uutinen 22.2.2022

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Istekki yhteistyöhön kyberturvallisuuden edistämisessä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Istekki Oy ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jonka puitteissa tiivistetään yhteistyötä kyber- ja tietoturvallisuuden sekä osaamisen kehittämisen osa-alueilla.

Kumppanuuden tavoitteena on tiivistää yhteistyömahdollisuuksia kyberturvallisuuden edistämisessä ja tutkimushankkeissa sekä tarjota opiskelijoille harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksia. Osapuolet näkevät tärkeänä myös kyberturvallisuuden testilaboratorio- ja simulaatiomahdollisuuksien kehittämisen ja hyödyntämisen. 

Istekki on suomalainen julkisomisteinen in-house-yhtiö, joka tarjoaa ICMT-palveluja asiakasomistajilleen. Asiakasomistajina on Suomen suurimpia sairaanhoitopiirejä, hyvinvointialueita, keskuskaupunkeja, kuntia, tukipalveluyhtiöitä sekä puolustusvoimat. Yhtiö työllistää yli 850 osaajaa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kuopiossa ja suurimmat toimipisteet Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä.

”Kumppanuussopimus edistää Jyväskylä ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opinnäytetyö-, harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksia sekä mahdollistaa jatkuvan oppimisen yhteistyöosapuolten välillä. Sopimus tiivistää myös yhteistyömahdollisuuksia kyberturvallisuuden tutkimushankkeissa”, sanoo IT-instituutin johtaja Mika Karjalainen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

”Istekin asiakaskunta muodostuu pitkälle yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisistä huoltovarmuustoimijoista, kuten hyvinvointialueista sekä kaupunkien ja kuntien tukipalveluyhtiöistä. Yhteiskunnan toiminnan ja palvelujen digitalisoituminen korostaa entisestään kyber- ja tietoturva-asioiden varmistamista. Jyväskylän ammattikorkeakoululla on vankkaa osaamista ja hyvät verkostot, jotka luovat hedelmällisen pohjan yhteistyölle”, kertoo Istekin toimitusjohtaja Lasse Koskivuori.  

 
Lisätietoja: 
Mika Karjalainen, johtaja, IT-instituutti
[email protected]
p. 040 574 8012
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Juhani Heikka, johtava konsultti
p. 044 703 1627
Istekki Oy