uutinen 8.3.2022

Jamk tukee Ukrainaa lahjoituksella ja koulutustarjonnalla

Jyväskylän ammattikorkeakoulu lahjoittaa 10 000 euroa Ukrainan hädänalaisten tukemiseen ja humanitaariseen apuun Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen aiheuttamassa katastrofissa. Lahjoitus kohdennetaan Suomen Punaisen Ristin ja Suomen UNICEFin välityksellä Ukrainaan. Lahjoitukseen käytetään ammattikorkeakouluosakeyhtiön sijoitus- ja liiketoimintatuottoja.

”Jamk-yhteisö haluaa lahjoituksella ilmaista konkreettisesti tukensa ja solidaarisuutensa sodan jalkoihin joutuneelle ukrainalaiselle yhteiskunnalle. Kuvat siviilikohteiden kuten koulurakennusten pommituksista ja sodan uhreista koskettavat syvästi yhteisöämme. Lahjoituksella vahvistamme myös omia arvojamme ja oman yhteisömme hyvinvointia”, rehtori Vesa Saarikoski toteaa.

Lisäksi Jamk valmistautuu muodostuvien kansallisten linjausten ja korkeakoulun omien päätösten avulla tukemaan ukrainalaisten mahdollisuutta saada korkeakoulutusta Suomessa. Tarkastelussa ovat stipendit ja avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnan avaaminen Ukrainasta mahdollisesti saapuville pakolaisille. Tulevaisuudessa pyritään myös institutionaalisen korkeakoulu- ja hankeyhteistyön vahvistamiseen.

Jamk on kansainvälinen korkeakoulu, jossa on satoja kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita, muita opintokokonaisuuksia suorittavia sekä vaihto-opiskelijoita. Myös henkilöstössä on monia kansallisuuksia. Jamk painottaa, että etnisyyteen ja kansallisuuteen katsomatta kaikki ovat korkeakouluyhteisön jäseniä ja osattomia sodan aiheuttaneeseen brutaaliin valtapolitiikkaan. Jamk torjuu ehdottomasti kaikki vastakkainasettelut ja tekee hyvinvoinnin tukitoimia.

Lisätietoja:
Vesa Saarikoski, rehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi   
p. 050 447 1003    
Jyväskylän ammattikorkeakoulu