uutinen 22.9.2022

Jamk ja Suomen Erillisverkot Oy solmivat viisivuotisen kumppanuussopimuksen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy ja Suomen Erillisverkot Oy vahvistavat laaja-alaista yhteistyötä liittyen tieto- ja viestintäteknologiaan, kyberturvallisuuteen ja monialaiseen osaamisen kehittämiseen sekä soveltavaan tutkimukseen.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Erillisverkot ovat allekirjoittaneet viisivuotisen kumppanuussopimuksen 7.9.2022. Kumppanuussopimus avaa Jamkin opiskelijoille, opettajille ja tutkimustentekijöille moninaisia kyberturvallisuuteen liittyviä opinnäytetyö-, harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksia. Myös tutkimus-, kehitys-, innovaatio- ja osaamisekosysteemin (TKIO) kehittymiselle avautuu kumppanuuden myötä uudenlaisia mahdollisuuksia. 

Kyberturvallisuuden osalta Jamkin ja Erillisverkkojen keskinäinen yhteistyö tiivistää yhteistyömahdollisuuksia kyberturvallisuuden edistämisessä ja tutkimushankkeissa, sekä osaltaan mahdollistaa teknisen kyberturvallisuusharjoitusympäristön kehittämisen ja yhteisten kyberturvallisuusharjoitusten järjestämisen. Sopimus mahdollistaa myös erityistarpeiden huomioimisen osana Jamkin koulutuksen kehittämistä.

”Toiminnassamme on monia yhtymiskohtia ja yhteisiä tavoitteita. Jamkin IT-instituutti kehittää kansallista kyberturvallisuutta kyberturvallisuusharjoitusten ja -koulutusten avulla. Erillisverkot puolestaan tarjoaa viranomaisille ja huoltovarmuuskriittisille toimijoille turvalliset ja toimintavarmat ICT-palvelut kaikissa olosuhteissa. Kun teemme töitä parantaaksemme yhteiskunnan kyberresilienssiä, rakennamme samalla turvallisempaa yhteiskuntaa”, muotoilee Jamkin IT-instituutin johtaja Tero Kokkonen.

”Erillisverkkojen tehtävä on tuottaa korkean saatavuuden ja turvallisuuden ICT-palveluita Suomen itsenäisyyttä ja turvallisuutta varmistaville organisaatioille. Kyberturvallisuus on keskeistä Erillisverkkojen toiminnassa”, luonnehtii Erillisverkkojen teknologiajohtaja Antti Kauppinen. 

Yhteistyötä koordinoi ja edistää yhteistyön ohjausryhmä ja tarvittaessa osapuolten ylimmän johdon seurantaryhmä. 

Kumppanuussopimuksen allekirjoittivat Jamkilta rehtori Vesa Saarikoski, IT-Instituutin johtaja Tero Kokkonen ja Erillisverkoilta teknologiajohtaja Antti Kauppinen sekä tuotantojohtaja Mari Fallström.

Lisätietoja:

Tero Kokkonen, johtaja, IT-instituutti

[email protected]

p. +358 50 438 5317

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Antti Kauppinen, teknologiajohtaja

[email protected]

p. +358 40 866 8582

Suomen Erillisverkot