uutinen 18.5.2021

Seuratukea myönnetty kymmenen vuoden aikana lähes 37 miljoonaa euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain jakamaa seuratoiminnan kehittämistukea (seuratuki) on myönnetty vuosien 2012–2021 aikana yhteensä 36,8 miljoonaa euroa. Kymmenen vuoden seurantatiedot on päivitetty Likesin Seuratuki-Virveliin.

Keltainen muistilappu, johon on piirretty hehkulamppu.

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) vuosittain jakamaa seuratukea on myönnetty vuosien 2012–2021 aikana yli 3 700 hankkeelle ja yhteensä 1604 eri urheilu- ja liikuntaseuralle yhteensä 36,8 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 seuratukea haettiin yli 11 miljoonaa euroa. Summa on vuositasolla noin neljä miljoonaa euroa suurempi kuin vuosina 2018–2020. Seurantatiedot on päivitetty Likesin Seuratuki-Virveliin.

Hankkeiden perusseurantatietojen lisäksi Seuratuki-Virveliin on koottu tietoa kouluyhteistyötä tekevistä hankkeista. Vuoden 2021 seurantatietoihin otettiin mukaan OKM:n ja aluehallintovirastojen urheiluseuroille myöntämät korona-avustukset.

– Koska olemme eläneet poikkeuksellisen vuoden koronan vuoksi, halusimme teemallisesti huomioida urheiluseuroille jaetut muut tuet. Tieto dokumentoituu yhteen paikkaan, ja samalla saamme laajemman kokonaiskuvan seura-avustuksista. Vuoden 2021 seuratuen ja korona-avustusten yhteenlaskettu määrä on lähes 12 miljoonaa euroa, toteaa Likesin erikoistutkija Kati Lehtonen.

Seuratuki-Virveli

Likesin toteuttaman seuratuen seurannan ja arvioinnin perustulokset siirrettiin vuonna 2019 Seuratuki-Virveliin, joka on avoin ja päivittyvä verkkojulkaisu. Seurannan tavoitteena on tuottaa ajantasaista tietoa seuratuen jakautumisesta. Seuratuki-Virvelissä hankerahoituksen jakautumista vuosina 2012–2021 voi tarkastella vuositasolla, paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti hyödyntämällä Virvelin suodattimia.

Seuratuki-Virveli

 

Seuratoiminnan kehittämistuen seurannan ja arvioinnin tavoitteena on tuottaa ajantasaista tietoa seuratuen jakautumisesta ja vaikutuksista paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Seuratukitiimi toimii myös aktiivisena asiantuntijana ja keskustelijana urheiluseuratoimintaan liittyvissä teemoissa sekä kehittää hankerahoitukseen liittyviä raportointityökaluja.

Lue lisää seuratuen seurannasta ja arvioinnista.

Lisätietoja

Kati Lehtonen

Johtava tutkija, Principal Researcher
Likes, Likes
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358400932737