uutinen 16.2.2022

Jamk luopuu koronarajoituksistaan – lähiopetukseen siirrytään viimeistään maaliskuussa

Opetuksen järjestämisessä pedagogiset perusteet toimivat lähtökohtana, ei enää taudin torjunta. Lähiopetusta voidaan lisätä jo helmikuun aikana. Maskisuositus pysyy voimassa. 

koronavirus

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa luovutaan maskisuositusta lukuun ottamatta kaikista koronaan liittyvistä rajoituksistaan viimeistään maaliskuun alkuun mennessä. Opetusta ja muuta toimintaa eivät enää ensisijaisesti ohjaa taudin torjuntaan liittyvät seikat. 

”Korkeakoulutuksen järjestämiseen ei kohdistu valtakunnallisia rajoituksia. Luovumme maskisuositusta lukuun ottamatta rajoituksista siten, että jo helmikuussa lähiopetusta voidaan lisätä ja lähtökohtaisesti maaliskuusta alkaen toimitaan niin, että etäopetusta järjestetään vain pedagogisista lähtökohdista. Lähiopetukselle on ollut perusteltu tarve myös opiskelijahyvinvoinnin näkökulmasta. Nyt tautitilanne näyttäisi siltä, että voimme vihdoin palata normaalijärjestykseen”, kertoo rehtori Vesa Saarikoski. 

Kampuksille alkuvuodesta asetettuja rajoituksia höllennetään vaiheittain niin, että maaliskuusta alkaen toiminta on jälleen normaalia. Tammikuussa asetetut kampusten ilta- ja viikonloppukäyttöä rajoittaneet poikkeusaukiolot pysyvät voimassa helmikuun loppuun saakka. Maaliskuusta lähtien noudatetaan normaaleja aukioloaikoja ja Jamkin opetustilat palautuvat normaalikapasiteettiin. Maaliskuusta lähtien myös kirjasto avautuu jälleen normaalitoimintaan.

Liikuntatilat kampuksilla sen sijaan avataan välittömästi myös muuhun kuin tutkintokoulutustarkoituksiin.  

Tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämistä Jamk ei enää rajoita erikseen, vaan tapahtumajärjestelyissä toimitaan voimassa olevien viranomaissuositusten mukaisesti. Tapahtumia ja yleisötilaisuuksia koskevat Jamkin rajoitukset poistuvat välittömästi. 

Myös matkustukseen liittyviä rajoituksia puretaan niin, että Jamk ei jatkossa aseta omia rajoituksiaan, vaan jatkossa toimitaan vain viranomaisohjeistusten ja suositusten mukaisesti sekä kestävä kehitys huomioiden. 

”Pandemia-aika opetti meille, että etäyhteyksien avulla voimme pienentää hiilijalanjälkeämme merkittävästi myös kansainvälisessä toiminnassa. Ympäristönäkökulmasta etäyhteyksiä on hyvä suosia kansainvälisessä yhteistyössä ja myös kotimaan liikkumisessa mahdollisuuksien mukaan myös jatkossa”, toteaa rehtori Saarikoski. 

Maskisuositus edelleen voimassa 

Rajoituksista voimaan jää edelleen maskisuositus Jamkin kaikilla kampuksilla. Parhaan suojan tarjoaa FFP2-tason kasvomaski. Jamk varaa maskit sellaisiin kontaktiopetustilanteisiin, joissa turvavälejä ei voida ylläpitää. Maskeja on tarjolla myös kampusten sisääntuloissa. Examstudioissa on käytettävä kasvomaskia. 

Jamkin koronaryhmä seuraa edelleen koronatilannetta ja päivittää ohjeistusta tarpeen vaatiessa. Koronaryhmä kokoontuu seuraavan kerran 7.3.2022. 

Lisätietoja: 
Vesa Saarikoski, rehtori 
etunimi.sukunimi@jamk.fi   
p. 050 447 1003    
Jyväskylän ammattikorkeakoulu