uutinen 14.6.2024

Suomen kyberosaamiskeskus FICEC isännöi kansainvälistä kyberturvallisuuskonferenssia

Konferenssi kokoaa yhteen 150 tutkijaa ja opiskelijaa ympäri maailmaa. 27.–28.6. järjestettävää konferenssia isännöi Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun koordinoima Suomen kyberosaamiskeskus.

Verkkomainen taustakuva

Järjestyksessään 23. kansainvälinen kyberturvallisuuteen ja kybersodankäyntiin keskittyvä konferenssi ECCWS (European Conference on Cyber Warfare and Security) järjestetään 27. –28.6.2024 Jyväskylässä. Jyväskylän yliopistossa järjestettävän konferenssin järjestää Academic Conferences International Isosta-Britanniasta ja sen isäntänä toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhdessä koordinoima Suomen kyberosaamiskeskus FICEC (Finnish Center of Expertise for Cybersecurity).

Konferenssi kokoaa yhteen noin 150 tutkijaa sekä maisteri- ja tohtoriopiskelijaa fyysisesti ja virtuaalisesti eri puolilta maailmaa. Osallistujia on kaikkiaan 19 eri maasta.

Konferenssia johtaa tutkimusjohtaja sekä Suomen kyberturvallisuuskeskusta johtajana toimiva ST Martti Lehto Jyväskylän yliopistosta. 

”ECCWS-konferenssi järjestetään toista kertaa Jyväskylässä. Jyväskylään on muodostunut kansainvälisesti tunnistettu kyberturvallisuuden keskittymä, ja konferenssin myötä vahvistamme yliopiston ja ammattikorkeakoulun kansainvälistä tutkimusverkostoa”, Lehto kertoo.

Suomen kyberosaamiskeskus kokoaa yhteisen sateenvarjonsa alle keskisuomalaisen kyberturvallisuuden huippututkimuksen, koulutuksen sekä osaamisen. Vaikuttavuutta edistetään alan verkostoja kasvattamalla, hankkimalla resursseja perustutkimukseen sekä osallistumalla aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Keynote-puheenvuorot keskittyvät Suomen asemaan kyberturvallisuuden kentällä

Konferenssin ohjelmajohtajan, Jyväskylän ammattikorkeakoulun vararehtorin FT Mika Karjalaisen mukaan akateemisen verkostoitumisen avulla rakennetaan kiinteä yhteistoimintaa tutkija- ja opiskelijavaihtoineen tärkeimpiin alan kansainvälisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin. 

”Konferessi tuo Suomeen alan parasta osaamista maailmalta ja samalla hankittu osaaminen ankkuroidaan Suomeen”, Karjalainen kertoo.

Tapahtuman keynote-puhujina toimivat liikenne- ja viestintäministeriön apulaiskyberturvallisuusjohtaja Stefan Lee sekä puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen johtaja insinöörieversti Janne Jokinen.

Leen keynote-puheenvuoro käsittelee Suomen kansallista kyberturvallisuuspolitiikkaa sekä sekä nykyisen kybertoimintaympäristön Suomelle mukanaan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia. Leen mukaan kybertoimintaympäristö on jatkuvan geopoliittisen ja strategisen kilpailun alue.

Jokisen keynote-puheenvuoro käsittelee kyberiä erityisesti sodankäynnin näkökulmasta. Puheenvuorossa käydään läpi erilaisia käytännön haasteita kansallisen kyberpuolustuksen rakentamiselle. Jokisen mukaan kybersodankäyntiä pitäisi pitää verrannollisena strategisten asejärjestelmien käyttöön, koska sen avulla on mahdollista vain  sekunneissa tehdä isoja tuhoavia vaikutuksia siviiliväestön elämään maailmanlaajuisesti.

Kaikki tapahtuman puhujat ja puheenvuorojen aiheet löytyvät konferenssin verkkosivuilta.

Konferenssi on järjestetty aikaisemmin muun muassa Isossa-Britanniassa, Kreikassa, Irlannissa, Saksassa, Suomessa, Virossa ja Portugalissa. Konferenssi järjestetään Jyväskylän yliopiston Mattilanniemen kampuksella.

Suomen kyberosaamiskeskuksen verkkosivut

Lisätietoja:

Martti Lehto, tutkimusjohtaja
Jyväskylän yliopisto
p. 0400 248 080
martti.j.lehto(a)jyu.fi 

Mika Karjalainen, vararehtori
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
p. 040 574 8012
mika.karjalainen(a)jamk.fi