiotaan edistää jatkossakin systemaattisesti ja määrätietoisesti. Kumppanuutta tukemassa ovat molempien organisaatioiden yhtenevät arvopohjat, joissa yhteistyö, uusiutuminen ja kestävä kehitys ovat keskeisessä roolissa.

Hacklinin mukaan Elisa tarjoaa opiskelijoille ja vastavalmistuneille mahdollisuuksia päästä mukaan rakentamaan kestävämpiä, saavutettavampia ja vaikuttavampia palveluita, joilla on vaikutusta monen ihmisen arkeen. ”Haluamme olla aidosti mukana mahdollistamassa opiskelijoiden työllistymistä”, Hacklin kertoo. ”Meillä on Jyväskylänkin toimistolla ollut aikojen saatossa useita opiskelijoita töissä. Tälläkin hetkellä Jyväskylässä on henkilö, joka tuli alun perin taloon viime vuoden Elisa Career Kickstart -ohjelmamme kautta.” 

Jamkin avainasiakkaaksi?

jamk.fi/palvelut

26.4.2024