uutinen 22.2.2024

Ammatillinen erityisopettaja Jenna Tynkkynen on valittu Jamkin Vuoden Alumniksi 2024

Ammatillinen erityisopettaja Jenna Tynkkynen on Jamkin Vuoden Alumni 2024.

Jenna Tynkkynen Vuoden Alumni 2024

Vuoden alumnin tunnustus myönnetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun kasvatille, joka on valmistumisensa jälkeen ollut positiivinen Jamkin lähettiläs ja toiminnallaan edistänyt ammattikorkeakoulun ja työelämän yhteistyötä.

"Jenna Tynkkysen aktiivisuus ammatillisen erityisopettajan opintojen aikana sekä ammatillinen yhteistyö Jamkin kanssa olivat ratkaisevia hänen valinnassaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun Vuoden Alumniksi 2024", kertoo Jamkin alumnitoiminnasta vastaava asiantuntija Tytti Pintilä.

Tynkkynen on valmistunut ammatilliseksi erityisopettajaksi Jamkin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta vuonna 2018. Häntä voi kuvailla elinikäisen oppimisen ja erilaisten urapolkujen puolesta puhujaksi.

Valmistuttuaan 19-vuotiaana parturi-kampaajaksi Tynkkynen toimi ensin alan yrittäjänä, kunnes innostui opiskelemaan AMK-tutkinnon ja tekemään samalla opettajan töitä hiusalalla. Pätevöityäkseen opettajana hän suoritti ammatillisen opettajan koulutuksen. Erityisopettajaksi valmistuttuaan hän työskenteli yläkoulun laaja-alaisena erityisopettajana ja opiskeli töiden ohessa kasvatustieteiden maisteriksi.

Tällä hetkellä Tynkkynen työskenteelee Saimaan ammattiopisto Sampossa koordinoivana erityisopettajana, kehittää erityistä tukea, toimii oppivelvollisuusasiantuntijana, vetää erityisen tuen tiimiä ja toimii lisäksi erityisopettajana hiusalalla.

Tynkkysen valinnassa Vuoden Alumniksi kiitellään sitä, että hän kehittää erityisopetusta tavoitteellisesti omassa työssään Sampossa ja toimii ammatillisen erityisopetuksen erinomaisena puolesta puhujana.

"Olen luonteeltani hyvin ratkaisukeskeinen ja kehittäminen on lähellä sydäntäni, mitä nykyisessä työssäni saan tehdä todella paljon, ja työnantaja tukee yleensä ideoitani", Tynkkynen iloitsee. Hän kertoo Sampon ja Jamkin yhteistyössä toteuttamasta Sampon opettajille ja johdolle suunnatusta erityisen tuen täydennyskoulutuksesta.

Tynkkynen kannustaa opiskelijoita olemaan uteliaita ja aktiivisia myös opintojen jälkeen. "Koen, että alumnin tärkein rooli on tuoda kentän viestiä ja kertoa, millaisessa maailmassa nykyään erityisopetusta tehdään", Tynkkynen toteaa.

Lisätietoja

Tytti Pintilä

Asiantuntija, Specialist
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358408690723

Palkitsemistilaisuus

Jamkin Vuoden Alumnin Jenna Tynkkysen palkitsemistilaisuus Jamkin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa 14.2.2024. Puhujina Tytti Pintilä, Heli Toivola, Pekka Risku, Leena Selkivuori, Tiina Parviainen ja Jenna Tynkkynen.