Suomen kyberosaamiskeskus FICEC

Olemme yhteistyöverkosto, joka edistää Suomen kansallisen kyberturvallisuuskyvykkyyden kasvattamista tutkimuksen ja koulutuksen avulla.

Yhdessä olemme enemmän!

Verkkomainen taustakuva

Kyberturvallisuusosaamisen edelläkävijöinä Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto ovat pitkään tehneet hedelmällistä yhteistyötä kasvattamalla maakunnan kyberturvallisuuden osaamista sekä etsimällä kestäviä ratkaisuja kyberturvallisuuden haasteisiin niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Kyberturvallisuus on tärkeä osa yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta ja se edellyttää tietoisuutta sekä aktiivisuutta niin yrityksiltä ja organisaatioilta kuin yksilöiltä ja perheiltä.

Kyberturvallisuus ei ole pelkkää teknistä osaamista - se vaatii myös yhteistyötä, valppautta ja innovaatiota. Yhteistyössä voimme oppia toisiltamme, jakaa tietoa ja kehittää uusia ratkaisuja digitaalisiin haasteisiin.

7.2.2024 FICEC infotilaisuuden esittelymateriaali

Suomen kyberosaamiskeskuksen (FICEC) järjestämässä infotilaisuudessa esittelimme osaamiskeskuksen toimintaa ja tavoitteita. Kerroimme myös kuinka yrityksillä ja julkisilla toimijoilla on tulevaisuudessa mahdollisuus osallistua toimintaan. 

Lataa esittelymateriaali talteen tästä (pdf)

Tero Kokkosen kuva

Näihin fokusoidumme

Koulutus                                  

  • Kyberturvallisuuskoulutuksen kehittäminen ja koordinointi korkeakouluissa, sekä kyberturvallisuusosaamisen edistäminen kaikilla koulutusasteilla.
  • Kyberturvallisuuden täsmäkoulutusten kontaktipiste FICEC-yhteistyöverkostossa.

Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiot

  • Toimijoiden tarpeisiin perustuva hankkeistaminen, hankekonsortioiden kokoaminen, rahoitusten hakeminen ja T&K-hankkeiden toteuttaminen.
  • Kansallisen kyberturvallisuustutkimuksen ja sen tulosten näkyvyyden lisääminen mm. konferenssien ja julkaisusarjojen avulla.

Vaikuttaminen ja tietoisuuden lisääminen

  • Vaikuttaminen TKI-rahoituksen suuntaamiseen sekä kansallisen kyberresilienssin kehittämiseen.
  • Jäsenorganisaatioiden kyberturvallisuustietoisuuden ja kyvykkyyden kasvattaminen.
Martti Lehto

Mitä teemme?

1.

Tutkimus ja osaaminen
Edistämme tutkimustoimintaa ja kehitämme kyberturvallisuusosaamista.

2.

Resilienssi
Tuemme työelämän kyberresilienssiä.

3.

Kyvykkyys
Vahvistamme kansallista kyberturvallisuuskyvykkyyttä.
Visionamme on kehittyä huippuluokan kansainväliseksi kyberturvallisuuden tutkimus- ja koulutuskeskukseksi. Vahvistamme erityisesti Keski-Suomen alueen elinvoimaa ja tuemme osaltamme koko Suomen kyberturvallisuusbrändiä. Osaamiskeskuksessa yhdistyy vahva yhteistyö elinkeinoelämän kanssa sekä kyky soveltaa uusinta teknologiaa. Meillä on kykyä ja halua olla kyberin kärjessä!

Ajankohtaista kyberturvallisuuden maakunnassa

Suomen kyberosaamiskeskuksen infotilaisuus 7.2.2024

Suomen kyberosaamiskeskuksen (FICEC) järjestämässä infotilaisuudessa esittelemme osaamiskeskuksen toimintaa ja tavoitteita. Kerromme myös kuinka yrityksillä ja julkisilla toimijoilla on tulevaisuudessa mahdollisuus osallistua toimintaan.

Uutinen

Turvallisuusviranomaisten osaaminen joutuu koetukselle kansallisessa kyberharjoituksessa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (Jamk) IT-instituutin kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSECTEC järjesti historian suurimman teknistoiminnallisen kyberharjoituksen 25.–29.9.2023. Harjoitukseen osallistui yli 200 henkilöä, lähes 20 organisaatiosta.

Uutinen

Jyväskylä vetovastuuseen Suomen kyberturvallisuuden koulutuksen kehittämisessä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Jyväskylän ammattikorkeakoululle ja Jyväskylän yliopistolle yhteensä yli kolmen miljoonan euron rahoituksen kyberturvallisuuskoulutuksen kehittämiseen ja tarjonnan lisäämiseen.
Rauli Paananen

Haluatko yrityksesi tai organisaatiosi mukaan verkostoon? Ota yhteyttä!

Kyberturvallisuuden osaamiskeskus tiivistää ja laajentaa yhteistyötä korkeakoulujen ulkopuolelle. Verkostoon otetaan mukaan toimijoita yritysmaailmasta sekä julkishallinnosta. Tule kasvattamaan niin Jyväskylän kuin Keski-Suomen houkuttelevuutta alan osaamisen ytimenä!

Oletko kiinnostunut saamaan meistä lisätietoa?

Ilmoita kiinnostuksesi tästä