uutinen 1.12.2023

Keski-Suomen päässälaskumestari selvisi 16. kerran

Keski-Suomen 8.-luokkalaisten päässälaskumestari valittiin jo 16. kerran Jyväskylän ammattikorkeakoululla torstaina 30.11.2023. Finaalissa kisasi 23 taitavaa kahdeksasluokkalaista päässälaskijaa Keski-Suomen alueelta. 

Tämän vuoden päässälaskumestariksi itsensä laski Valma Heinonmäki Jyväskylän Viitaniemen koulusta. Kisa mestaruudesta oli tiukka, ja voitto ratkesi yhden pisteen erolla.

Kilpailussa oppilaille annettiin 20 tehtävän ratkaisemiseen aikaa vain 15 minuuttia, ja heillä sai olla mukanaan vain lyijykynä, pyyhekumi sekä teroitin. Finaaliin kutsuttiin 27 oppilasta Keski-Suomen koulusta, ja kisapäivänä mestaruudesta oli kisaamassa 23 oppilasta. Kunniakirjan lisäksi voittaja sai Keski-Suomen insinöörien lahjoittaman 500 euron S-ryhmän lahjakortin.

Heinonmäen voitosta iloitsi myös Anneli Kakko Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

”Suuret onnittelut Valmalle! On jo vuosia siitä, kun päässälaskukisan on voittanut tyttö. Toivottavasti voittajien sukupuolijakauma olisi tasapainoisempi tulevaisuudessa”, Kakko kertoo. Kakko on ollut alusta asti mukana järjestämässä 8.-luokkalaisten päässälaskukisaa. 

Päässälaskukisan palkintojenjakoraati

Kunniakirjat ja kilpailun pääpalkinnon voittajille jakoivat Päivi Manninen, Ulla Koskiahde, Sanna Nevala, Sami Kantanen ja Anneli Kakko.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu järjesti päässälaskukilpailun yhdessä MAOL-Keski-Suomi ry:n kanssa. Mukana yhteistyössä on myös Keski-Suomen insinöörit ry.

Lisätietoja

Anneli Kakko

Lehtori, Senior Lecturer
Uudistuvan teollisuuden instituutti, Institute of New Industry
Teknologia, School of Technology
+358400719531