uutinen 8.1.2024

Opetus- ja ohjausalan osaajaksi – hae ammatilliseen opettajakorkeakouluun

Jamkin ammatillinen opettajakorkeakoulu tarjoaa yhteensä 465 aikuiselle mahdollisuuden pätevöityä ammatilliseksi opettajaksi, ammatilliseksi erityisopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi. Haku ammatilliseen opettajankoulutukseen alkaa 3.1.2024 ja päättyy 18.1.2024 klo 15.

Kuvassa tumma hiuksinen nainen seisomassa

Ammatillisen opettajan-, erityisopettajan- ja opinto-ohjaajankoulutusten laajuudet ovat 60 opintopistettä. Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohella. 

Opettajan pedagogiset opinnot antavat kelpoisuuden oman alan opettamiseen. Ammatillinen opettajankoulutus toteutetaan verkko- ja vertaisryhmäopintoina, jotka sisältävät ohjauspäiviä sekä verkossa että lähitapaamisina, alueellisissa vertaisryhmissä eri puolilla Suomea. Lisäksi lukuvuonna 2024 – 2025 on tarjolla Jyväskylän viikonloppuryhmä. Opinnot voi suorittaa myös englanniksi kansainvälisessä ryhmässä. Pedagoginen osaaminen on hyödyllistä myös kouluttajille, esihenkilöille ja HR-henkilöstölle.

”Työpaikan ei tarvitse olla koulu tai sinun toimia opettajana. Opinnoista saat ohjaamisen ja oppimisprosessin tukemiseen välineitä, vaikka toimisit missä tehtävässä vain, kuten esimerkiksi esihenkilönä tai mentorina.”, toteaa opiskelija Heidi Kuitunen.

Jamkin ammatillinen opettajakorkeakoulu tarjoaa opettajan opinnot suorittaneille myös jatkokoulutusmahdollisuuksia: ammatillinen erityisopettajankoulutus ja opinto-ohjaajankoulutus.

Ammatillinen erityisopettajankoulutus antaa kelpoisuuden erityisen tuen ja vaativan erityisen tuen tehtäviin ammatillisessa koulutuksessa. Ammatillisen erityisopettajan opinnot sisältävät ohjauspäiviä Jyväskylässä ja verkossa. Ohjauspäivät sijoittuvat pääsääntöisesti viikonlopuille. 

Opinto-ohjaajankoulutus antaa kelpoisuuden opinto-ohjauksen tehtäviin kaikille kouluasteille. Koulutus toteutetaan yhdessä Jyväskylän yliopiston ohjauskoulutuksen kanssa. Uutta yhteistä opetussuunnitelmaa on tehty viimeisen vuoden ajan. Se tulee käyttöön syksyllä 2024. Lukuvuonna 2024 – 2025 opinnot sisältävät lähikoulutuspäiviä Jyväskylässä ja verkkokoulutuspäiviä.

Hakuaikana Jamk järjestää koulutuksista kiinnostuneille avoimet infotilaisuudet verkossa:

Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi . Opinnot alkavat syksyllä 2024. 

Lisätietoja

Katariina Jouhiaho

Opinto-ohjaaja, Study Counsellor
Opettajankoulutus, Teacher Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358407525358

Marika Salminen

Opintoasiainkoordinaattori, Study Affairs Coordinator
Opettajankoulutus, Teacher Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358403515261