uutinen 3.1.2023

Opetus- ja ohjausalan huippuosaajaksi – hae ammatilliseen opettajakorkeakouluun 3.–19.1.2023

Jamkin ammatillinen opettajakorkeakoulu tarjoaa yhteensä 470 aikuiselle mahdollisuuden pätevöityä ammatilliseksi opettajaksi, ammatilliseksi erityisopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi. Vaikka Jamk toimii Jyväskylässä, koulutamme eri puolilla Suomea ja verkossa.

Opekorkean opiskelija

Ammatillisessa opettajankoulutuksessa pätevöidytään oman alan opettajaksi. Osa opiskelijoista työskentelee oppilaitoksissa, mutta nykyään yhä useammin myös muualla työelämässä. Pedagogisesta osaamisesta on hyötyä erilaisissa työyhteisöissä, ja toisaalta opinnot voivat myös tarjota uuden suunnan uralla.

”Iso osa opettajaopiskelijoistamme on oman alansa vahvoja ammattilaisia, jotka ovat toimineet pitkään vaikkapa tekniikan alan tehtävissä ja haluavat uutta näkökulmaa uralleen. Moni havahtuu siihen, että voisi opettaa muille sitä, minkä itse jo hallitsee. Osa taas hakeutuu opintoihimme vahvistaakseen opetus- ja ohjaustaitojaan esimerkiksi konsultointi- ja johtotehtävissä”, opettajankoulutuksen koulutusvastaava Siru Lehto kertoo.

Ammatillisessa opettajankoulutuksessa syvennetään ymmärrystä opettajan työstä ja opitaan uutta. Opinnot ovat laajuudeltaan 60 opintopistettä, joilla saavutetaan opettajan pedagoginen pätevyys. Koulutuksen voi suorittaa monimuoto-opintoina eri puolilla Suomea tai englanniksi kansainvälisessä ryhmässä. Työn ohessa opiskellen koulutuksen kesto on keskimäärin 1–1,5 vuotta. Opinnot perustuvat oppimista koskevaan tutkittuun tietoon sekä digitaalisten mahdollisuuksien tunnistamiseen opiskelussa ja oppimisessa. Opinnot on organisoitu siten, että verkko- ja ohjauspäivät, itsenäinen opiskelu sekä oppimispiiritoiminta erilaisine ryhmätehtävineen muodostavat mielekkään ja monipuolisen oppimisprosessin.

”Oppiminen ja opiskelu perustuvat meillä oppimispiirityöskentelyyn. Oppimispiirit ovat noin viiden opiskelijan muodostamia monialaisia ja yhteistoiminnallisia ryhmiä. Parasta palautetta saammekin yleensä yhdessä ja toisilta oppimisesta. Oppimispiirityöskentely rikastaa opiskelua, tuottaa erilaisia näkökulmia ja syventää oppimiskokemusta”, Lehto toteaa.

Ammatillinen opettajakorkeakoulu tarjoaa opettajan opinnot suorittaneille myös jatkokoulutusmahdollisuuksia: ammatillinen erityisopettajankoulutus ja opinto-ohjaajankoulutus.

Ammatillinen erityisopettajankoulutus antaa kelpoisuuden erityisen tuen ja vaativan erityisen tuen tehtäviin ammatillisessa koulutuksessa. Opinnot toteutetaan verkkopainotteisina monimuoto-opintoina Jyväskylässä, ohjauspäivät sijoittuvat enimmäkseen viikonlopuille.

Opinto-ohjaajankoulutus toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa. Koulutus antaa kelpoisuuden opinto-ohjaajaksi kaikille kouluasteille. Lukuvuonna 2023–2024 opinto-ohjaajankoulutusta on tarjolla verkkoryhmässä ja lähiopiskeluna Jyväskylässä.

Hakuaika ammatilliseen opettajakorkeakouluun on 3.–19.1.2023. Hakuaikana Jamk järjestää koulutuksista kiinnostuneille avoimet infotilaisuudet verkossa

Tutustu koulutuksiin, opiskelumuotoihin, valintaperusteisiin ja haun tarkempaan aikatauluun osoitteessa: http://www.jamk.fi/aokk

Lisätietoja:

Katariina Jouhiaho, opinto-ohjaaja, 040 752 5358, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Marika Salminen, opintoasiainkoordinaattori, 040 351 5261, etunimi.sukunimi@jamk.fi