alumnitarina

Alumnin ääni -webinaarivieraana Martti Myllynen: Yrittäjyys hyvinvointialalla

Teksti
Tytti Pintilä

Martti Myllynen on jyväskyläläinen fysioterapeutti, yrittäjä, Harjun treenikontin ja CrossFit Harjun perustaja ja valmentaja. Parhaillaan Myllynen syventää yrittäjyys- ja liiketoiminaosaamistaan Yritystehtaassa. Alumnin äänessä Martti Myllynen keskustelee omasta yrittäjyyspolustaan Jamkin Hyvinvointiyksikön alumnivastaavan Vesa Kuhasen kanssa.

Katso webinaari haastattelun alta tai kuuntele se podcastina!

Martti Myllynen Jamkin studiossa

Kipinä syttyi crossfit-salilla

Martti Myllysen kiinnostus crossfit-harjoitteluun syttyi jo lukiolaisena. Monipuolisessa crossfitissa erityisen innostavaa oli jatkuva ohjaus ja yhteisöllinen harjoitteluympäristö. Halu työllistyä liikunnan pariin toi Myllysen opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakouluun, josta hän valmistui fysioterapeutiksi vuonna 2021.  

Ammattikorkeakoulutus pohjana yrittäjyydelle

Verrattaessa yrittäjyyttä ja korkeakoulupintoja Martti Myllynen löytää paljonkin samankaltaisuutta. Fysioterapiaopinnoissa yrittäjyysopinnot olivat opintojen alkuvaiheessa, jolloin opitun soveltaminen käytäntöön oli vielä varhaista. Myllynen kokee yrittäjämäisen ajattelun kasvaneen vahvasti opintojen aikana, sillä korkeakouluopinnoissa kannustetaan tekemään vahvasti itse, työskentelemään yhdessä ja hakemaan opinnoista aktiivisesti palautetta. "Hyvinvointialalle fysioterapeuttiopinnot ovat erittäin hyvä pohja", Myllynen toteaakin.

Hyvinvointialan yrittäjän on tärkeää huolehtia myös omasta hyvinvoinnista

Martti Myllynen luonnehtii hyvinvointiyrittäjyyttä unelmatyökseen, jossa saa tarjota laadukasta ohjausta ja tuottaa asiakkaille onnistumisen iloa ja kestävää hyvinvointia. Tiimin kanssa työskentely motivoi Myllystä niin urheillessa kuin yrittäjyydessäkin, siksi uuden yrityksen perustaminen yrityskumppanien kanssa oli selkeä valinta. "Yhdessä toimiminen luo perusturvaa tekemiselle ja erilaiset koulutustaustat ovat rikkaus", Myllynen iloitsee.

Uuden yrityksen rakentamisessa on tullut vastaan myös haasteita. Uusia asioita, kuten markkinointia, myyntiä ja hallinnollisia tehtäviä on opittu yhdessä tiimin kanssa. Yritystehdas on myös mukana  sparraamassa toimintaa. 

Nuoren yrittäjän ajanhallinta ja omien resurssien järkevä jakaminen ovat joskus koetuksella. "Innostavan työn ja oman vapaa-ajan erottaminen haastavaa", Myllynen toteaa ja painottaa levon ja omien rajojen asettamisen tärkeyttä.

Seuraavalta Alumnin ääni -vieraalta Martti Myllynen kysyykin tärkeän kysymyksen: Miten huolehdit omasta hyvinvoinnistasi arjessa?

Mitä Martti Myllynen vastasi edellisen Alumnin ääni -vieraan Tuomo Vilkkilän kysymykseen omista energiansäästötoimenpiteistään? Entä mitkä onnistumiset Myllynen nosti tärkeimmiksi yrittäjän polullaan? Katso koko haastattelu alta tai kuuntele se podcastina!

Alumnin ääni -vieraana Martti Myllynen

Fysioterapeutti ja hyvinvointialan yrittäjä Martti Myllynen keskusteli Jamkin Hyvinvointiyksikön alumnivastaavan Vesa Kuhasen kanssa joulukuussa 2022.