uutinen 25.2.2022

Valtra ja Jamk syventävät yhteistyötä – opiskelijoille tarjolle Valtran räätälöimiä projekti- ja harjoittelumahdollisuuksia

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja traktorivalmistaja Valtra syventävät yhteistyötään. Jatkossa Jamkin agrologiopiskelijoille on tarjolla Valtran oikeisiin tarpeisiin perustuvia mahdollisuuksia niin projektityöhön, työharjoitteluun kuin opinnäytetyöhönkin. Opiskelun aikainen yhteistyö voi avata myös uran kansainvälisen traktorivalmistajan palkkalistoilla. 

Jamkin agrologiopiskelijoita Valtran brändilähettiläs-rekrytointitilaisuudessa.

Uuden yhteistyön myötä Jyväskylän ammattikorkeakoulun agrologiopiskelijat voivat suorittaa osan opinnoistaan Valtran toimeksiantojen parissa. Valtra avaa opiskelijoille erilaisia tilaisuuksia päästä tutustumaan yhtiön toimintaan ja työmahdollisuuksiin jo opintojen aikana. 

“Tämä on meille hieno uusi mahdollisuus tutustuttaa opiskelijoita monipuoliseen ja kansainväliseen yritystoimintaamme ja löytää uusia työntekijöitä alalle. Yhteistyön kautta saamme ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä tulevaisuuden työntekijöiden kanssa jo opiskeluiden aikana; parhaimmassa tapauksessa voimme tarjota opiskeluiden päätteeksi osalle opiskelijoista mahdollisuuden työuraan Valtralla”, iloitsee Valtralla hankkeesta vastaava HR Business Partner Ninnu Kinnunen.  

Jo aiemmin julkistettiin, että agrologiopiskelijat pääsevät toimimaan Valtran suomalaisten asiakasvieraiden oppaina ja brändilähettiläinä vuonna 2022. Valtra Experience Squad -nimellä toimivan brändilähettiläsryhmän toiminta on käynnistymässä tehdas- ja kampusvierailujen muodossa keväällä 2022. Nyt yhteistyötä syvennetään entisestään opiskelijoille tarjottavien mahdollisuuksien myötä. Yhteistyön laatua sanelee vahvasti Valtran yritystoiminnasta kumpuavat tarpeet – jotka nivoutuvat myös vahvasti biotalousalan megatrendeihin. 

”Biotalous on jatkuvasti kehittyvä ala ja esimerkiksi digitalisaation ja siihen kytkeytyvien teemojen myötä osaamista ja asiantuntijuutta tarvitaan laaja-alaisesti. Mistä löytyvät yrityksiin uudet maailmanluokan osaajat, jotka osaavat yhdistää mm. kestävän kehityksen vaatimukset, ylivoimaisen asiakaskokemuksen, digitalisaation ja kansainvälisyyden? Yrityslähtöinen yhteistyö toimii yhtenä vastauksena tähän tarpeeseen”, sanoo Jamk Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen. 

Yhteistyö käynnistyy niin, että myös syksyllä 2022 ensimmäistä vuottaan aloittaville agrologiopiskelijoille on mietitty yhteistyömahdollisuuksia jo opintojen alkuvaiheisiin.  

”Mielestäni tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus ja siksi kannustankin hakeutumaan Jamkiin opiskelemaan ja saamaan laajan sekä monipuolisen näkemyksen viimeisimmästä tekniikasta ja olemaan osana alan kehitystä”, sanoo Valtran Sales Engineer Specialist Jani Oksanen. 

Jamkin agrologiopintoihin voi hakeutua korkeakoulujen kevään yhteishaussa, joka käynnistyy 16.3.2022.

Lisätietoja: 

Minna Lappalainen, johtaja, Jamk Biotalousinstituutti 

[email protected] 

p. 040 630 0384 

Ninnu Kinnunen, HR Business Partner, Valtra 

[email protected] 

p. 044 303 2626